ЛОНДОН - 7

• 85 725
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Славейче, ами гледам че и на стария паспорт имам този знак и на новия, тоест ако пътувам с паспорта, минавам през този коридор.
Woman In White видях в сайта на летището за Priority Lane и ми стана интересно. Дано се включи някой, който е минавал, защото се спестява доста време.

# 676
Priority lane е различно от електронната проверка на паспортите. Ел. Проверка е за граждани на ЕС с биометрични паспорти над 18 г. , т.е. не става ако сте с деца.
Priority lane си е нормален паспортен контрол, предполага се че се минава по-бързо. На Хийтроу е запазен за бизнес класа и подобни, на Лутън май няма бизнес класа и е срещу такса.

# 677
  • София
neuromancer,благодаря за разяснението. В сайта на летището в Лутън има обявени такси за  Priority lane.Това, за което питам значи е въпросната електронна система. Сега погледнах паспорта на дъщеря ми- тя е на 14 години и има същия знак. Някой пробвал ли е да мине и сам да сканира паспорта си и сигурно ли е, че за деца не се отнася? Ако никой не е минавал, ще се пробвам аз в края на октомври и ще пиша подробно как става Wink))

# 678
  • No Line On The Horizon
В края на месеца ще ходим в Лондон. Полетът ни каца на летище Станстед в 22:10.
В 22:30 има автобус на Terravision, на National Express e чак в 23:00 часа.
Ще успеем да хванем този на Terravision, нали? Само с ръчен багаж сме.

# 679
Както казах, деца на 14 не могат да минат през електронната система, дори да са с биометрични паспорти (това по дефиниция, не съм пробвал Simple Smile)
Може да си платите за приорити, ако трябва да бързате, знам ли.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 21:27 от neuromancer

# 680
  • София
Планирам да ходим на мюзикъл , но не съм сигурна дали има дрес код.Дали ще има проблем ,ако сме по дънки спортни блузи?

# 681
Планирам да ходим на мюзикъл , но не съм сигурна дали има дрес код.Дали ще има проблем ,ако сме по дънки спортни блузи?

Няма дрес код, но по принцип е вероятно да има и по-нагласени хора - все пак си е повод за излизане, вечеря и т.н. Peace Но никой няма да ви направи проблем за облеклото.

# 682
fros
Не съм сигурна дали времето ще ви стигне. Летището не е голямо, но все пак пътуването от самолета до сградата, пас контрола, а след това имаш поне 10 мин докато слезеш на долното ниво, където са спирките на бусовете.
airamber
В никакъв случай не може да се говори за дрес код. Ние бяхме през юни от 19 и 30 и нямаше около нас никой официално облечен. това не пречеше на баби по дънки да пият шампанско в антракта. Смело мога да кажа, че мюзакала беше едно от най-незабравимите ми емоции в Лондон

# 683
  • София
[quote author=zhorchy l

В никакъв случай не може да се говори за дрес код. Ние бяхме през юни от 19 и 30 и нямаше около нас никой официално облечен. това не пречеше на баби по дънки да пият шампанско в антракта. Смело мога да кажа, че мюзакала беше едно от най-незабравимите ми емоции в Лондон
[/quote]
Кой мюзикъл гледахте и къде ?

# 684
  • No Line On The Horizon
fros
Не съм сигурна дали времето ще ви стигне. Летището не е голямо, но все пак пътуването от самолета до сградата, пас контрола, а след това имаш поне 10 мин докато слезеш на долното ниво, където са спирките на бусовете.

Благодаря! Ще го помисля още малко. Ако изтървем автобусът в 22:30, следващият е в 23:00, така че не е фатално. А има ли разлика в цените на билетите, ако са купени предварително и на място?

# 685
  • София
Fros, провери дали няма подобна електронна система на вашето летище, каквато има на Лутън, защото миналата седмица там всички минаха за няколко минути, а аз чинно чаках около 20 минути на опашка. Ако пътувате без деца е удобен вариант явно.
neuromancer сканираш страницата със снимката, предполагам , друго нещо правиш ли?

# 686
Момичета, дайте идеи за еднодневна разходка до Кеймбридж. Дъщеря ми никак не е "музейна" още, но аз си харесах Музея по археология и антропология. ММ няма да понесе разходка с лодка по реката.

# 687
  • София
Момичета, дайте идеи за еднодневна разходка до Кеймбридж. Дъщеря ми никак не е "музейна" още, но аз си харесах Музея по археология и антропология. ММ няма да понесе разходка с лодка по реката.

Блу
Прочети ТУК и другите постове след това.

# 688
Прочети ТУК и другите постове след това.
Благодаря! Утре вече ще чета.

# 689
  • Sofia
Смятам да купя трансфер с Easybus от летището на Лутън до Лондон. Но ако самолетът закъснее билетът ще изгори ли или може да се хване и следващ? И с другите превозвачи ли е същото?

Общи условия

Активация на акаунт