АСТМА- тема 29

• 80 554
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
При астма с алергична причина,не се дават билкови сиропи за кашлицата ,правилно ли разбирам от това което сте писали?
А могат ли да се дават за подсилване на имунитета сироп от ехинацея ,бъз ,като и те са  билки?

# 271
  • софия
И аз избягвам билковите сиропи и дори капките за нос ми се струва че провокират кашлиците, по мои наблюдения Rolling Eyes
Миналата година лежахме с малката в болница на Нова година , пак беше такава отвратителна мъгла, докторите не даваха да се отварят прозорците, чакаха да се повдигне и тогава се проветряваше.

# 272
  • BG
Аз искам да задам един малко глупав въпрос, реших да забърша серетида с мокра кърпичка, че си направих една доза докато го разучавах как действа, пък после се сетих, че малко ме боли гърлото и затова го дезинфекцирах Mr. Green та сега се чудя дали пречи нещо, малко понамирисва на парфюм, понеже кърпичките са ароматизирани, но го избърсах добре с друга суха кърпа и сега чакам да се отмирише hahaha дали е проблем.

# 273
Като заговорихме за билкови сиропи и аз имам въпрос. Удачно ли е да се дава като имуностимулант масло от риган, при условие, че астмата е провокирана от вирусите, а няма поленова или др. алргия?

# 274
Аз не давам никакви сиропи на билкова основа, нито препарати. Рядко правя билков чай. Давам само Аброксол или Мукосолван, който е с амброксол, когато се задръсти, защото при нас първите 2 дена са с много силна и дълбока кашлица, и след това спира да кашля, но секретите си остават в дроба, и трябва по някакъв начин да ги отхрачи.  Да влияе му зле мъглата, вчера пак започна да просфирва.
Аз не обичам да давам имуностимулатори.
Относно котката - смятам да се сдобия с такава и затова питам. Лятото на село играе с котките и няма проблем, но за сметка на това се завря в кокошкарника да прегръща пилетатат и резултата беше спазъм

# 275
Аз не бих рискувала с котка или каквото й да е животинче, особено, че ти е направил спазъм от пилетата. Моята астма се провокира от кучето, което си взех. След това мутира и се почна - котки, полени, плесени, домашен прах, микроакари. Така, че моят съвет е да не си слагаш таралеж в гащите.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 15:51 от momo*

# 276
  • Пловдив
Моя син направи спазъм от АЦЦ прахчета миналия февруари,като го познах по леко по-шумното дишане през деня,а нощем като заспеше си дишаше 21-21 пъти-не беше бързо,но кратки вдишвания и по-дълги издишвания .И като го заведох на лекаря и той се зачуди,но викаше че не било от АЦЦ-то,но за мен си беше от тях.
Друг път ми се е влошавал след 1 лъжица Фитолор,а един път и от 1 прием Мукосолван.
И затова и аз не давам никакви сиропи.

# 277
По принцип при астма не се дават сиропи; в болницата така са ми казвали  Peace всеки си знае детето и кое му действа,кое му пречи и така Hug

Ходихме до София, ужас, тази мъгла така го разкашля,още не може да се оправи, на моменти голяма мъка, веднага с прибирането направихме пулмикорт, сега леко успокои  ooooh!

# 278
  • България моята родина
Здравейте на всички и бързо оздравяване на всички мъници.
Влизам със специално питане тей като знам,че е коментирано,но нямам време да изчета всичко назад.Ако може даже някоя мама запозната може на лично да ми драсне.
Въпросите са следните:
Днес се явихме на ТЕЛК-дадоха  50%.Мъжа ми отиде да вземе решението,тей като аз бързах за работа-там доктора му е казал,че след 15 дена трябва да ида пак,мъжа ми попитал за какво,а лекаря отвърнал,че аз зная.Аз естествено не знам,та знаете ли за какво се ходи пак?
Другия въпрос сега при тези 50% мога ли да ида в социалните за някакви помощи и веднага ли се ходи или тези 15 дена имат някакво значение и тогава ще ми дадат друг документ освен решението.
Имах и други въпроси,но за момента не се сещам.Благодаря предварително.   bouquet

# 279
Привет, момичета.
Моля някоя от вас да ми препоръча добър детски пулмолог в Стара Загора. Утре мислим да водим детето на д-р Калчева, но ако не ни приеме без час искам да имам и друг вариант, а не само да бием път.
Нашата кашлица продължава. От влажна къртеща се стана суха и започвам сериозно да се притеснявам. Като тича започва да кашля, през нощта пак кашля. От днес отново сме на инхалации  ooooh!

# 280
Чакат се да минат 14 дни, в които може да се обжалва решението. Като изтекат те, то вече влиза в сила и отиваш да му сложат печат "Влязло в сила". После правиш 10-12 копия да си имаш, отиваш в социалните и подаваш всички молби - за интеграционна добавка, за детски, за социална оценка, за винетка. Носиш си копия от акт за раждане, от ЛЛ ако имате специална диета, /от граждански брак - ако имате за винетка, талона на колата и застраховка гражданска отговорност/, може и нещо да изпускам, но това е в общи линии.

# 281
  • софия
И ние минахме ТЕЛКА - 60% .  Като подам 3-те молби, тогава ли се ходи при социалните за оценка?Не си спомням нищо  отпреди 3 години.

# 282
  • София
И ние минахме ТЕЛКА - 60% .  Като подам 3-те молби, тогава ли се ходи при социалните за оценка?Не си спомням нищо  отпреди 3 години.

Колко време по-рано се ходи да се подаде за подновяване?

# 283
  • София

Колко време по-рано се ходи да се подаде за подновяване?
и мен ме интересува и къде минахте ТЕЛК

# 284
Ние минахме на пулмолога. Според нея кашлицата ни прилича на асматична, имала и леки хрипове в дробовете. Изписа ни антибиотик - Клацид, на мен лично ми се струва силен, ама тя си знае, вентолин по схема 3 дена 3х5 мл и 2 дена 3х2,5 мл, ериуса си го продължаваме и монтелукаст4мг по 1 таблетка на ден. И положението хич ама хич не ми харесва. На контролен сме в понеделник и дано до тогава спре да кашля.

Общи условия

Активация на акаунт