ЛОНДОН - 7

• 85 809
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
Woman^In^White, много добре обяснено.  Hug

Аз ще се възползвам от офертата 2for1. Купила съм два двупосочни билета за Stansted express.

# 361
Според вас струва ли си да купувам онлайн билети /примерно за клипера или за детето/ при положение, че ние с мъжа ми ще сме с оферта 2for1 навсякъде където влизаме.
Проблемът ми е, че мразя да нося пари в брой. То не че нямам карта всъщност, но...

Искам да попитам дали някой е ходил в Холандския парк - струва ли си ходенето до там, като се има в предвид, че по програма имаме минаване през St James's Park, градините Кенсингтън и Хайд парк-много ми харесват английските паркове!!! Харесах си го защото бил царството на пауните и изглажда страхотно на снимки. Между другото дали юни ще има още цветя в парковете.

Преди време бях питала и искам да повторя, че не получих отговор- Някой ходил ли е /има ли отзиви/ за Urban Food Feast (https://www.facebook.com/pages/Urban-Food-Fest/171575563006736), за който прочетох случайно и останах очарована, защото не е типично туристическо място, а по-скоро място за лондончани- всякакви вкусотии. Проблемът е, че сме със сина ни /14г./, а той е събота вечер- не знам проблем ли е и струва ли си.

# 362
  • Младост 4
Искам да попитам дали някой е ходил в Холандския парк - струва ли си ходенето до там, като се има в предвид, че по програма имаме минаване през St James's Park, градините Кенсингтън и Хайд парк-много ми харесват английските паркове!!! Харесах си го защото бил царството на пауните и изглажда страхотно на снимки. Между другото дали юни ще има още цветя в парковете.

zhorchy, абсолютно си струва Holland Park. На мен ми е любим! Има много хубава японска градина и Playground с много интересни катерушки, които стават и за по-големи деца Simple Smile

# 363
Преди време бях питала и искам да повторя, че не получих отговор- Някой ходил ли е /има ли отзиви/ за Urban Food Feast (https://www.facebook.com/pages/Urban-Food-Fest/171575563006736), за който прочетох случайно и останах очарована, защото не е типично туристическо място, а по-скоро място за лондончани- всякакви вкусотии. Проблемът е, че сме със сина ни /14г./, а той е събота вечер- не знам проблем ли е и струва ли си.

Аз съм ходила. Тази снимка ми се струва доста показателна каква е атмосферата Simple Smile Приготви се за много дълги опашки - ние бяхме там към 19ч и чакахме поне час докато се доберем до храна. Инаюе храната е вкусна и сравнително евтина. Ние не намерихме място за сядане - всичко беше заето, и ядохме прави. Не вярвам да има проблем за сина ви - не помня някой да ни е проверявал на 'входа' на паркинга. Имай предвид, че си отговаря на името 'улична храна' - ако не очаквате нещо лъскаво и подредено/уредено - ще ви хареса Simple Smile

По въпроса за парка - мисля, че е лично мнение дали е хубав или не  Peace Зависи какво разбираш под хубав парк. Потърси снимки в Гугъл - според мен е красиво, но при положение, че така или иначе ще посещавате останалите паркове, не съм сигурна, че ще видите там нещо, което го няма в другите паркове Simple Smile Иначе през юни би трябвало да е красиво и цветно Simple Smile

# 364
Благодаря и на двете ви за отговора.
Аз снимки много гледах и исках лични впечатления. Ще видим дали ще стигнем до този парк, защото него го мислех последния съботен ден, ако всичко по програмата от предните дни е отметнато  Simple Smile.
Покрай Urban Food Feast ще минем при всички случаи, защото е близо до мястото ни за нощувка. Мен ме интересуваше дали ще има проблем за синът ни.

От местата, където съм ходила, много ми харесва точно тези масови сбирки с "улична храна", защото си е много месно и типично. Малко извън темата, но във Франкфурт там където свършва централната пешеходна улица /забравих как се казваше, но минава покрай извесния Zeil/, попаднахме на неделния пазар с дегустации на жива бира, вурстове и местното ябълково вино и това ми е един от най-ярките спомени за града. Имаше всякакви хора - от дами и господа с официално облекло до такива, които приличаха на клошари и нямаше като че ли никакви туристи освен нас. Винаги търся нещо подобно. 

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 15:32 от zhorchy

# 365
  • пак на Рив Гош
Zhorchy, ако си падате по стрийт фууд, може да се отбиете по обед на Whitecross street, ако имате път към Ситито. Там също е пълно със щандове за хапване на крак от всички краища на света

# 366
Аз лично предпочитам Borough Market - близо е до London Bridge station, има както местна продукция, така и много щандове с храна, която приготвят пред теб. Храната е вкусна, има тук там места за сядане, в краен случай има църква точно до него и в градинката присядат доста хора по обяд.

Не се сещам някой да е споменавал преди това за Sky Garden - посещението е безплатно (въпреки, че задължително трябва да си резервирате час) и е само за час и половина. През уикенда работи до 21ч, така че може да се насладите на гледка над здрачаващ се Лондон Simple Smile Има също ресторант и бар, където може да хапнете/пийнете.

# 367
  • пак на Рив Гош
Мммм, Borough Market, хвърлила съм му око... два пъти вече ми се изплъзва, ама следващият път няма да успее  Laughing
(извинявам се за офф-а)

# 368
Славейче
Borough Market ми е в програмата /в четвъртък ранния следобед/, а това Sky Garden го чувам за пръв път- мисля, че го няма в темите /чела съм ги всички/- непременно ще го разгледам   bouquet.
Само да попитам- тъй като смятаме да се качваме на Монумента, а виждам, че са близо - дали няма да ми се повтори гледката, или просто градината и сградата са си красиви

# 369
Славейче
Borough Market ми е в програмата /в четвъртък ранния следобед/, а това Sky Garden го чувам за пръв път- мисля, че го няма в темите /чела съм ги всички/- непременно ще го разгледам   bouquet.
Само да попитам- тъй като смятаме да се качваме на Монумента, а виждам, че са близо - дали няма да ми се повтори гледката, или просто градината и сградата са си красиви

Би ли споделила програмата си, за вдъхновение, аз съм на фаза измисляне на програма, пътуваме след 10 дни и времето едва ми стига за проучване изобщо какво има, а до съставяне на машрути не мога да стигна, иска ми се да е добре състевена, за да не губим време за чудене. Ще разполагаме с 5 дни, като първия ден е непълен от 12ч, когато пристигаме на Waterloo Station и оттам ще си купим травъл кардс. Всякакви идеи приемам!

Като места, които желаем да посетим платено са Сейнт Пол, Уестминстър Абеи, Тауър ъф Лондон, Тауър Бридж, Гринуич. Допълнително искаме от музеите Научен, Природно Исторически, Бритиш М., Национална Галерия, Виктория и Албърт, разбира се паркове, евентуално още се чудим за Мадам Тюсо и Аквариума. Всякакви идеи за групиране и маршрути приемам. Също искам много да разглеждам съвременна архитектура и идеи за подобни маршрути също са добре дошли.

# 370
Някой беше питал за гледка към Сейнт Пол  - терасата на шестия етаж на отсрещния мол - One new change. Достъпът дотам е безплатен, а гледката към катедралата и околността- прекрасна            

# 371
Нов_Човек
Програмата ни е все още в процес на подготовка, като изцяло се подготвя с идеята, че това е пътуване е подарък / изненада за сина ни /14г./, който е ходил вече в около 20-на страни в Европа, но Лондон му е мечта. Търсим местни забележителности, които са уникални и в тази вразка сигурно ще пропуснем Сейнт Пол/заради Ватикана/ , Галериите /заради Уфици-нещо много му дойде/ и мадам Тюсо /ходил е в Амстердам/. Той и на виенско колело се е качвал във Виена, но Лондонското око му е задължително  Simple Smile.
С това лирично отклонение ще ти кажа набързо какво сме предвидили /имаме 5 пълни дни, един предиобед и един следобед/:
Първи ден- мятане на багажа и право до Окото, разходка около Темза/десния бряг/, Leicester Square, Сохо и в района.
Втори ден- King's Cross /да видим перон 9 3/4/, Градините Кетсингтън /там статуя на Питър Пан, мемориала на Алберт и Роял Албърт Хол/, Природонаучния музей, ако има време и той иска във Виктория и Алберт /за него не мисля, че ще е интересно/ и към Челси-Стамфорд бридж. По пътя параклиса Холи Тринити Бромптън, Хародс /за обща култура да види най-голямата бакалия в света Simple Smile/ и  Royal Hospital Chelsea Chapel като препратка на дома на инвалидите в Париж
Трети ден: Окото качване с 2 в 1 /дано сме от първите/, Бъкингамския дворец /смяната на караула/, Сейнт Джеймс парк, Уестминстърското абатство -надявам се да поискат да влезем с оферта 2 в 1 и към Трафалгар, като по пътя Даунинг стрийт 10, парадния площад на конната гвардия, накрая към Ковънт гардън. Тук обмислям мюзикъл, но още не съм решила на 100 %.
Четвърти ден-Тауър /влизане с 2 в 1 с първите/, Тауър бридж, и започваме левия бряг: More London, HMS Белфаст /отвън/,Шард /без качване/,Southwark Cathedral ,Вorough market, Шекспировият театър Глоуб /не знам дали ще влезем/, и покрай Тейт модърн с метрото към Музея на науката. Тук имам план на музея и съм си отбелязала интересните за нас зали и съм много заинтригувана. След музея към Хайд парк и през Марбъл Арч по Оксфорт стрийт /дано да ме оставят малко да се пошматкам  Simple Smile/
Пети ден: от Окото към Гринуич. Там ще видим на место какво ще гледаме като обсерваторията е задължителна, след това с DLR до Canary Wharf-разходка, придвижваме се до спирка Tower Gateway  и от там за атракция с автобус № 15 до по-централна част. В зависимост от времето или малко разходка или направо към Бритиш мюзеъм, който затваря по-късно този ден /също имам план с интересните за нас зали/
Шести ден -Лондонско сити, където имам набелязани доста сгради да видим от Монумента до Royal Cours of Justice. След това Covent Garden Market през Странд, Риджънт парк или Холанд парк + шопинг /ако мине номера/, нещо ако сме пропуснали или ако излезе в движение. Вечерта London Urban Food Fest
Последния преди обед /до 13 и 30/ Shoreditch и Brick Line, защото са ни наблизо

Олях се малко с този пост, но като се върна ще докладвам как сме направили точно /обикновено успяваме/. Освен това сега Славейче пуска едни идеи и ще видим.
Още съм в процес на търсене на перфектния фиш енд чипс и най-вече бира, защото бащата я чака с нетърпение.

# 372
Аз да попитам, че нещо не се ориентирах в плановете на Природонаучния-къде точно е симулатора на земетресението в Кобе.
И във Виктория и Алберт има ли интересни зали с мода, които да погледна набързо, а мъжете да ме чакат в онова очарователно кафе вътре в двора, което видях на снимки.

# 373
Аз да попитам, че нещо не се ориентирах в плановете на Природонаучния-къде точно е симулатора на земетресението в Кобе.
В червената зона. Към нея ви води един ескалатора, с който се минава през земните недра. Grinning http://www.nhm.ac.uk/visit-us/galleries/red-zone/

# 374
Блу      bouquet
За този музей съм предвидила най-много време, но съм най-малко запозната.

Общи условия

Активация на акаунт