ЛОНДОН - 7

• 85 871
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря пак Grinning

Може ли да ползваме снимки разпечатани на хартия принтер? За да не вадя специално за това?
Предполагам няма проблем, просто трябват ликовете ни Grinning
Сякаш тази опция е най-изгодна с 2в1 и травъл кард.
Ще нощуваме в Източен Лондон на гости -надявам се да важат Травъл картите дотам?
Дали тези травъл кард ще важат и до летището - Гетуик?
Ако имате линк към травъл кард, може ли да ми го пуснете - едно и също ли е травъл кард и Ойстър кард?
Попаднах на този сайт http://www.londontravelpass.com/prices.html, където правилно ли разбирам, че деца под 11г пътуват безплатно?
Please note: Children under 11 travel free on London transport network (must be accompanied by an adult with a valid Oyster Card or Travelcard). More information

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 11:12 от Нов_Човек

# 301
  • Луната
Ще нощуваме в Източен Лондон на гости -надявам се да важат Травъл картите дотам?
Дали тези травълкард ще важат и до летището - Гетуик?
Може и снимката да е на хартия. Някой беше споделил в темата. Peace
Вижте, коя зона ще пребивавате, за да ползвате метрото и колко ще ви струва картата http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard.htm. Забележителностите са основно в 1-2 зона.
Метро Лондон
За автобуси и влакове мисля, че нямаше зони и картите важат навсякъде в Лондон (нека някой да потвърди). А за летище Гетуик също не мога да помогна.

Edit: Сега виждам, че дете под 11 години е безплатно. Но вземете за всеки случай снимка Peace

# 302
Please note: Children under 11 travel free on London transport network (must be accompanied by an adult with a valid Oyster Card or Travelcard). More information

Значи ли, че дете на 10г пътува безплатно?

# 303
  • Луната

Значи ли, че дете на 10г пътува безплатно?

Да точно това и аз прочетох и го допълних горе. Но вземете снимка за всеки случай.

# 304
Благодаря пак Grinning

Може ли да ползваме снимки разпечатани на хартия принтер? За да не вадя специално за това?
Предполагам няма проблем, просто трябват ликовете ни Grinning
Сякаш тази опция е най-изгодна с 2в1 и травъл кард.
Дали тези травъл кард ще важат и до летището - Гетуик?
Ако имате линк към травъл кард, може ли да ми го пуснете - едно и също ли е травъл кард и Ойстър кард?
Попаднах на този сайт http://www.londontravelpass.com/prices.html, където правилно ли разбирам, че деца под 11г пътуват безплатно?

Gatwick е извън лондон и картите за градския транспорт не важат до там, купувате си билети за влака.
Ойстър и травелкард не е едно и също. Ойстър е пластиката, която служи за разплащане в градския транспорт, в нея се зареждат суми и се маркира на влизане и излизане. Травелкард е дневна или седмична карта за градския транспорт, може да е хартиена, или да се зареди в ойстъра.

# 305
  • Луната
Да допълня, че за пластиката на Ойстер картата се плаща депозит от 5 р.  В нея може да се зареди сума, от която се тегли при всяко маркиране до достигане на стойността на дневна карта с отчитане на off-peak. В Ойстер картата може също да се зареди дневна или седмична травълкард.  Ойстер картата обаче не ти важи с офертата 2for1.
За да се ползват офертите 2for1 на железниците е тази хартиената травълкард (не зная дали още има еднодневна хартиена, за която не трябва снимка), но за 4 и повече  дни е хубаво да се вземе седмична карта, за която трябва снимка и тя се купува от каса на железниците и е с логото на железниците.

# 306
От прочетеното досега оставам с впечатление, че травълкард с възможности 2в1 билети е оптимален и удобен. Той важи и за метро, и за влак и за автобуси, нали?
При разходка до Гринуич с Корабче, откъде се хваща то? Там какво се разглежда и платено ли е?
Гледам, че всички са доволни от посещението си дотам и сякаш ще го включим в програмата.

От парковете кой ще ми препоръчате?

Също, ако трябва да избирам между аквариума и зоопарка - кое да избера?

Мадам Тюсо и Рок Съркъс - различни неща ли са - помня преди много години, че посещавах Рок Съркъс.

Тауър Бридж - изложбата  - интересна ли е?

Хепмтън Корт - заслужава ли си?

Кралските конюшни - интересни ли са за посещение? Дъщеря ми много обича конете.

Препоръчайте ми чаровни, артистични места, където да е приятно просто за разходка и попиване на атмосферата. Simple Smile

bouquet Grinning Heart Eyes

# 307
  • Луната
Ще се опитам да отговоря на част от въпросите ти... Simple Smile
От прочетеното досега оставам с впечатление, че травълкард с възможности 2в1 билети е оптимален и удобен. Той важи и за метро, и за влак и за автобуси, нали?
Да
При разходка до Гринуич с Корабче, откъде се хваща то?
Ние го хванахме от Лондон Ай. Със седмичната травълкард ползвахме намаление за клипера, който има няколко спирки по Темза. Това е сайта му: http://www.thamesclippers.com/
Там какво се разглежда и платено ли е?
Гледам, че всички са доволни от посещението си дотам и сякаш ще го включим в програмата.
Морският музей е безплатен. Къти Сарк (Cutty Sark) е платен (има за него оферта 2for1). Между музея и обсерваторията (заплаща се вход) където е нулевия меридиан има много приятен парк.
От парковете кой ще ми препоръчате?
Моят фаворит е парк Сейнт Джеймс. Намира се в центъра до Бъкингам

# 308
 Hug Woman in White, благодаря за отзивчивостта!! Много ми е полезно всичко! С 10г дете може ли да се влиза в пъб? За по бира?

# 309
  • пак на Рив Гош
С 10г дете може ли да се влиза в пъб? За по бира?
Може, но зависи къде и кога  Peace. В много пъбове има част "бар", където само се сервира алкохол и част "ресторант", където се сервира алкохол, но и се яде.
В доста пъбове не допускат малолетни в частта "бар" (където само се пие) след 18ч (или 18ч30), но няма проблем децата да бъдат допуснати в частта "ресторант".
Предполагам, ще ви го съобщят още на вратата, ако ви видят да влизате с дете и има ограничения.

(навремето, докато приготвях нашето пътуване, даже четох и британското законодателство по въпроса  Laughing)

# 310
Мерси, Роца  Peace
Така де, трябва си и това Grinning

# 311
Искам да попитам за запазването на ваучери, комбинирани с Травъл кард  - ваучерите се разпечатват, но се плащат там на място на касите ли?
 newsm78

# 312
  • Луната
Искам да попитам за запазването на ваучери, комбинирани с Травъл кард  - ваучерите се разпечатват, но се плащат там на място на касите ли?
 newsm78
Ваучерите са безплатни. Срещу тях и 2 травълкард (билета от жп) валидни за деня на посещение се купуват билети единия с пълна стойност, а другия с 0 р.
За Мадам Тюсо имаше отделна опашка за тези с ваучери Peace

# 313
Тоест мога да разпечатам  ваучери за посещение на повече места, а ако успеем да идем ще е добре, ако не - здраве да е. По 2 ваучера трябва да разпечатам, нали - за двамата човека? А детето е с билети на място - т.е. ще се редим на отделни опашки вероятно? Т.е. така или иначе ще чакаме по опашки?

# 314
Тоест мога да разпечатам  ваучери за посещение на повече места, а ако успеем да идем ще е добре, ако не - здраве да е. По 2 ваучера трябва да разпечатам, нали - за двамата човека? А детето е с билети на място - т.е. ще се редим на отделни опашки вероятно? Т.е. така или иначе ще чакаме по опашки?

Този въпрос и мен ме интересува- Отделни ли са опашките за билети / за детето/ и за ваучерите?

Общи условия

Активация на акаунт