АСТМА- тема 29

• 80 426
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Раличка не се е появявала скоро, дано са добре и затова да не пише  Peace Hug

Меган, благодаря, че си се сетила за нас  Hug
Да, до вчера бяха ОК нещата, но сега е с кашлица, сополи, повръщане, болки в корема и леко повишена Т  Confusedне знам какво да очаквам, направих един пулмикорт сутринта и я оставих с мама да се гледат, че съм на работа и ми е свито сърцето  Tired Грип ли е, обикн. вирус ли е, не знам, ама бързо да минава се моля  Praynig

Желая на всички болнички дечица бързо оздравяване, без усложнения  Praynig

Meggle, ще съм ти благодарна, ако споделиш за Бг аналог на Ериус  Hug

Дами, някой да има излишен пулмикорт, че ми свършва вече  Sad Аз нали сглупих и послушах педиатъра и пулмолога и си минахме на Фликсотид по каса, какво ми пречеше да си го купувам (7-8 лв е), а да вземама Пулмикорт по каса  Crazy Ама ще я накарам пак да изпише Пулмикорт, но това ще стане при прегледа след два-три месеца, за ТЕЛК-а, живот и здраве...
Та моля, ако някой има излишен   bouquet

# 601
Момичета,само при моето дете ли винаги започва с хрема... newsm78
Тествали ли сте децата за алергени и кога най-рано може да стане това?
не е само при твоето така - при моя син всичко започва по същия начин. Първа нощ хъркащо носле, следва през деня запушено носле, на следващия ден - бистро течащо носле  - макс до 1-2 отит + кашлица. И аз се интересувам как може да се разбере дали тази постоянна хрема не е на алергична основа?
 Сега ползваме едни капки с кортикостероид, но са ни ги изписали по схема 7-10 дни макс на месец (Действат му много добре. Откакто ги ползваме само 1 път сме пили АБ заради отит - преди тях всеки месец в продължение на 1 г) Но последните 2 месеца след 10-я ден има примерно 5-7 дена без описаните симптоми и айде пак.

# 602
Rallichka, често ви мисля и се радвам като не пишеш Laughing  Hug дано минава бързо!!!И ние бяхме добре, откакто тръгна на градина, ама сега се тръшна, пупу, вече е по-добре, но се наложи АБ, направи сериозен спазъм, не беше правил от 1 година и 2 месеца  Peace дано вашето е нещо леко!

Аз нямам пулмикорт излишен, но ще се намери кой да ти даде, тук са най-печените мами  Hug  bouquet

Предполагам аналога на Ериус е Деслоратадин сол., това ми излезе със същата активна съставка  Peace, но не е българско , производител Genepharm S.A., Гърция.
Thinking цената е почти същата, той преди Ериуса беше много скъп, към 15лв, сега е 7лв  Twisted Evil

# 603
Меган, благодаря, мила  Hug Много хубав период без спазъм сте направили, пу-пу , и дано това сега да е инцидентно и вече съвсем не се повтаря   bouquet

# 604
  • Sofia
1 година и два месеца без спазъм сигурно е нещо страхотно, Меган Peace Аз сега мечтая за половин година. Mr. Green

# 605
1 година и два месеца без спазъм сигурно е нещо страхотно, Меган Peace Аз сега мечтая за половин година. Mr. Green
Praynig Praynig абе имаше 2-3 леки опита за свиркане, но с пулмикорт и вентолин минаваха за няколко дни  Peace
На всички пожелавам да оздравяват бързо!!!

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 10:26 от megan@

# 606
  • София
Някой да е вадил карта за детето за градски транспорт, как става? Казаха да ходим при социалните  newsm78

аз съм вадила карта за гр.транспорт на децата, но не в социалните, ами в бюрата на Градски транспорт например на НДК в подлеза. Искаха ми актовете за раждане. Даже на картата има място за снимка, но аз естествено нямам и ми казаха че не е фатално.

аааа само да кажа че моите са под 6 години и те са си безплатни така или иначе. ти май питаш за друго?

# 607
В лидл преди време бяха пуснали инхалатори санитас за по 50-60 лв..

Използвали ли сте ги и доволни ли сте?

Ако пак са на промоция, пишете ми, моля да сигнализирате!
Не, не върши работа! Никаква! Не си давай парите на вятъра! МНого е важно как се разпрашват лекарствата при тези инхалатори, този не става! АКо детето не е с астма и ти трябва евентуално за физ р-р, може и да става, за вентолин и пулмикорт - категорично не. Консултирала съм се със специалисти по въпроса и затова пиша така. Peace

На това мнение ли сте всички?

# 608
  • София
аз си взех предния път за резервен, у майка ми, да не мъкна нашия всеки път. прави ми впечатление /освен че е по-шумен, но не това е най-важното/ че доста по-дълго инхалираме същото количество течност, но и че винаги остава течност в разпрашитела/чашката.

За инхалации само с физ.разтвор - става, но за лекарство не съм убедена с тая течност, която остава, дали инхалира достатъчно количество от лекарството newsm78

# 609
  • Ловеч
Нашия инхалатор е точно такъв. Когато го купувах миналата година,  нямахме тези проблеми,  идеята ми беше да го ползвам само с физ. р-р. От няколко месеца слагам вентолин,  отскоро и пулмикорт,  след инхалация има подобрение,  което означава,  че някаква част от лекарството все пак достига до дробчетата,  но въпроса е каква? Ако сега трябваше да избирам,  не бих го купила,  а бих се спряла на друг модел. Друг е и въпроса с резервните части,  никъде не мога да намеря за този модел,  а разпрашителната чашка се спуска, и ми се наложи да купя някаква универсална, която също не знам дали разпрашава достатъчно добре. Дори обмислям да купя друг инхалатор,  но засега всички лекарства ги купувам без никакви отстъпки и ще ми дойде малко натоварващо.

# 610
  • София
Привет отново и от мен Hug
 Rallichka българският аналог е Десибел сироп , производител: НОБЕЛ ФАРМА ЕООД, България. Не помня за колко го купих нещо ми се върти 5 лв. и нещо, но може да бъркам и наистина преди Ериуса беше по-скъп сега няма голяма разлика, но не беше ли в друго количество ЕРиуса? (по-малко милилитри?). Дъщеря ми изпи вече едно шише от Десибела.
Мен много ме притеснява хремата на каката, защото едвам я опазвам да не се вре в малката, а предаде ли й сопол не знам какво ще последва. ooooh! ИНаче и при нас и двата спазъма досега започваха с хрема. Tired

# 611
Здравейте пак- Вчера бяхме на лекар. Тя като му видя гърлото и вика веднага АБ. Казва със страхотни налепи е и по добре АБ отколкото пак на ангина да го обърне и в болница. Гърдите уж чисти. Изписа Зинат, Нербитусин сироп / бил със същия състав на Умкалор/ и Куикс за носа. Реших да пробвам с третиране на гърлото със соди, с компреси, пръскане с Тантум Верде. Е да ама нощес в 3ч ми вдигна 40.1 и се предадох и дадох АБ. Миналата година беше година на спазмите и бронхитите, а сега пък проблеми с гърлото се започват. Явно освен пулмолог и УНГ ще се наложи да посетим. Аман от лекари и болници.

# 612
Раличка , моето синче е на Пулмикорт - Турбохалер , но като сме със спазъм минавам на ампулите . За сега си ги купувам и майките от темата са ми помагали и то доста пъти. Ако не са ти обещали аз ще ти пратя - имам една кутия годна до март тази година - да се надявам че няма да ни потрябва.

Някой предлагаше Сингулар.......

Момичета стискайте палци - на детенцето ще му махат едно мастно образование до оченцето се намира и расте. Страх ме е от Райският газ - поне така казаха че ще процедират . Ще му правят Орбазон преди операцията - но съм чувала за деца които получават пристъпи по време на интервенцията . Страх ви казвам .......Ще трябва и нещо обезболяващо ....за след това ....И аз се оплаках . Дано тази година има по- малко болни дечица.

За инхалатора се гледа размера на небулизираната частица - ние сме със Микролайф - 2,61 микрона , което достига до дробчето навсякъде .

Аз бих се радвала ако проблемите вървят от дробче към ангини .

# 613
klem4e, стискам палци всичко да мине безпроблемно. Praynig
Аз не знам дали ви писах, но каката се оказа, че имала "излив" в ушето. Така каза унг-то. Сега пие амоксиклав (ампули) + назик и гентазон в носа. Tired
Малката снощи ѝ се запуши нослето, а днес имаше малко сополи. Атакувах я с Ериус и назик в носа.
Някой давал ли е Марсианци имуно форте? Днес взех това вместо сиропа Имунобор. Оказа се, че има повече бета глюкан + екстракт от бъз, шипка и витамин Ц. Rolling Eyes

Вие сега ме ошашкахте с тези инхалатори. Нашият е на Пик - мистър панда http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=165 . Прави ми впечатление, че инхалациите са много по-кратки от тези в болницата, а и не мокри като техните.

# 614
...........
Вие сега ме ошашкахте с тези инхалатори. Нашият е на Пик - мистър панда http://eruditabg.com/?pid=17&NewsID=165 . Прави ми впечатление, че инхалациите са много по-кратки от тези в болницата, а и не мокри като техните.

Инхалатора ти е супер , според показателите си .

Общи условия

Активация на акаунт