АСТМА- тема 29

• 80 446
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
sillvy83 , като пуснете ПКК, ако левкоцитите са завишени, значи има бакериална инфекция и е необходим антибиотик  Peace

meggle, и той точно това ми каза-не мога да разбера защо, но при някой хора не действа  Rolling Eyes Hug Twisted Evil важното е, че има какво да му действа  Peace

Вече е по-добре, но още свири и незнам дали антибиотика 6 дни ще е достатъчен(смятах, че за толкова ще стигне)...., то после ще продължим пулмикорта и вентолина, ако се налага, ама... утре май ще накарам някой да го заведе да го преслуша док  Thinking

# 586
  • София
Детето реално е болно вече пети месец,  като от три месеца почти всеки ден прави спазми.  Затова и ноември пуснахме пълна кръвна картина, но всичко изглеждаше добре.  Дори не знам кои показатели да отида и да пусна отново. 
Добре де и през това време какво е лечението, педиатъра какво казва, моето дете беше със спазми 2 месеца, после 2 дни здрава и после отново 2 седмици нов спазъм, но през цялото време ходехме да го преслушва, в един момент й ли урбазон, увеличавахме и съответно намялавахме дозите на лекарствата. Кръвната картина я направихме пак точно преди Коледа, реално се оправи на 30.12.

megan@ този доктор ме уби  Laughing То той ако не може да разбере защо, кои сме ние да ни е ясно. Добре че наистина имате вариант сироп, както казах голямата само с Вентолин на сироп до днес се лекува, но не сме и пробвали с инхалатор, тъй като сиропа й действаше. Но наистина от него се получава сърцебиене, а и превъзбуда. Tired

# 587
megan@ този доктор ме уби  Laughing То той ако не може да разбере защо, кои сме ние да ни е ясно. Добре че наистина имате вариант сироп, както казах голямата само с Вентолин на сироп до днес се лекува, но не сме и пробвали с инхалатор, тъй като сиропа й действаше. Но наистина от него се получава сърцебиене, а и превъзбуда. Tired
Ами да, хах, все пак той не ни е лекар по принцип, виждаше детето за 1 път (той е педиатър на децата на сестра ми), бяхме във Варна и ни прегледа тогава, точно на 30,12 и ни спести лежането в болница  Peace затова мноооого го уважавам и му вярвам Twisted Evil Peace а и оттогава не сме лежали в болница  Laughing
При нас от сиропа няма сърцебиене и превъзбуда, пупу (освен това боледуване в момента, но не знам  от какво беше....като почнахме АБ и сърцебиенето спря, макар че вентолин си давам на 6 часа).

Раличка не се е появявала скоро, дано са добре и затова да не пише  Peace Hug

Бързо оздравяване на всички болнички!!!

# 588
Честито да ми е. След 5 дни на градина с 38.2 си го взимам. Е наистина вече не знам какво да правя. Месец и половина след болницата се старах да го и го държах вкъщи. Пуснах го уж за негово добро, за е с другарчета, да не се облъчва тук цял ден на тв-то и компа и какво получавам в замяна - пак притеснения. Наистина вече с това дете не знам какво да направя, какво да предприемам, как да подхождам.

# 589
Честито да ми е. След 5 дни на градина с 38.2 си го взимам. Е наистина вече не знам какво да правя. Месец и половина след болницата се старах да го и го държах вкъщи. Пуснах го уж за негово добро, за е с другарчета, да не се облъчва тук цял ден на тв-то и компа и какво получавам в замяна - пак притеснения. Наистина вече с това дете не знам какво да направя, какво да предприемам, как да подхождам.
Спри го от градина, ако имаш възможност да си го гледаш/ има кой да го гледа  Peace Погледнах колко ти е голямо детенцето и при нас в този период беше ужаса. Мога да кажа, че чак след 5 год. се позакрепи.  Rolling Eyes Ако имаше кой да го гледа или можехме да си позволим бавачка през онези години, изобщо нямаше и да си помисля да се доближи до градината.  Confused

# 590
  • Ловеч
Добре де и през това време какво е лечението, педиатъра какво казва, моето дете беше със спазми 2 месеца, после 2 дни здрава и после отново 2 седмици нов спазъм, но през цялото време ходехме да го преслушва, в един момент й ли урбазон, увеличавахме и съответно намялавахме дозите на лекарствата. Кръвната картина я направихме пак точно преди Коледа, реално се оправи на 30.12.

Лечението в началото беше предимно сиропи за кашлица,  при нужда вентолин. Впоследствие включихме флексотид,  понякога имаше дни,  в които ми се струваше,  че тъкмо оздравява и после всичко започваше отначало.  Преди две седмици след консултация с Мустаков,  включихме сингюлер и инхалции с пулмикорт +вентолин+физ. р-р. И оттогава всеки ден получава спазми, от вчера си хвана и хрема,  и кашлицата съвсем не спира. Сега се връщаме от педиатърката,  чу го,  че свири,  но то се чува съвсем ясно и без слушалки,  видя че има стичащи се секрети и толкова. Според нея няма какво повече да се даде,  което допълнително ме отчайва. Мисля другата седмица да търся пулмолог,  дано поне той назначи някакви изследвания и снимка. Следващата консултация при Мустаков е чак на 10 февруари,  като тогава го иска спокоен,  за да го изследва за алергии,  а не ми е ясно как ще се случи...

megan@,  благодаря,  абсолютно не съм запозната с изследванията!

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 19:03 от sillvy83

# 591
sillvy83 , поискайте от педиатърката да пусне кръвна картина, ако пък не иска или ако искаш да не се занимаваш пусни си ти, не е толкова скъпо, най-добре е ПКК с диференциално броене, тогава става ясно дали е на алергична основа. Не видях да са ви изписали антихистамин-ксизал, фенистил, ериус?, като по-малки винаги ни изписваха, особено при такива продължителни кашлици Thinking  

кими, съжалявам,че ти се сбъдна притеснението, бързо да минава  Hug

# 592
  • Ловеч
Ериуса е задължителен, затова и пропуснах да го спомена Simple Smile  Много благодаря за съветите за кръвните изследвания,  последните страници на темата бях прочела за ПКК с диф.  броене и мисля да я пусна през седмицата! Много сте полезни момичета  Hug

# 593
Айде вече и си кашляме. А до преди час бях малко по спокойна, че поне не кашля. Вече абсолютно съм в страх. Не искам пак в болница да влизаме.

# 594
В лидл преди време бяха пуснали инхалатори санитас за по 50-60 лв..

Използвали ли сте ги и доволни ли сте?

Ако пак са на промоция, пишете ми, моля да сигнализирате!

# 595
  • около Варна
Сестра ми си купи от тези инхалатор, вършат работа.

# 596
Момичета,само при моето дете ли винаги започва с хрема... newsm78
Тествали ли сте децата за алергени и кога най-рано може да стане това?

# 597
Да отчета: след кихането, дойдоха сополи, накашляне  и болки в ушите. И при нас след 5 дни на градина.  Sad Sad
Една лекарка скоро ми каза, че ериуса били го развалили и не действал. Да съм го хвърлела в коша и да давам фенистил. Дали е така?

# 598
  • София
В лидл преди време бяха пуснали инхалатори санитас за по 50-60 лв..

Използвали ли сте ги и доволни ли сте?

Ако пак са на промоция, пишете ми, моля да сигнализирате!
Не, не върши работа! Никаква! Не си давай парите на вятъра! МНого е важно как се разпрашват лекарствата при тези инхалатори, този не става! АКо детето не е с астма и ти трябва евентуално за физ р-р, може и да става, за вентолин и пулмикорт - категорично не. Консултирала съм се със специалисти по въпроса и затова пиша така. Peace

Ериуса не е развален. Има и един нов на пазара, български. Според нашия УНГ лекар върши същата работа (съставката е същата), но в момента не се сещам името му, дъщеря ми го пи ноември и декември, ако искаш ще потърся и ще ти го кажа. Не е много по-евтин от другия, но нашия лекар ни го препоръча.

sillvy83 много неприятна работа, така, като те слушам ми настръхват косите, но не мога да си представя че лекарката няма да пусне ПКК при такъв проблем. АКо отидеш при пулмолог няма да се учудя да Ви пратят в болница. Дано не съм права. Поне да му беше била урбазон на детето. ЯВно е, че няма да се оправи с Ериус. Не знам какво да те посъветвам, днес е работен ден, освен да пуснеш ПКК да не се бавите, ако е необходимо да почвате антибиотик. Hug

# 599
Някой да е вадил карта за детето за градски транспорт, как става? Казаха да ходим при социалните  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт