ЛОНДОН - 7

• 85 698
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • EU
Аз пък обичам да ходя пеша и да съм в атмосферата на града. През април, когато бях времето беше страхотно и слязох на Лондон бридж,  пуснах от Тауър бридж през Глоуб тиътър, Тейт модерн, Катедралата Сейнт Пол, музея на Лондон, базара на Ковънт гардън, Националната галерия и през Трафалгар скуеър излязах на Уестминистър, после от другана страна на колелотопрез обелиска на Клеопатра си хванах влак от Чаринг крос, като видях и хотел Савой (единственото място, където движението е като нашето).  Като се има на предвид, че не съм се бавила повече от час в галерийте тази обиколка продължи от 10 сутринта до 17,30 следобед и беше страхотно.  Това е при условие, че не вали и обичате да ходите Simple Smile Лондон е страхотен!

# 706
  • Sofia
Nostna_ptica,
Вземете си пътеводителя на National Geographic "Пеша из Лондон". Има маршрути за ден, за два, по квартали, по интереси. Ще ви е полезен!

# 707
Специално за това да си вадиш безконтактна карта не виждам много смисъл, да купиш Ойстър е по-малка разправия. Ако имаш карта вече е друго. Не мисля че има някакъв риск, ако не става бибипка и не отваря, тогава отиваш и си взимаш ойстър. А да те ограби точно лондонското метро вместо стотиците малки магазинчета не вярвам.

# 708
Моят престой в Лондон ще е на Bailey house London SE18 4GD, може ли някой по-запознат да ми каже нещо повече за този район ? Травълкард с 1 и 2 зона, устройва ли ме като ще обикалям основно по туристически забележителности споменати в темата Simple Smile

# 709
Не познавам изобщо района, но според картата транспортът ти до там е автобус или влак. Като влаковете, които ходят в тази посока не са по цените на ТФЛ.

# 710
А вариянт, автобус до метро където започва 1-2 зона ? Щом съм в този район Ойстер ли да взимам или за автобусите няма значение ? Благодаря Simple Smile

# 711
И за автобусите трябва ойстър, но там зоните нямат значение.
В Гугъл мапс може да търсиш маршрут, и като избереш обществен транспорт ще ти покаже варианти. Или сайта на лондонския градски транспорт, или rome2rio вършат същата работа.

# 712
  • Варна
Моят престой в Лондон ще е на Bailey house London SE18 4GD, може ли някой по-запознат да ми каже нещо повече за този район ? Травълкард с 1 и 2 зона, устройва ли ме като ще обикалям основно по туристически забележителности споменати в темата Simple Smile
А вариянт, автобус до метро където започва 1-2 зона ? Щом съм в този район Ойстер ли да взимам или за автобусите няма значение ? Благодаря Simple Smile

Дава ми вариант от "Berber parade / Bailey house" 3 минути пеш до спирката на автобус № 386 "Greenwich Heights (Stop H6 )"  ,пътува 25 минути  до спирка "National Maritime Museum (Stop G)",Greenwich, Оттам пеш 4-5 минути до станцията на DLR "Cutty Sark". DLR се води като част от метрото във 2-ра зона е, но е нещо като малка надземна железница . Чрез нея вече може да се прави връзка с цялата мрежа на метрото.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 19:50 от Сребърна паричка

# 713
  • Sofia
Много, много благодаря на всички!  bouquet
didito_pz, копнах твоя маршрут и ще го проиграя, ще ползвам твоите стъпки!
Tari Tasartir, ще го купя този Лондон, благодаря!
neuromancer, точно това ме интересуваше - с кой вид карта разправиите са най-малки, благодаря!

# 714
Аз също изказвам благодарности, изчетох 3 от темите в рамките на ден и ми стана каша в главата, малко импусивно се взе решението да пътуваме до Лондон и гледам да събера първична информация поне Simple Smile То е ясно, че на място ще се ориентираме, но си е друго да си отидеш подготвен Simple Smile Сега е ред на това да избера Ойстер-седмична или хартиената седмична карта на железниците да ползваме, до момента разбрах, че май като цени са еднакви, и с двете ползвам автобуси навсякъде и метро в избраните зони (1-2), и е без значение пиковите часове за ползване на метро ако съм със седмична карта ? само където с травълкард ползвам и оферти 2в1 поправете ме ако греша Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 11:29 от wwwrrr

# 715
Освен 2 1 предимство е и липсата на ограничения в ползване т.е. няма оф пийк часова зона. Аз смятам че ако повече се пътува е по добре травъл кард

# 716
Здравейте - темата ми беше полезна преди да заминем семейно за Лондон с дете на 4г.
Градът е страхотен!
Прекарахме 4 пълни дни там. Ходи се много пеша. noshtna_ptica От Туър бридж се минава покрай Парламента и Бъкингам и още други места. Не запомних всичко честно казано. На нас моста ни беше приоритет, защото сина ми много го харесва. На ден стигнахме до 13км пеша, отделно метрото. Но не се усещат докато разглеждаш.
Ние посетихме The Golden Lion pub - пуснаха ни с децата без проблем да обядваме на 2-ри етаж. Много приятно беше - барманите са уникални с типичен английски хумор.
Ползвахме Ойстър кард - за 4 дни около 30 Паунда на човек. Пътувахме навсякъде с метро само.
Изключително добре организиран транспорт има навсякъде.
 Най-дълъг беше прехода от спирката на Емирейтс лайн до района на Хайд парк и Кенсингтън след това. Возихме се на линията - много е интересно, но ние се возим на всякакви подобни щуротии.
Посетихме Научния музей, Гринуич и О2 Арена, Кристала на Сименс/не е много популярен/, Качихме се на Тауър бридж при стъклените платформи.
За пазаруване търсете Супер стор магазини - иначе са орязана версия и не са нищо особено. Попаднах на такъв малък Спортсдитект и не ми провървя особено с пазаруването.
На Кенсингтън стрийт има доста магазини. Споменаха ми за някакви оказиони за дрехи с хубави неща на ниски цени - не ги намерих.
Трафикът е наистина изнервящ - ние бяхме с кола понеже имахме други спирки в Европа, но я ползвахме само в деня за пазаруване.

Надявам се да посетим Лондон и Англия отново - този път задължително с самолет Simple Smile и повече дни за престой.

# 717
Освен 2 1 предимство е и липсата на ограничения в ползване т.е. няма оф пийк часова зона. Аз смятам че ако повече се пътува е по добре травъл кард
Аха, е явно тук бъркам, бях останал с впечетление, че ако се купил седмична Ойстер карта за 1-2 зони, няма значение дали се возиш в  пик час или пък не, тоест не таксува нищо, защото е платен период а не вкарана сума...

# 718
В Ойстер картата може да се вкара такава травъл карта, за каквато говори  wwwrrr.
Не знам в такъв случай как се ползват разни оферти за намаления обаче.

# 719
Здравейте искам да попитам има ли някакви карти за интернет да имам на смартфона?

Общи условия

Активация на акаунт