АСТМА- тема 29

• 80 428
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
klem4e стискам палци, на моята дъщеря операцията на третата сливица и трапанацията на ушите й правиха, като я упоиха с райски газ. Тя е много алергична, преди интервенцията беше 3 дни на фенистил 3 пъти на ден, като след операцията продължих да давам още 7 дни до колкото помня. Слава богу нямаше алергичен проблем, може и фенистила да е помогнал, така че щом сте взели необходимите мерки надявам се да нямате проблеми и всичко да е наред. Hug

enigmata тези на Пик са хубави, това че прави инхалацията по-бързо не е недостатък  Laughing Даже в спецификацията им мисля пишеше каква е степента на разпрашване в минута, на ПИК мисля скоростта на небулизация е : 0,25 ± 0,04 мл/мин. Бая сложна е тази работа с инхалаторите, ако Ви се чете има доста инфо в нета, но по принцип добрите са на ПИК, Омрон и микролайф. Има и друг клас инхалатори вече доста по-скъпи, но говорим за масовите. Не съм специалист и не претендирам за изчерпателност, просто така ми обясниха, като търсех аз да купувам. Четох в последствие. Laughing

Нашия е Омрон. Препоръчаха ми го, като купувах (нищо не разбирах и не бях чела), че и най-дребните частици от лекарството достигат до дробчето, а и бил по-безшумен, което е важно за бебетата да не се стряскат (аз го взех, когато малката беше на 4 месеца).

# 616
Взе си сина ми втората доза на Зината, на след час пак вдигна 38.2 Иначе според вас колко приема на АБ трябва да има за да се усети подобрение ? Много ме е страх мен от тази пневмония и все си мисля, че нали чат пат покашля детето може да е някаква скрита пневмония и затова да е с такава температура.

# 617
  • София
При голямата ми дъщеря, която винаги прави температури от 40 градуса и я държат по 4 дни мининмум, Зинат е започвал да й действа след 3 дни прием, дано при вас не е така.

# 618
Много явно му е заслабнал организма на детето. Преди Зинат след 2-ри прием даже и след 1-ви го оправяше. Сега се надявам да му подейства пак по бързо. Аман вече от проблеми, болници, болести и т.н.

# 619
Благодаря ви за инфото. Успокоихте ме относно инхалатора.
Другата ми чуденка е за амоксилав-а на щерката. Изписан ѝ е от 500 мг. - на 12ч. по 1 таблекта. Дадох го. Чета му, обаче листовката и се чудя - там пише, че е за възрастни и деца над 40 кг. Дъщеря ми е 32-33 кг. Да не предозирам нещо ме е страх. Въпреки, че давам био гая, антибиотикът я разхлаби и то доста. Притеснява ме да не е от по-високата доза. Въобще хем ме е страх от унг инфекцията и намаления слух, хем се притеснявам от по-високата доза аб. Tired

Кими, Зинат май не съм давала на децата. Все си мисля, че ако е някакъв вирус, няма да му повлияе аб и ще продължи да си вдига Т детенце. Дъщеря ми така си поддържаше 4 дни Т на фона на аб. Беше вирус, но от страх ходех всеки ден да я слуша педи.

# 620
Взе си сина ми втората доза на Зината, на след час пак вдигна 38.2 Иначе според вас колко приема на АБ трябва да има за да се усети подобрение ? Много ме е страх мен от тази пневмония и все си мисля, че нали чат пат покашля детето може да е някаква скрита пневмония и затова да е с такава температура.
Предния път при моето почнахме Аб веднага, но си продължи с температурата 5 дни и 6 нощи, кошмарно беше. Но все пак се беше повлиял от зината и се оправи. Дано при вас по-бързо се възстанови детето и ти да се успокоиш.  Hug
klem4e, стискам палци всичко да мине безпроблемно!  Praynig Hug

# 621
Клемче, дано всичко да мине по план и няма изненади  Praynig Благодаря ти много за предложението за пулмикорта, но си го пази, щом и на вас не ви изписват. Аз засега съм ОК, благодаря на Меричери и Лейла, отзоваха се милите  Hug Hug Hug

Кими, бързо да се оправя момчето ти, и без усложнения  Praynig

# 622
  • София

Аз знам че чак след 3 прием вече действа АБ... дано по-бързо подейства и при вас.

Клемче, стискам палци. Всичко ще е наред  Peace

# 623
клемче, мила, с теб сме  Hug Hug Hug дано всичко да мине безпроблемно!!!
 Praynig Praynig

кими, по принцип след 3 прием на АБ действа при нас обикновено, дано се повлиява и да минава и това  Hug вие пиете ли сингулер? При Калоян като приемахме миналата година сингулер и не правеше пристъпи, но направи 2 поредни гнойни ангини  Tired и докторката викаше-ее, това е по-добре, може и така да е, но нали пак пие антибиотик  Rolling Eyes като почнах имунобора и се закрепи  Peace

енигма, не съм взимала марсианци, след като преди време се оказа, че има аспартам в тях нещо съм ги отсвирила, тази им комбинация обаче е много добра, дано действат (това са точно нещата, които и аз използвам за подсиване Laughing )

Аз кашлям гадно.... ами то Коки толкова ми кашля в устата, почти нямах шанс да не се разболея  Crazy той като е болен и  все е отгоре ми....дано поне каката се размине  Praynig Препоръчаха ми Бронхостоп пастили и засега се мъча с него+витамини+нурофен стоп колд, да видим дали ще размина без АБ  Thinking

# 624
клемче стискам палци всичко да е наред.И на моя големия, син предстои,но сигурно май месец

# 625
Днес нова драма - от изследванията , които ги искат преди операцията се установи Глюкоза 6,7 , при референтни граници до 6,1 . Казаха да следим през 5 дни и ако си седят такива високи нивата да направим обраменяване със глюкоза във болницата.
За протокола да напиша , че ние сме пили АБ и на 6- я ден имаше още температура . Оказа се че на фона на АБ сме си хванали вирусче , но ми изкара акъла .......какво ли не ми мина през главата - скрита пневмония ....., АБ не действа ....., а тъкмо бяхме назобени хубаво във болницата със венозен АБ .....Беше кошмар ви казвам.
Благодаря ви момичета за подкрепата - дано да няма изненади наистина    Praynig

# 626
eee klem4e стига толкова,няма да има висока захар

# 627
Здравейте ! Сега следобед му беше четвърти прием на АБ и пак качва Т. Не знам вече наистина каквонда се прави.

# 628
  • около Варна
kimmy, а температурата не намалява ли като интензитет?

klem4e, стискам палци всичко да минава леко.

enigmata, забелязвам, че лекарите винаги изписват по-високи дози от препоръчаните на листовката на антибиотиците. Аз винаги чета, смятам и си ги дозирам, но не си признавам естествено после. Дечицата ни нали са наборчета, моята е 17 кг. и не качва, и не качва повече.

# 629
Здравейте ! Сега следобед му беше четвърти прием на АБ и пак качва Т. Не знам вече наистина каквонда се прави.
Пак същите нива ли поддържа или по- ниска......

Общи условия

Активация на акаунт