АСТМА- тема 29

• 80 471
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
............. На моето дете добре му понася Клацид. ...........................
Имай в предвид , че след приема на Клацид - 7 години неможе да се възстанови нормалната чревна флора на ЗДРАВ човек , та камо ли на нашите дечица дето ги зобим постоянно със кортикостероиди .
От последният изпит Клацид ноември миналата година имаме големи стомашни проблеми . Това е на фона на прием на пробиотици .

# 526
Пулмикорта, някой беше писал,че го прави по-често от 12 часа,може ли на 8 часа цяла ампула, примерно 1-2 пъти, в най-големия пик? Thinking
Сега е по-добре Коки, но през нощта бях на крачка да ходим в спешното за урбазон, от 10 като легнахме, до 1 беше кошмар, неспирна мъчителна  кашлица, свирене, което се чува от другата стая, повърхностно дишане....такъв пристъп не ми е правил от повече от година.....чудех се медрол ли да дам, но се отказах; на 4-я час (в 11) дадох вентолин и чак два часа след него се поуспокои  Whistling Simple Smile
Педиатърката каза,че този вирус е ужасен, сбъдна ми се кошмара пулмикорта да не действа(поне не колкото винаги досега) ooooh!.

# 527
Мами имате ли мнение за Д-р Абаджиева в 2-градска....
благодаря

# 528
Леле, сутринта тръгваме за градина и се разкашля. Вече от година сме с тези дихателни проблеми, но не мога и не мога някак си да посвикна. Всяко закашляне ми е пробождане в сърцето. Сега ме е яд защо изобщо го пуснах на градина. Обаче реално погледнато не може цял живот вкъщи да стои. Като беше месец и половина след излизането от болницата само се ядосвахме и дразнехме взаимно двамата. И той все по телевизори и компютри виси. Сутринта като го видях как влиза с усмивка много, много тежко ми стана. Има желание за пустата градина, а все не може да ходи. Ще го видя как ще се развие за по натам. Жив и здрав да е ще порасне и на училище ще тръгне. Еми от там пък хептен не мога да го спирам. Чакам другия месец като отидем при друг лекар, той какво ще каже. Аз знам, че пълно излекуване явно няма да има, ама поне за малко подобрение се боря.

# 529
Леле, megan@ Shocked, аз полудявам и при най-леката кашлица вече. Как си издържала, не знам. Явно имаш много здрави нерви. Hug Да се оправя бързо малчо!

Ние няколко пъти морим Стрептококус пнеумониа в нослето. И на двете. Доколкото си спомням бяха на Аугментин. Това само вевднъж, защото имаха и други симптоми. След това само локално в носа с Офтакуикс. И сега, ако се появят цветни сополи, веднага започвам Офтакуикса.
Нашата кака пък се оплака мин петък от ухо. Еднократно. По тел док каза Фуроталгин, а на др ден след преглед изписа Тобрадекс. Това педито. Звъннах на УНГ, но той записа час чак за този петък. Каза не Тобрадекс, а само Фуроталгин. Оплаквания няма детето и аз капах 4 дни. ОБАЧЕ на мен ми се струва, че нещо не е добре със слуха. Увеличава си телевизора постоянно. Често не чува какво и се говори и се налага да повтарям по няколко пъти... Сега се вкарах във филми пак. ooooh!

Aкеа, моите девойки и двете са с извадена носна сливица. Малката е с алергия към акари и дом прах.

# 530
enigmata, не знам как издържах, честно, то 3 часа го държах в мен седнал, че иначе не можеше да диша, а той се дърпа, иска да лежи, реве, тръшка се, абе...... гушкам и рева, ей така..... цялата се бях разтреперила..... явно си е трябвало време да подействат всичките лекарства, добре, че размина, иначе и в болница можеше да се окажем  Confused

не се вкарвай във филми, ако има някакво възпаление сега може затова да  не чува, знам ли  Thinking изчакай до петък УНГ да каже, стискам палци всичко да е наред  Peace Hug

# 531
 Hug меган@

# 532
ОБАЧЕ на мен ми се струва, че нещо не е добре със слуха. Увеличава си телевизора постоянно. Често не чува какво и се говори и се налага да повтарям по няколко пъти... Сега се вкарах във филми пак. ooooh!

Може ухото да е задръстено с ушна кал. Моят син на два пъти му се е възпалявало ухото така /втория път пихме и АБ, заради секретите и в носа/ - той е с много тесни ушни канали като мен и почистване с клечка не помага, а само влошава нещата. Сложи електрическа възглавничка - при моето дете помага и все едно се пуква тая кал и изтича навън.  Peace Миналата седмица го следих под лупа след изказване на майка ми, че не чува и същите симптоми, които описваш и ти. Оказа се, че ухото му пак глъхне  ooooh! Ноември последно му го миха със спринцовка, пълна с вода. Ще се изненадаш колко нещо може да побере едно малко ушенце.  Crazy

# 533
Аз пък все имам чувството, че при нас всичко започва от третата сливица. Но май при нас не е за вадене.

# 534
  • София
Извинявайте, че нахлувам така в темата, с малката ми дъщеря имам проблеми, заради които педиатърката ни мисли, че може да се окаже с астма, но е още малка за поставяне на тази диагноза. На каква възраст диагностицираха децата Ви с астма?
Досега е имала едно разболяване на 4 месеца, което продължи 2 месеца с кашлица, свирене на гърдите, инхалации с Вентолин и Пулмикорт, макситрол в носа и аугментин, след което 2 дена беше здрава и отново се почна със свиренето в гърдите, този път Суметролим, инхалации отново, но този път само с Вентолин.
Аз съм с бронхиална астма и предполагам и наследствения фактор има значение. Tired

# 535
  • Sofia
Моето е на 1,2 г. и не го водят с астма. Доколкото съм чела до 2 г. ги водят само бронхиолити.

# 536
meggle, диагноза астма поставят след 3 поредни бронхиолита/белодробни проблеми за 6 месеца.
На нас ни поставиха дизанозата на 1 годинка в белодробната, след като за 6 месеца направи 9 спазъма  Tired при нас няма наследствен фактор  Hug

# 537
Akea, и големи деца са без сливици и двете. И двамата бяха с диагноза алергична астма. Израстнаха я поне засега, освен ако нещо в пубертета не се възобнови.
Диагнозата на малкия я поставиха на 9м - астма. Той все още прави по 9-10 пристъпа на година.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 13:51 от marychery

# 538
  • София
А тези 9 спазъма как ги броят? В смисъл едно разболяване е 1 спазъм ли? Защото моето дете единия бронхиолит си го влачи точно 2 месеца!

И някакво профилактично лечение с кортико и противоалергични препарати дадоха ли му?

Четох Ви последните две страници и виждам, че някои дечица имат ушни инфекции и проблеми с 3-та сливица. Моята голяма дъщеря е така, като юни месец махнахме третата сливица, заради задълбочен проблем със слуха. ОКаза се, че има голяма загуба на слуха, която се разви доста бързо, така че един вид операцията ни беше спешна. Другите две сливици са й огромни, но не ги извадихме, защото реално те не боледуват, а алерголога, с който направихме консултация ни каза,че има вероятност, ако ги идвадим да развие астма.
Скоро пак забелязах, че усилва телевизора и ходихме на лекар, но се оказа, че е от хремата (която е алергична) набъбва й лигавицата на носа, запушва се евстахиевата тръба и даже я болеше ухото, но възпаление нямаше. Peace Мина само с отипакс, а хремата за съжаление я лекувам вече 2 месеца с кортико капки и Аериус.

# 539
На каква възраст диагностицираха децата Ви с астма?
на нас на 1г 1м. (нямаме наследствен фактор, водим се с неалергична астма)

Общи условия

Активация на акаунт