АСТМА- тема 29

• 80 618
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
  • София,
На нас пък явно пулмикорта не ни действа чак толкова добре, или спирането на сингулера миналата година ни се отрази така.
А за сухата кашлица начесто, ако има леко посиняване на устната, ако детето е нервно и неспокойно, ако усещате че трудно издишва, или вдишва най добре е да се направи веднага инхалаця с вентолин, а не с пулмикорт или да се чака да се стигне до урбазон! Пробвайте при нас много помага, аз даже чуя ли лекото сухо подкашляне веднага включвам вентолина, добавям пулмикорт, въпреки че сега сме на фликсотид.
Това спрейче АВамис наистина е много ефектно, но това не са капки за нос от тези които отпушват носа, това си е кортикостероид, аз много го ползвам и съм доволна, доста добре действа на нарушената лигавица, при много дългите и турдно минаващи алергични хреми, наистина е добър!

# 61
  • София
Момичета, чета че давате по 1 л. джинджифил, мед, лимони и т.н.

джинджифила как точно го смилате или се рендосва?  newsm78

аз всяка сутрин правя чай и в чая слагам да поври по 2-3 люспи от джинджифила /с картофобелачката  Grinning/ и после мед и лимони.

# 62
elvirka, сега съм взела пакетче джинджифил на прах, лесно го слагам във всичко, включително и във вчерашния бъркоч  Wink иначе ми е по-трудно да стържа.

# 63
Джинджифил стържа на най-ситното на рендето. Не мисля, че сухият има същотодействие като пресният  Thinking

# 64
Джинджифил стържа на най-ситното на рендето. Не мисля, че сухият има същотодействие като пресният  Thinking
защо, Рали? аз виждам ефект, ползвам само сух  Hug

# 65
Ааа, може, не споря  Hug Но при наличие на пресен винаги го избирам, макар и по-трудоемко да е - белене, стъргане - знаеш... Както и със сушения чесън - винаги бих избрала пресен, но това е мое мнение, чудесно е, че виждаш добър ефект   bouquet

# 66
  • София
Ааа, може, не споря  Hug Но при наличие на пресен винаги го избирам, макар и по-трудоемко да е - белене, стъргане - знаеш... Както и със сушения чесън - винаги бих избрала пресен, но това е мое мнение, чудесно е, че виждаш добър ефект   bouquet

Рали, а какво количество? защото той нали малко люти ако се прекали?

# 67
Да, даже доста люти. Аз на око - в чая слагам тънка шайбичка, нарязана на парченца. А ако трябва да го смесвам с мед - по-дебел резен, да кажем около 1 см. дебел, настърган смесвам със сока на един лимон и добавям мед колкото се събере в по-голяма чаша за кафе - там правя бъркоча, много е вкусно всъщност  Heart Eyes но всичко ми е на око, случвало се е да й люти и да не го иска, ако прекаля с джинджъра.

# 68
Да, даже доста люти. Аз на око - в чая слагам тънка шайбичка, нарязана на парченца. А ако трябва да го смесвам с мед - по-дебел резен, да кажем около 1 см. дебел, настърган смесвам със сока на един лимон и добавям мед колкото се събере в по-голяма чаша за кафе - там правя бъркоча, много е вкусно всъщност  Heart Eyes но всичко ми е на око, случвало се е да й люти и да не го иска, ако прекаля с джинджъра.
Twisted Evilдааа, и на мен ми се е случвало да люти, тогава добавям повечко мед  Simple Smile

# 69
Хайде честито ни - на Клацид сме вече . Дбробчетата ни са чисти и овладяхме дпазъмът , но инфекцията остава във носоглътката. Сутрин е море от зелени и бели сополи и то със помпата ги вадя. ЦРП ти ни показва вече че си требе АБ. Имах надежда че ще се отървем , но не стана . Само да не стигаме до болницата ПАК , че така се започва и винаги се стига до болница .....
Този джинджифил при разболяване ли го давате или да имунитет - извинете ме но  нямам време да чета назад , а във нета има хиляда рецепти със джинджифил - всеки пише каквото си поиска - доверявам се само на изпитани рецепти .....

# 70
клемче, той джинджифилът сам по себе си е чудесен оттам нататък няма какво да му сбъркаш, ако пробваш - най-много да налютява повечко  Grinning Мед + джинджифил + лим. сок - пробваш докато уцелиш пропорциите, при които ще му е вкусно на детето. Давам и при разболяване, и просто така, когато се сетя. А портокалов/лимонов фреш с джинджифил е нещо много вкусно, та може и така да пробваш. Бързо оздравяване и без болнцата този път  Hug

# 71
...............Бързо оздравяване и без болнцата този път  Hug
Чул те Господ  Praynig
Благодаря   bouquet

# 72
...............Бързо оздравяване и без болнцата този път  Hug
Чул те Господ  Praynig
Благодаря     bouquet

И от мен пожелание да минава бързо!!! Hug Hug Hug
Аз забърках мед, джинджифил, канела и сода, на око, да е вкусно; сега като покашлят по 3-4 пъти на ден; а и през другото време понякога давам по 1 лъжичка на ден Peace
лимона го давам с малко сода отделно; а каката си яде парчета лимон наръсен със захар  Crazy

А иначе джинджифил и ленено семе напоследък слагам на всичко почти, дори на кекса  Laughing

# 73
Клемче, бързо оздравяване и никакви болници! Naughty

Аз тъкмо щях да питам дали мога да го мушна във фреша този джинджифил и сте ме изпреварили. Laughing Иначе правя смес мед, лимон и джинджифил и давам по колкото и когато се сетя. Whistling

# 74
Клемче, бързо оздравяване и никакви болници! Naughty

Аз тъкмо щях да питам дали мога да го мушна във фреша този джинджифил и сте ме изпреварили. Laughing Иначе правя смес мед, лимон и джинджифил и давам по колкото и когато се сетя. Whistling
А каква трайност има така забърканото количество . Във хладилник ли го държите ..., ден за ден ли се бърка ........ newsm78

А чували ли сте за масло от черен кимион , например това http://apteka.framar.bg/30033803/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE- … D1%86%D0%B5%D1%8F

Колко време най- дълго сте инхалирали Пулмикорт 2 мл сутрин и вечер по една ЦЯЛА АМПУЛА .......и     моят запас свършва вече .
Отново благодаря на една майка , която ми беше пратила много Пулмикорт , но за съжаление изразходих доста от него , а другата част пратих на майки , които имаха нужда  bouquet
Имах добрата нагласа детенцето ми да израсте тази гадна болест , но .....явно ще продължаваме борбата със нея , безсънните нощи , прекарани във броене на вдишвания , следене за тираж , слушане на свирене от дробчетата и прочие и прочие . Тъпкане със кортикостероиди ..., Вентолин ....
Пожелавам на всички дечица един ден да не пишем за тях във тази тема и този ден да е много скоро  Praynig
Кураж майчета  Hug Може да ни обвиняват във прекалено вторачване във дечицата ни ...., но само ние си знаем какво и колко ни коства всичко  Hug

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 20:56 от klem4e

Общи условия

Активация на акаунт