ЛОНДОН - 7

• 85 878
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Луната
Тоест мога да разпечатам  ваучери за посещение на повече места, а ако успеем да идем ще е добре, ако не - здраве да е. По 2 ваучера трябва да разпечатам, нали - за двамата човека? А детето е с билети на място - т.е. ще се редим на отделни опашки вероятно? Т.е. така или иначе ще чакаме по опашки?

Да така направих и аз. Един ваучер е достатъчен. Не няма да се редите на отделни опашки. Казвате и един детски.   Simple Smile
Имаше отделна опашка само на Мадам Тюсо (но касата е вътре и като си платите ще кажете и детски). Поне от тези неща, които ние посетихме Peace

# 316
А с аквариума каква е ситуацията? Дали са отделни опашките? И въобще кога е удачно да се отиде, за да е по-малка навалицата?
Да попитам пак дали някой знае за научно популярен филм за Лондон?

# 317
А с аквариума каква е ситуацията? Дали са отделни опашките? И въобще кога е удачно да се отиде, за да е по-малка навалицата?
Да попитам пак дали някой знае за научно популярен филм за Лондон?

Преди 2 дни се върнахме от Лондон, бяхме точно по техния Великден и беше голяма блъсканицата навсякъде. В Аквариума отидохме първо към 1-2 следобяд и ни казаха, че трявба да чакаме 1,5 часа на опашката. Питахме кога е последното пускане преди затваряне (беше в 7 вечерта) и се върнахме към 6 и нещо. Нямаше никакви хора, не чакахме на никакви опашки и разгледахме всичко много спокойно.

# 318
Здравейте на всички и благодаря за хубавата тема. Със сина ми (6,5г.) ще ходим в Лондон на 7 май за 5 дни и вече започнах проучването (основно на транспорта, което ми се вижда най-сложното).
Кацаме на Gatwick и оттам трябва да отидем на Clapham Junction, откъдето да се прекачим.
Въпросът ми е следният - разбирам че Гетуик е извън Лондон и там не важат ойстер и травъл кард (избрах да използвам ойстер след дълги калкулации). Билетите за влака от Гетуик до Клапхам ще струват 17 паунда - това  ми се струва доста скъп вариант, защото реално за целия тоз маршрут не използвам ойстер картата, а по голямата част от него реално е в Лондон зоната.
Дали е възможен по-изгоден вариант - например да се прекача на гара близка до Гетуик (но спадаща към Лондон зоната) като например East Croydon и оттам да взема влак за Clapham Junction, за да може да платя извън ойстера само пътуването от Гетуик до Ийст кройдън?
Дано съм го написала разбираемо и много благодаря предварително за съветите?

# 319
И аз с едно въпросче - малко извън забележителности и красоти  Simple Smile.
Как стои въпроса с тоалетните в Лондон? Това в предвид факта, че съм предвидила много разходки + много бири!

# 320
  • by the sea
Здравейте,

Имам няколко питания свързани с офертите 2-4-1
Предстои ни да ползваме жп транспорт в деня на пристигане от Станстед то Лондон и в деня на отпътуване, от Лондон до Лутън. Останах с впечатление, че мога да разпечатам неограничен брой ваучери за периода на престой, които могат да бъдат ползвани във всеки един ден до нашето отпътуване, а не само и единствено дните за които е издаден жп билета, т.е. деня на пристигане и деня на отпътуване...дали не греша?
Тъй като ще пътуваме четирима (2 възрастни и 2 деца), се чудех дали да взема общ /семеен жп билет, да разделя ли поръчката на жп билетите по двойки (възрастен+ дете) или да поръчам на всеки индивидуален билет? Има ли някакво значение за кампанията 2-4-1, как ще бъдат представени билетите, тъй като в ценово отношение, дали ще поръчам един семеен или четири единични жп билета, разлика няма.

Няма да можете да използвате офертите 2в1 за целия ви престой в Лондон, защото билетите не са return. Във вашия случай ще се възползвате само в деня на пристигане и заминаване.

Колкото до билетите за влака, ако няма разлика в цената, аз бих взела 4 единични, за всеки случай.

Много благодаря за отговоря, подозирах че нещо не съм допрочела както трябва.
Гелдам, че при онлайн покупка за Станстед Експрес, има възможност билетите да ми бъдат изпратени на електронен адрес и да си ги разпечатам предварително, без да се изискват допълнителни заверки след това на жп. гарата. В раздел FAQ  на Days Out Guide, пише уж, че важат и електронни билети за прословутите 2-4-1 оферти,  но въпреки всичко се колебая дали да избера e-ticket или да заложа на получаване/разпечатване от вендинг машината на летището. Смятате ли, че може да има някакво значение?

# 321
Lauren, най-евтиният превоз ще ти е с автобус на Nаtional Express http://www.nationalexpress.com/home.aspx - цените са 8П в посока, но трябва да пътувате до Виктория стейшън в Лондон и от там да си хванете влак, за да стигнете до Clapham. Ти казваш, че от там ще се прикачвате на друг транспорт, така че не знам дали е добра идея още от първия ден да си организирате пътуване с толкова много прикачвания  Peace
Къде гледа билетите за влака? Има директен влак до Clapham а цените варират в зависимост от това по кое време на деня пътувате. Не си споменала в колко часа пристигате, но може да потърсиш билети за друг час (евентуално оф пик), които ще са по-евтини -  http://www.thetrainline.com
Вариантът, на който ти се надяваш не мисля, че е възможен, понеже влаковете, които идват извън Лондон, спират само на няколко големи гари, а не е като да спират в покрайнините на града и после в центъра.

zhorchy, намират се  Laughing Има пръснати тук таме такива, които се плащат. Да не им правя реклама, но се самопочистват след всеки човек, та би трябвало да са сравнително ок, но си признавам, че само веднъж съм ги ползвала. Мъжете са 'облагодетелствани' с ето тези уникални писуари, които съм виждала главно из централен Лондон.
Като цяло може спокойно да влезете в някой по-пълен пъб и да си ползвате тоалетната без да го афиширате. Тук там има надписи, че е само за посетители, но не вярвам някой да ви направи проблем. Освен това McDonalds, Starbuck, Costa и другите по-големи заведения/кафенета са си оборудвани, така че ако сте на зор и не намирате обществена тоалетна - може да се промъкнете и другаде  Whistling
Това последното май трябваше да го кръстя 'Пътеводител на тоалетните в Лондон' Wink

# 322
Миналото лято бяхме в хотел, в близост до Clapham Junction. Victoria Station е на 1 или 2 спирки. От Gatwick имаше билети с фиксиран час по 5 лири на човек от Gatwick  до Victoria Station.

# 323
Славейче Благодаря за "пътеводителя"  Simple Smile. Тези писуари просто са  hahaha

# 324
Славейче, Stryper, благодаря за отговорите ви, ще проуча варианта с автобусите.  bouquet

# 325
  • Street of Dreams
Много сте полезни, момичета! Hug

# 326
stryeper, не отричам, че е кратко пътуване, просто ще трябва да сменят няколко транспорта, а предполагам с багаж ще им е малко по-трудно. Освен това влаковете са една идея по-различни от метрото и аз самата ги намирам за малко по-сложни за ориентиране отколкото метрото.

# 327
Имам едно питане за 2 в 1 офертите, което, както се оказа, е цяла наука  #Crazy
Значи в често задавани въпроси на сайта пише, че при двупосочен билет, можеш да изпозлваш ваучерите в съответните дни на пътуване с влак, както и в интервала между тях. Например, ако пътуваш на 1-ви и се връщаш на 4-ти, можеш да използваш ваучерите на 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти.
Опитах се да си сваля ваучер за аквариума и иска да уточня датата на пътуване - коя от двете дати обаче? Датата на inbound или return пътуването?

# 328
  • Луната
Датата на inbound или return пътуването?
Тези дати нямат кой знае какво значение. Пиши някоя от датите която си там (напр. крайна). Те са защото ваучерите имат валидност. Например за Лондон Ай е до 30.04. и трябва до го пролзваш до тогава.  Simple Smile

# 329
За съжаление ваучерите за Окото не важат в момента, заради празниците, мисля до 15-ти.
За корабчетата по реката също имате 30% намаление.
За децата до 11 не издават седмични травълкард, така че не носете снимка за тях.
Поздрави от слънчев Лондон  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт