ЛОНДОН - 7

• 85 808
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Славейче
Borough Market ми е в програмата /в четвъртък ранния следобед/, а това Sky Garden го чувам за пръв път- мисля, че го няма в темите /чела съм ги всички/- непременно ще го разгледам   bouquet.
Само да попитам- тъй като смятаме да се качваме на Монумента, а виждам, че са близо - дали няма да ми се повтори гледката, или просто градината и сградата са си красиви

Малко трудно сравними са The Monument (висок 60м) и Sky Gardens (височина 160м). Monument има много хубава гледка, но е тясно и не предразполага 'разходка', докато Sky Gardens е малко по-комерсиално, но пък може да се поразходите насред градината. Според мен Monument има своите плюсове с това, че трябва да си извървиш сам 311 стъпала до горе и си е интересно преживяване с виещите се стълби. От друга страна Monument е открита гледка, докато Sky Gardens ще е през прозорци, така че ако искате да снимате предполагам ще се получат по-добри снимки през мрежите на Monument. И все пак е факт - и двете ще ви предложат гледка над абсолютно един и същ Лондон Wink

Виждам, че сте включили Сохо в програмата си - а мислите ли да хвърлите около и на China Town? В района има прекрасен ирладски пъб, който според мен си заслужава да се посети. Wаxy O'Connor's (точно срещу него има още един пъб от веригата, кръстен Waxy's Little Sister, който обаче е доста малък и не чак толкова интересен). Гледан отвън няма как да предположите какво се крие вътре - на мен ми прилича на дънер на дърво, защото има страшно много малки зали, до които водят малки стълби и като цяло е много лесно да се поизгуби човек вътре  Mr. Green Има огромно дърво насред една от площадките.
Още няколко снимки
Там може да опитате различни видове бира. Няма да давам имена на хубави бири, но силно препоръчвам да пиете наливна бира - има доста по-голямо разнообразие и може да опитате местна бира  Peace
За fish and chips съм пас - не съм фенка и на мен всички си ми имат неприятен вкус  Rolling Eyes Имайте предвид, че често присъства в менюто на пъбовете и ресторантите, така че не е нужно да търсите fast food заведения  Peace

# 376
  • Русе
zhorchy, през лятото мисля, че няма оферта за Окото. Sad

# 377
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Може ли линк към плановете на залите за Science Museum i British Museum, не съм решила още кои зали да посетя Simple Smile

# 378
# 379
  • Street of Dreams
Някой беше питал за гледка към Сейнт Пол  - терасата на шестия етаж на отсрещния мол - One new change. Достъпът дотам е безплатен, а гледката към катедралата и околността- прекрасна            
Mного благодаря, но днес се върнах. hahaha Ще остане за другия път, и без това там наблизо си харесах заведение със зимна градина, на втория етаж, добре оградено от красива архитектура. Heart Eyes
Остана доста невидяно.

Първия ден имах много свободно време, времето беше разкошно и направо не е за вярване колко неща видяхме, като същевременно седяхме по кафетата и ресторантите.
Започнахме от качването на кулата на Уестминстърската катедрала, което беше пълно разочарование - гледката от там на строежи и кранове беше много отблъскваща, поне за мен. На път за Сейнт Пол минахме през Temple - моето ново най-любимо място, като фен на готическата архитектура и историята. Разходка при 25 градуса по моста край Биг Бен, до колелото дори не слязохме, после по London Bridge, Tower Bridge и от другата страна при модерните сгради. От там хванахме за Piccadilly Circus, като вече се беше стъмнило. От там China Town и Soho, където вече заседнахме в един автентичен рокерски пъб. Може и да пропускам нещо.
В следващите два дни имах по-малко време, успях да посетя природо-научния музей, Harrods и Hyde Park(част от него), от никое не съм впечатлена, сградата на музея ми хареса. На третия ден успяхме само до мега колоритния и мой любим Camden Town/Camden Lock/Stables Market и всичко наоколо и онзи парк, на който забравих името, от който се вижда целият скайлайн на Лондон. Този път обаче бяхме през деня и гледката не беше толкова впечатляваща.
Отново прекарах страхотно.
Ако искате, ще приложа снимки.

# 380
 Hug Благодаря за разказа! Аз бих се зарадвала и на снимикте ти  Peace

# 381

Аз видях, че ваучерите са до 30.04., но си мислех, че след това ще пуснат нови?!? Те почти всички атракции са със срок до 30.04. Мислите ли, че няма да променят сроковете?

# 382
  • Русе
Само за Окото, мисля че няма да има. newsm78

# 383
  • Луната

Аз видях, че ваучерите са до 30.04., но си мислех, че след това ще пуснат нови?!? Те почти всички атракции са със срок до 30.04. Мислите ли, че няма да променят сроковете?

Миналата година в летните оферти, които бяха до 31 октомври нямаше ваучер за Окото.
За него купих предварително онлайн билети. Simple Smile

# 384
Здравейте,въпроса ми е малко извън темата,трябва да хвана автобус от централната автогарата на Хийтроу.Може ли някаква карта на автогарата.Къде се намира?Кацам на Лутан от там си закупих билет за трансфер до Хийтроу,но не знам на кой терминал да сляза.

# 385
Водата от чешмите в Лондон става ли за пиене?

# 386
  • София
Водата от чешмите в Лондон става ли за пиене?
Препоръчвам да си купувате минерална вода.

# 387
Скрит текст:
Мимии така добре ли е обяснено? Mr. Green

Оферта 2for1 на железниците

Ако сте в Лондон и сте двама много изгоден вариант за разглеждане на над 150 забележителности, посещение на ресторанти, театри, изложби и др. е офертата 2в1 на железниците. Какво ще рече това? Двама влизат в редица забележителности на цената на един входен билет. Това е списък със забележителности, атракции, ресторанти, театри, изложби и др. подредени по азбучен ред, които влизат в офертата.
Какво е необходимо да имате: 1 ваучер и 2 валидни билета (карти) закупени от каса на железниците или принтирани, но с логото* на железниците.
1. Ваучер. Ваучерът може да се разпечата предварително от сайта на 2for1. Намирате съответната атракция, която искате да посетите и изтегляте ваучера за нея. Изисква се регистрация. Като дата на пътуване посочвате близка дата, в която мислите да посетите атракцията. Това е така, защото ваучерите са с определен срок на валидност. Ваучерът е в pdf-формат, изтегляте го и го разпечатвате. Ако нямате възможност да го изтеглите и разпечатате, на касите на по-големите гари (Виктория, Падингтън, Кингс Крос и т.н.) може да поискате книжката за офертите 2в1 (безплатна е), в края на която също има ваучери, но трябва да ги попълните на ръка. Моят съвет е по възможност да си ги разпечатате предварително за атракциите, забележителностите, ресторантите, които мислите да посетите. За 1 посещение ви е необходим 1 ваучер.
2. Другото нещо, което трябва да имате са 2 валидни за деня на посещение билета за пътуване, закупени от каса железниците или 2 двупосочни билета в периода между пътуванията. Travelcards - само когато са закупени от каси на железниците и др.

Ето с тези билети (карти) е валидна офертата (под №3 е седмичната карта купена от каси на железниците, за която трябва снимка):

А за тези не е валидна офертата

С ваучер и 2 бр. валидни билети (карти) отивате на съответната атракция и на касата ви издават 1 билет с пълната сума за възрастен (тук няма детско, студентско или друго намаление)  и 1 билет със стойност 0 р, с които влизате двама.  Ваучерът ви го взимат на касата, а билетите (картите) само показвате.

*логото на железниците:

Благодаря за мнението Lauren Hug

Като съм се засилила (вдъхновила hahaha) нека да напиша и обобщено за седмичната карта на железниците.

7 дневна Травълкарт на железниците може да се закупи от каса на железниците на по-големите гари в Лондон (Виктория, Падингтън, Кинг Крос и т.н.). С нея може да се ползват офертите 2for1 за периода й на действие. Тя е много изгоден вариант, ако сте за 4 и повече дни и мислите да се възползвате от офертите 2for1. За нея няма off-peak. Може да се ползва за метро (за съответните зони, за които е издадена), за автобуси, градската железница, влак. Тя е хартиена с магнитна лента и е с лого на железниците. За да бъде издадена е необходима снимка (може принтирана на хартия) с размери 3.5x4.5 (паспортен формат), от която се прави легитимация (картонче с номер, на което се залепва снимката и се ламинира), на която се записва номера на седмичната карта в системата. При следващо закупуване на 7 и повече дневна карта няма да има нужда от издаване на такава легитимация. Има срок на валидност.
Освен за офертата 2for1 дава отстъпка и за клипер по Темза
За деца от 11 до 16 години също се издава седмична карта с легитимация със снимка и е на 1/2 от цената за възрастен за съответната зона. Деца под 11 години пътуват безплатно.

Ето така изглежда легитимацията (със снимка) и седмичната карта на железниците :

Woman^In^White, супер е! Браво!  smile3501
Цитирам двата ти поста, за да ми е по-лесно после.
Благодаря ти!   bouquet

# 388
И аз благодаря за подробните разяснения на woman in white, бяха ми много полезни при последното пътуване до Лондон.
Ако искате добавете, че със седмичните карти има и малки отстъпки при Emirates air line
За съжаление до там не успяхме да стигнем.

# 389
Здравейте,въпроса ми е малко извън темата,трябва да хвана автобус от централната автогарата на Хийтроу.Може ли някаква карта на автогарата.Къде се намира?Кацам на Лутан от там си закупих билет за трансфер до Хийтроу,но не знам на кой терминал да сляза.

Автогарата се намира по средата между Т1,2 и 3 и от нея има подлези до Т1, 2 и 3. Ако ви трябва Т4 или 5, някои автобуси отиват и дотам.

Общи условия

Активация на акаунт