АСТМА- тема 29

• 80 603
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Момичета. Не виждам смисъл да се купува Пулмикорт. Аз имам в повече, защото на Михаил му изписват по голяма доза, когато е зле при нас дозата се увеличава доста, но количеството което взимам ми стига винаги и ми остава. Взимам и от една колежка, на която детето е с ларингит и му го изписват, а тя го прави само ако детето се влоши, не повече от 3 пъти годишно. Т.е , ако някоя от вас има нужда, нека да пише, не купувайте излишно. Достатъчно скъп е за да се дават тези пари.
Аз също съм била в нужда поне 3 пъти, Пулмикорта не ми достигна, и веднага се намериха майки които се отзоваха. ТАКА, ЧЕ АКО НЯКОЙ ИМА НУЖДА, НЕКА ДА ПИШЕ.

# 91
alexk , какво точно му даваш на твоето детенце ..., на колко годинки е и по колко , правиш ли паузи .......Може ли линк към твоят черен кимион...... newsm78

Детето ми е на 5,5 год.Пуснах ти подробности и линк  на ЛС.

# 92
Здравейте! Включвам се в тази темичка, тъй като преди няколко дни поставиха диагнозата астма /не е на 100% сигурно/ на малкия ни син, който е само на 11 месеца. Всичко започна от  4 месеца и половина, когато за първи път му прохърка нослето, разкашля се, а след това направи и лек спазъм, който продължи много дълго, в следствие на неправилното лечение и лутането от доктор на доктор. Вкарваха ни в болница с погрешна диагноза "пневмония", за да си вземат парите от клиничната пътека, изпи три антибиотика. Подобряваше се на моменти, но не му бяха чисти гърдите напълно. Температура не е имал, хранеше се нормално, наддаваше си. Това в продължение на повече от месец. Накрая се бях отчаяла тъй като не знаех какво се случва с детето и защо не му минава напълно и отидохме в пулмологията в Александровска болница София. Там го оправиха за няколко дни с инхалации с Вентолин и Пулмикорт. Два месеца беше чист, но септември и октомври на два пъти имаше сополки, от които много, много леко му просвирваха гърдичките и то само сутрин, докато изкашля секретите. Докторката даже тогава не установи спазъм въобще, защото през деня си дишаше чисто. И двата пъти се оправи с по няколко инхалации Пулмикорт. Преди две седмици баткото донесе много гаден вирус с висока температура, силна кашлица, зачервено гърло. Малкия се разболя и само за една нощ направи спазъм. Чувах гърдите му да свират от разстояние, докато спеше през ноща. На прегледите доктора каза, че има спазъм. Дишането му беше шумно и учестено, но не и затруднено. Оправи се с антибиотик и инхалации с Вентолин и Пулмикорт за няколко дни. Доктора ни даде направление за алерголог да консултира детето и евентуално да му назначи постоянно профилактично лечение за бронхиална астма на вирусна основа. Така от няколко дни сме на лечение за три месеца с пулмикорт по две инхалации сутрин и вечер по 1мл и по едно прахче вечер Ефира. Лекарствата ще взимаме безплатно. Алергии към нещо друго не сме установили да има за сега, фамилна обремененост също няма.
Чудя се дали докторите не пресилиха нещата, но от друга страна наистина детето прави лек спазъм при всяко боледуване до сега. Вие сте с доста личен опит с тази болест, смятате ли, че е адекватно профилактичното лечение в нашия случай? Страх ме е от страничните ефекти на лекарствата, какви са вашите наблюдения в тази насока?
Благодаря предварително и желая на всички вас и дечицата ви много здраве!

# 93
от днес сме на занат заради възпалението на ухото. а утре трябва да иде на градина, защото няма кой да го гледа  newsm45  остават ми още 7 дни работа докато си изработя предизвестието и си оставам у дома. омръзна ми да се самообвинявам и тормозя, че няма как да се грижа за детето си.  newsm45 вчера с триста зора си взех 1 ден болничен.  Tired миличкото не е случило на родители  Sad

# 94
  • София
миличкото не е случило на родители  Sad

ееееее недей така  Hug Hug сигурна съм че вашето детенце не иска никои други родители, и едва ли смята че не е случило на родители  Heart Eyes

и мойто дете тръгна от днес пак на градина, сутринта като си видя раничката и се сети къде отива, поплака си още от вкъщи... то с тия болести не може да свикне с яслата...
всъщност той не е спрял да кашля, все още го чувам няколко пъти дневно но за последните 2 месеца почти изцяло си е стоял вкъщи вече ми свършиха всички опции за гледане у дома. щом даже сестра ми си взима отпуск да го гледа  #Crazy

7 дни беше на инхалации, капки за нос и Амбрекс, и днес го гледам пак има воднисти секрети. спирам ги тия капки и мисля да взема Цинабсин, много ми ги похвалиха 2-3 познати...  newsm78

# 95
Уф, да се включим и ние при болните. Sad Кашлица, сополи, а от снощи и температура. Sad  Дано не направи спазъм. Довечера сме на лекар.
Оздравявайте всички!

# 96
Бързо оздравяване на всички болни дечица желая!
Ние най-после започнахме да се измъкваме от вируса, към който явно алергизира, но от къде толкоз акъл да сменя противоалергичното, към което явно вече е привикнал и не реагира... ма и кой доктор ми каза - никой. Започнах промивки на нослето с физиологичен разтвор с една спринцовка и спрях да капя от 2 дни каквото и да било, че милото го измъчих. Даже да чукна на дърво от понеделник през нощта не сме правили инхалации с вентолин. Лошата новина е, че ако е добре от другата седмица е на градина и вече не знам какво ме чака от тук нататък, като знам каква зима беше предишната.

# 97
elvirka,  Hug Благодаря!

Днес вече е по-добре, стана от леглото най-сетне и даже яде  Praynig Simple Smile и говори даже  и сега иска да ставам от компа, за да играе Simple Smile Днес го гледа една жена на която понякога се обаждаме, когато имаме нужда. Цял ден само е лежал и спал, нищо не е ял. Отслабнал е видимо за тези три дни, има сенки под очите и като цяло изглежда много отпаднал, но антибиотика вече подейства и ще се възстанови.
Бързо оздравяване на всички!  Hug

# 98
Тъъъй. Оказа се, че детето е с кофти находка и трябва да пие АБ, че много клони към бронхит или пневмония, а сега имало бум на пневмонии. Sad Пазете се!  Направо да се чуди човек как става такова нещо за един ден.  #Crazy Добрата новина е, че засега спазъмът е много дискретен, ако изобщо има.
Почваме лечение - зинат, инхалации с вентолин и пулмикорт 3 вечери.  Tired

# 99
Ние уж , сме по- добре и като се прибръх от работа Човека си буха сухо и то доста начесто . Инхалация веднага със Вентолин и 1след 5 минутки Пулмикорт и се успокои малко , но не спря напълно. Това влошаване ли е или ....незнам каква м..йна е вече / простете ме / . Четох някъде , че като се излекуват пак правели спазъм - не се сещам обаче обяснението какво беше точно . Убита съм от безсъние , работа , готвене / нали сме на без глутен / ........и тази болест ми дойде в повече. Само дане влезем във болница , че какво ще яде малкият незнам.  Praynig

# 100
Здравейте,момичета,
Отдавна не съм писала тук,все не ми остава време   Hug ние не бяхме правили спазъм половин година,след като започнахме фликсотида,но от 3 месеца пак е всеки месец с тежък спазъм,дори пулмоложката увеличи дозата на фликсотида на 2 пъти по 3 впръсквания,но няма ефект,миналата седмица пак направи мнооого тежък спазъм. От нослето изкарваме гъст бял секрет,има ли такъв при вашите дечица. Според вас нормално ли е толкова често да прави спазми? Още миналата година в детската клиника на Александровска му направиха потния тест за муковисцидоза и резултатът беше 26,т.е. отрицателен. Но като започне с тези чести спазми и започвам да си мисля глупости. Нали не съм права? Вашите дечица колко често правят спазми и излиза ли такъв гъст бял секрет от нослето? Извинете,че ви питам такива неща,но вече не знам какво да си мисля! Въпреки профилактиката спазмите пак започнаха,а бях забравила за врнтолина и инхалатора.

# 101
vailet1, мисля че някои доктори вместо да лекуват, разболяват. Подобна картина се получи при нас. Изписаха ни антибиотик, после- Едромед. Накрая отидох при алерголог, който изписа Синекод и витамини и детето се оправи. Rolling Eyes  
Продължавам да давам витамините- Саностол и  Ефирата.Дано се закрепим тази зима! Praynig

# 102
Nadi, при нас не действаше флексотида, сега с пулмикорта сме много по-добре  Peace защо не поискате да ви го сменят, щом не ви помага  Hug

# 103
При нас беше добре с флексотида до преди последния вирус, точно гъсти прозрачно бели секрети от носа, които не може да издуха и изкашля и прави спазъм. Не бяхме правили от както приема лекарствата.

# 104
Днес си поговорих с пулмоложката доста. Първо каза да не си мисля за муковисцидоза изобщо, още повече, че потният тест е отрицателен, нямало нужда да правим втори. Така ли е не знам Thinking
Попитах я дали флексотида изобщо действа, тя каза, че действал, ама ще я попитам в понеделник дали не можем да го сменим

Общи условия

Активация на акаунт