ЛОНДОН - 7

• 85 837
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте, следващата сряда пътувам до Лондон  Mr. Green Моля живеещите там за съвет: какви дрехи да взема, при все че съм доста зиморничева?
И дали ще успя да си хвана автобуса в 14:50 при положение че самолетът ми пристига в 13:30 на Станстед?

# 346
А аз като нейна майка трябва ли да минавам с нея през входа за инвалиди, или през другия, където да си валидирам картата, а тя сама да минава през вх. за инвалиди?
Двете минавате бързичко през входа за инвалиди и майки с деца - детето напред и ти след него. Няма как два пъти да се маркираш за влизане/излизане и да ползвате отделни входове/изходи. Но на големите станции обикновено точно на тези входове има служител, който ще ви упъти.

# 347
Здравейте, следващата сряда пътувам до Лондон  Mr. Green Моля живеещите там за съвет: какви дрехи да взема, при все че съм доста зиморничева?
И дали ще успя да си хвана автобуса в 14:50 при положение че самолетът ми пристига в 13:30 на Станстед?

http://www.bbc.co.uk/weather/2643743
Тук можеш да провериш какво е/ще е времето в Лондон. Щом казваш, чи си зиморничева - препоръчвам да си вземеш зимно яко. Другата седмица го дават с 16г максимална температура. Времето се променя много бързо така че не залагай много на прогнозата ами подготви дрехи за хладно време. Иначе последните няколко дни е супер слънчево  Sunglasses
Не би трябвало да има проблем с хващането на автобуса (ако самолетът кацне на време)  Peace

# 348
  • софия
Когато тръгвам за някъде, най-удобно ми е да гледам камери и така се ориентирам. Ето за Лондон, напр. - http://www.goandroam.com/webcams/uk/london/

# 349
Когато се разпечатва ваучер 2 в 1 - за определен ден ли се буква - дата или може да си го разпечатам и да отида в някой произволен ден от седмичната ми Травъл кард. Т.е. предварително ли всичко трябва да се набележе по дни като програма?

# 350
  • Луната
Когато се разпечатва ваучер 2 в 1 - за определен ден ли се буква - дата или може да си го разпечатам и да отида в някой произволен ден от седмичната ми Травъл кард. Т.е. предварително ли всичко трябва да се набележе по дни като програма?

Не е за определен ден. Може да го ползваш когато си поискаш само гледай до кога е валиден Peace

# 351
  • София
Поздрави от слънчев Лондон  Heart Eyes

Наистина слънчев, днес беше 24-25 градуса ???

Phile
Сигурно е късно, но аз да пробвам.
Въпроса е дали още сте в Лондон, ще е хубаво да се видим.
Но трябва бързо, отлитаме за САЩ.

Поздрави и от мен.
Няколко прекрасни дена, като кулминацията беше мюзикъла Let It Be, Beatles hits в Garrick Theatre.
http://www.letitbelive.com/
Върна ни години назад и ни изпълни с радост и спомени. Препоръчвам за любители на старото време и музика.
По съвпадение само след няколко дена ще гледаме Beatles LOVE - Cirque du Soleil на другия край на света, очакваме го с нетърпение.
https://www.cirquedusoleil.com/en/shows/love/default.aspx

Относно трансфери, транспорт летища HEATHROW и GATWICK, между тях, от тях, ако имате нужда от помощ, съм насреща.
Сменихме ги отново по няколко пъти.

# 352
Здравейте,аз се интересувам от трансфер между лутан и хитрут Т1 Т2 Т3.Ако може някой да ми помогне.

# 353
  • Варна
Здравейте,аз се интересувам от трансфер между лутан и хитрут Т1 Т2 Т3.Ако може някой да ми помогне.

"National express " http://coach.nationalexpress.com/nxbooking/journey-list

# 354
Благодаря.

# 355
Когато тръгвам за някъде, най-удобно ми е да гледам камери и така се ориентирам. Ето за Лондон, напр. - http://www.goandroam.com/webcams/uk/london/
Отбелязвам си, да го включа в следващата тема.  Peace

# 356
  • Street of Dreams
Някой да знае от кое високо място мога да направя снимки на покривите на Сейнт Пол и околните сгради?

# 357
  • Луната
Мимии така добре ли е обяснено? Mr. Green

Оферта 2for1 на железниците

Ако сте в Лондон и сте двама много изгоден вариант за разглеждане на над 150 забележителности, посещение на ресторанти, театри, изложби и др. е офертата 2в1 на железниците. Какво ще рече това? Двама влизат в редица забележителности на цената на един входен билет. Това е списък със забележителности, атракции, ресторанти, театри, изложби и др. подредени по азбучен ред, които влизат в офертата.
Какво е необходимо да имате: 1 ваучер и 2 валидни билета (карти) закупени от каса на железниците или принтирани, но с логото* на железниците.
1. Ваучер. Ваучерът може да се разпечата предварително от сайта на 2for1. Намирате съответната атракция, която искате да посетите и изтегляте ваучера за нея. Изисква се регистрация. Като дата на пътуване посочвате близка дата, в която мислите да посетите атракцията. Това е така, защото ваучерите са с определен срок на валидност. Ваучерът е в pdf-формат, изтегляте го и го разпечатвате. Ако нямате възможност да го изтеглите и разпечатате, на касите на по-големите гари (Виктория, Падингтън, Кингс Крос и т.н.) може да поискате книжката за офертите 2в1 (безплатна е), в края на която също има ваучери, но трябва да ги попълните на ръка. Моят съвет е по възможност да си ги разпечатате предварително за атракциите, забележителностите, ресторантите, които мислите да посетите. За 1 посещение ви е необходим 1 ваучер.
2. Другото нещо, което трябва да имате са 2 валидни за деня на посещение билета за пътуване, закупени от каса железниците или 2 двупосочни билета в периода между пътуванията. Travelcards - само когато са закупени от каси на железниците и др.

Ето с тези билети (карти) е валидна офертата (под №3 е седмичната карта купена от каси на железниците, за която трябва снимка):

А за тези не е валидна офертата

С ваучер и 2 бр. валидни билети (карти) отивате на съответната атракция и на касата ви издават 1 билет с пълната сума за възрастен (тук няма детско, студентско или друго намаление)  и 1 билет със стойност 0 р, с които влизате двама.  Ваучерът ви го взимат на касата, а билетите (картите) само показвате.

*логото на железниците:

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 01:12 от Woman^In^White

# 358
Woman^In^White - не съм Мими, но да, супер е обяснено, много благодаря, makes sense  Grinning
Признавам, че материята далеч не е толкова сложна, но когато се сблъскаш първоначално с нея е леко объркващо, особено ако си с беден Лондонски опит...

bouquet

# 359
  • Луната
Благодаря за мнението Lauren Hug

Като съм се засилила (вдъхновила hahaha) нека да напиша и обобщено за седмичната карта на железниците.

7 дневна Травълкарт на железниците може да се закупи от каса на железниците на по-големите гари в Лондон (Виктория, Падингтън, Кинг Крос и т.н.). С нея може да се ползват офертите 2for1 за периода й на действие. Тя е много изгоден вариант, ако сте за 4 и повече дни и мислите да се възползвате от офертите 2for1. За нея няма off-peak. Може да се ползва за метро (за съответните зони, за които е издадена), за автобуси, градската железница, влак. Тя е хартиена с магнитна лента и е с лого на железниците. За да бъде издадена е необходима снимка (може принтирана на хартия) с размери 3.5x4.5 (паспортен формат), от която се прави легитимация (картонче с номер, на което се залепва снимката и се ламинира), на която се записва номера на седмичната карта в системата. При следващо закупуване на 7 и повече дневна карта няма да има нужда от издаване на такава легитимация. Има срок на валидност.
Освен за офертата 2for1 дава отстъпка и за клипер по Темза
За деца от 11 до 16 години също се издава седмична карта с легитимация със снимка и е на 1/2 от цената за възрастен за съответната зона. Деца под 11 години пътуват безплатно.

Ето така изглежда легитимацията (със снимка) и седмичната карта на железниците :

Общи условия

Активация на акаунт