АСТМА- тема 29

• 80 423
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте ! Сега следобед му беше четвърти прием на АБ и пак качва Т. Не знам вече наистина каквонда се прави.
Пак същите нива ли поддържа или по- ниска......

Чак 40 пак не е вдигал, но защото аз не позволявам да вдигне. Иначе сутринта ми я качи до почти 39. Сега следобед беше с 38 и нещо. Иначе за разлика от друг път бързо се повлиява от антиперетиците. АБ определено не действа. Утре ще видим педито какво ще каже.

Да ви попитам до колко е нормата на вдишване и издишване на минута при децата ?

# 631
  • sf
Кими, АБ-то след изследвания ли го изписаха? Защото ако е просто вирус, няма как да се повлияе.
Аз давам АБ след изследвания и поне 3-4 дни мн висока температура.
Защото от това даване на АБ за щяло и нещяло , накрая организма не може да се бори сам и с най-малката настинка.

# 632
Здравейте ! Сега следобед му беше четвърти прием на АБ и пак качва Т. Не знам вече наистина каквонда се прави.
Продължаваш да стискаш зъби и ходиш на преглед да  слушат гърдите.  Peace

При нас се включи и гадна кашлица, няма да се спи.  Cry

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 23:04 от Barbabelle

# 633
 Като му видя лекарката налепите е веднага се изплаши. Вика изписвам антибиотик да не стане като миналия път да поврща. Сега е близо 39. Само да не е с пневмония. Дишането му е 27 в минута.

# 634
Като му видя лекарката налепите е веднага се изплаши. Вика изписвам антибиотик да не стане като миналия път да поврща. Сега е близо 39. Само да не е с пневмония. Дишането му е 27 в минута.
Дишането му е добре , а и при ангини се вдигат високи и упорити температури. Пиши какво е казала докторката - ще се водите на преглед днес нали ......

# 635
А сополи и кашлица има ли? Ако са минали три дни без да има промяна в температурата, педи ни каза че аб не действа и трябва да се смени.

# 636
  • София
Здравейте!
Имам спомени, че някой каза, че е опитвал масло от черен кимион:
Моля, споделете впечатления, че съм му хвърлила око.

# 637
enigmata, забелязвам, че лекарите винаги изписват по-високи дози от препоръчаните на листовката на антибиотиците. Аз винаги чета, смятам и си ги дозирам, но не си признавам естествено после. Дечицата ни нали са наборчета, моята е 17 кг. и не качва, и не качва повече.

Хах wiwi, набори са дамите, но моята е доста "напреднала" - 134 см. и 32 кг. Crazy Вашата мадама е джобно гадже явно. Wink Тя нашата малката тежи толкова вече и е 110 см. Настигна племенника, който е 1 год. по-голям от нея. А пък е една кльощава... Каката си има и дупе и коремче, но малкото е клечаво. Laughing Определено не са се метнали на мен (163 см.), а на таткото явно. Много се бях притеснила, че каката дръпна толкова на килограми мин. година, но пък това ѝ беше може би "най-здравата" година досега (пу-пу). Whistling

Кими, наистина при ангина вдигат висока Т. Ако кашля и аз бих се ошашкала, но пък при вас сигурно е от налепите. Може и аб да не е правилен... Знам ли... Rolling Eyes Док какво казва?

# 638
  • софия
Моята девойка изкара ангина без кашлица и температура. Налепите открих , защото се усъмних че има лош дъх и погледнах сливиците. Джипито моментално изписа цефзил като видя гърлото.

# 639
На мен Петър ми е вдигал 40 градуса от ангина и на фона на АБ,чак на третия ден спря да вдига,освен това имаше и зверско разстройство.
Нормално е да вдига мн висока Т,около 3-4 дни според мен newsm78
Той май на всяко разболяване се подрисква...незнам вашите деца така ли са...

# 640
Аугментин изписа. Сега след малко го почвам. Отделно каза лекарката компреди с извара, чай от лайка и сода и разгазираба кока кола. Гърди ок. Учестеното дилане било от Т-то.

# 641
  • BG
Здравейте, първо искам да пожелая успех на  klem4e, на моя син са му правили зъб с райски газ, беше му много любопитно какво ще представлява въздействието му.
Другото, което исках е да попитам стетоскоп ли се нарича този уред , с който слушат дишането. Намерих в нета  ето този вариант на по-нормална цена, другите са доста по-скъпи. Не знам какъв точно трябва да се води стетоскопа, на някои пише кардиологичен в описанието, на други нищо не пише, предполагам има и само такива, които са за апаратче за кръвно. Реших да си купя един, докторката, при която водя дъщеря ми каза, че ще ми обясни какво да слушам, хриповете се били чували много ясно спроед нея,  когато ги има де, пък ще видим дали ще стане доктор от мене Grinning
За инхалаторите- моят също е от тези лидълските, но го ползвам предимно за физ. разтвор, защото вентолина на моята е на пръскало-  Екозал се нарича. Но в болницата когато бяхме не забелязах техния да е някаква известна марка, хем си казах да  запомня какъв е, но от притеснение не съм.

# 642
  • София
Аз също от много време се замислям за стетоскоп (имам едни слушалки от апарат за кръвно, но не стават), но цените варират от 20 до над 400 лв. и не знам кой е най-евтиния вариант, който би ми свършил работа. Отделно трябва някой доктор да ми обясни по-подробно...

# 643
Здравейте,съжалявам за нахлуването в темичката,изчетох доста полезна информация!

Накратко,имам дете на 2,6г с диагноза астма,днес ми дадоха протокол за ТЕЛК,и 2 въпроса,надявам се да ми помогнете:Има ли срок за подаването му ?Какво им е работното време на ул.Иларион Макариополски?

# 644
Здравейте, първо искам да пожелая успех на  klem4e, на моя син са му правили зъб с райски газ, беше му много любопитно какво ще представлява въздействието му.
Другото, което исках е да попитам стетоскоп ли се нарича този уред , с който слушат дишането. Намерих в нета  ето този вариант на по-нормална цена, другите са доста по-скъпи. Не знам какъв точно трябва да се води стетоскопа, на някои пише кардиологичен в описанието, на други нищо не пише, предполагам има и само такива, които са за апаратче за кръвно. Реших да си купя един, докторката, при която водя дъщеря ми каза, че ще ми обясни какво да слушам, хриповете се били чували много ясно спроед нея,  когато ги има де, пък ще видим дали ще стане доктор от мене Grinning
За инхалаторите- моят също е от тези лидълските, но го ползвам предимно за физ. разтвор, защото вентолина на моята е на пръскало-  Екозал се нарича. Но в болницата когато бяхме не забелязах техния да е някаква известна марка, хем си казах да  запомня какъв е, но от притеснение не съм.

И ас чудя дали да си купя стетоскоп, не съм сигурна доколко ще мога да се справя виж тези http://www.medilinkbg.com/catalog/c:stetoskopi

Общи условия

Активация на акаунт