Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 9

• 41 227
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за разказа на епизодите на "Светлината" по Войо!   bouquet  bouquet  bouquet

Днешните епизоди по БТВ бяха страхотни ...  smile3525

В началото Сурадж беше в магазина и видя Сандия, която простираше дрехите на терасата. Разбира се се загледа в нея. После попита Чоту като човек, който е гледал много романтични филми - какво трябва да нарави, когато една жена прави щастливо цялото семейство. Как да я зарадва той - Чоту видя Садия на терасата и се сети, че става дума за нея. После каза на Сурадж, че в един от филмите главния герой е извел героинята на разходка, купил й е балони, паднал й е но колене. Сурадж се учуди как така на колене. Попита какво да купи на Сандия, а Чоту - батко Сурадж, ти още ли не си разбрал какво обича жена ти. Иди и я попитай ...  Joy Joy Joy

Изведнъж както Сандия си простираше и тъкмо тръскаше дрехите и хоп Сурадж пак срещу нея! Двамата така се усмихнаха и загледаха един в друг. Той пак беше леко измокрен. Сурадж каза на Сандия, че ще ходи до пазара - попита я иска ли да й вземе нещо. Сандия каза, че трявбали подправки - той се почуди защо, а тя му каза, че са за баща му. Сурадж попита иска ли нещо друго. Сандия каза, че искала цвете - Сурадж попита какво цвете, а Сандия каза, че карфиол понеже на Мухит му се ял. Сурадж започна да си мисли как да я пита - че тя така и не го е разбрала. Докато си говореха тя пак изтръска 1-2 дрехи, та малко го поизкъпа. В крайна сметка Сурадж я пита друго нещо иска ли и Сандия каза, че не - Сурадж тръгна. Много ми бяха забавни ...  smile3532

Много се смях когато Сантош донесе 2 буркана с туршия и каза на Менакши да ги пази. Да внимавала някой да не ги счупи - Менакши веднага й каза, че ако трябва ще седне до тях, но ще ги опази. Сантош й заяви, че няма нужда - да си върши работата отсреща, но да ги държи под око. Менакши обеща.  Mr. Green

Сандия отиде при Сантош, за да й каже истината, за това че е образована. Тъкмо тръгна да й казва и се чу страшен шум. Сантош се спусна да види какво става в дневната и какво да види - единя буркан счупен и всичко изтекло на земята. Сантош като се развика къде е Менакши - защо не е видяла котката. Изведнъж Мена се появи и каза, че е отишла да опази млякото от котката, затова не е видяла буркана. Сантош се развика кой е оставил вратата отворена, та е влязла котката. Всички почнаха да се озъртат, че не са те - по едно време се появи мъжа на Сантош. Беше откраднал вестника на съседите. Сантош го попита как не го е срам - не стига, че откраднал вестник струващ стотинки, ами оставил и вратата отворена, та котката влязла и счупила буркан туршия за 100 рупии ...  hahaha hahaha hahaha

Сантош попита мъжа си как може да краде вестник точно днес, когато има годишнина от смъртта на майка му. Накара го да отиде и да се помоли в храма. Преди това му взе вестника и го хвърли на пода. Снимката на Сандия беше на първа страница, но никой не я видя. Сантош каза на Сандия да вземе вестника и да го отнесе в стаята за молитви. Сандия го взе, ама и тя нищо не забеляза ...  newsm78

Прити се обади на Сандия, за да й каже, че е на първа страница във вестника. Сантош вдигна телефона и каза, че ще я извика - отиде, но видя че Сандия мие някакви съдове и каза на Прити, че в момента тя е заета - да й се обади по-късно ...  Peace

Сурадж отиде на пазара! Срещу него двама мъже се разправяха за статията в днешния вестник. Момиче от техния град било на 3-то място по успех от цяла Индия. Единя каза, че трябва да се гордеят, а другия твърдеше, че една жена не бива да е прекалено образована. Дойде Сурадж и им каза да си вземат сладки и да се успокоят - той каза, че в днешно време жените и мъжете трябва да имат еднакви права, затова нямало нищо лошо в това ...  newsm44

После Сурадж си тръгна без да види вестника! Качи се на мотора си и спря на някакъв светофар - срещу него имаше една кола. Човека вътре четеше вестника и гледаше снимката на Сандия. Сурадж не го видя - в момента, в който светофара светна зелено Сурадж тръгна, но не успя да запали и мотора му изостана. Така видя във вестника в колата отсреща - снимката на Сандия. Горкия как само пригледа. Почуди се какво става ...  newsm10

В това време бащата на Сурадж се върна от молитва и видя, че вестника е на пода до молещата се Сантош! В дневната бяха Сандия, Викрам и Мухит - бащата се страхуваше сам да си вземе вестника затова каза на Викрам той да отиде и да му го донесе. Викрам каза, че няма да отиде, предпочитал да си стои мирно и да си пие чая. Сандия се засмя, от там бащата викна Мухит - каза му той да вземе вестника, но и Мухит отказа - имал да учи. Бащата нямаше избор и реши сам да си вземе вестника - отиде при Сантош - наведе се и тъкмо да го вземе и тя го погледна, той се направи, че също се моли. Тя се обърна да продължи молитвата си и той грабна вестника. Беше много забавно ...  tooth

Седна бащата да чете, а снимката на Сандия на първа страница! Тъкмо се настани и дойде Викрам - искаше баща му да му даде програмата. Той му каза, че вестника си е негов - той си го е взел и първо ще си го прочете пък после. Викрам пак седна. В това време съученичка на Чави се обади и й каза, че някакво момиче от тук е на 3-то място по успех. Имало снимката му в днешния вестник. Чави беше любопитна коя е и отиде да вземе вестника от баща си и буквално му го грабна от ръцете ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Тъкмо тръгна да разлиства и се появи Викрам и й го взе - той искал да го чете! От там Мухит го взе от Викрам. От там тримата започнаха да се борят кой да прочете пръв вестника. Сандия стоеше от страни - смееше се и ги гледаше как се гонят и си подхвърлят вестника един на друг. Бяха много забавни - Чави го вземе, от нея го грабне Мухит, след това Викрам и т.н. По едно време се появи Менакши с някакъв поднос и нещо дето гори, явно от нещата които са палили за молитвата. Както си вървеше и се сблъска с бягащите Викрам, Мухит и Чави - вестника падна на земята, а Менакши изпусна от пепелта и го запали баш от тази страна, дето беше снимката на Сандия. Снимката й вече не се виждаше, а в целия вестник от единя край беше зейнала дупка. Баща им каза, че са му съсипали вестника. Появи се Сантош и ги нахока как за нищо не стават - но понеже вестника бил откраднат сега Боговете са им го върнали и никой няма да го чете. Онези как гледаха. Много се забавлявах ...  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Горкия Сурадж започна да вика по човека с колата, че във вестника имало снимка на жена му - да спре. Той обаче не го чуваше. Сурадж започна да гони колата с мотора си. Накрая човека спря пред някаква сграда - Сурадж му каза за вестника и този му го даде, но влезе в сградата. Сурадж видя снимката на Сандия и се чудеше какво пише, защото това беше английския вариант на вестника. Явно там пускат и на хинди и на английски. Сурадж тръгна по улицата и започна да пита хората дали могат да му прочетат какво пише. Повечето казаха, че не разбират английски. Накрая след много търсене и молби Сурадж намери един образован човек и го помоли да му прочете какво пише. Беше се притеснил да не е станало нещо лошо. Човека му каза, че не е нищо лошо - напротив - трябвало да ги черпи със сладки, защото жена му е трета по успех в университета от цяла Индия. Сурадж не можеше да повярва - попита дали е сигурен - да няма грешка. Човека му каза, че е истина - дори има и снимка на жена му. Събраха се и други хора и започнаха да казват на Сурадж, че трябва да ги почерпи, защото трябва да е горд с толкова образована жена. Казаха му, че е могъл да попита нея да му прочете статията - тя знае английски. Сурадж се същиса. После отиде на някакъв хълм и седна на земята - започна да си спомня как в началото Сандия се държеше с него, как не го искаше и му казваше, че в живота не всичко е сладки. Как той я питаше какво иска да му каже - как добре е смятала, както и думите на хората, че тя е много образована. Истината е, че Сурадж беше толкова объркан, че не можеше да си намери място ...  smile3525

Много се смях със Сандия - Сантош й беше казала да сготви до 12 часа! Трябвало питка, пудинг и грах, както и да оправи бамята. Сандия се чудеше как ще се справи и защо Сурадж се бави толкова. В този момент се видя колко е безпомощна без него. Омеси тестото, но се чудеше как да се справи с другите неща. Предположи, че пудинга с мляко и ориз става като залее ориза с млякото и му добави захар, после щяла да го задуши с капака и готово ...  smile3533

Сложи и грахта на котлона и го захлупи! По едно време се появи Сантош и я попита дали е готова с всичко. Сандия каза, че да - сложила всичко - след малко щяла да го извади и готово. Сантош й каза, че ще помогне там да задуши някакви неща. Каза на Сандия да й подаде олиото, после подправките - Сандия й ги даде. Сантош й каза да й подаде банята. Сандия я донесе и тръгна да я подава, но я беше сложила цялата да се кисне във вода, а явно това не е редно, защото се влачеше цялата. Някакви сосове и мазни неща се провличаха от пръстите й. Сантош попита Сандия как може да сложи банята във вода - не се правело така ...  Joy Joy Joy

Все пак Сантош продължи да си бърка нещата - в тоя момент Сандия взе топлото мляко и поля с него ориза. Когато Сантош я видя направо й призля. Попита я какво й става днес, та прави всичко наопаки. Как можела да залее ориза с млякото и да му сложи захар. Това не било пудинг - така не се правело.  hahaha hahaha hahaha

Сандия тъкмо тръгна да казва, че не може да готви - в този момент грахта в тенджерата буквално се надигаше и изведнъж гръмна. Сандия и Сантош се отдръпнаха, а от взрива капака удари другите неща на кутлона и всичко леш на земята - стана някакъв рикошет - всичко изпопада по земята. А цялата стена в кухнята буквално стана в петна. Всички дойдоха да видят какво става - Викрам, Мухит, Чатури, Чави, Менакши и бащата гледаха като попарени.  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Сантош започна да крещи на Сандия! попита я какво й става днес - първо е натопила бомята във вода, после е поляла ориза с млякото вместо да направи пудинг, и толкова много вода е сложила в тенджерата с грахта, че накрая всичко се е взривило. Сандия каза на свекърва си, че отдавна е искала да й го каже - но че истината е, че тя не може да готви. Всички се същисаха ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

В този момент се появиха сестрата на Сантош и останалите клюкарки! Носеха някакви капаци и ги удряха един в друг все едно свирят. Започнаха да поздравяват Сантош за успеха на снаха й. Сантош изобщо не знаеше за какво й говорят - другите също. Помисли си, че е за поразията в кухнята и каза, че те лично са опитали от гозбите на снаха й, но на всеки се случвало да няма ден. Сестрата каза, че не говори за това, а за статията и снимката на Сандия във вестника - тя била 3-та по успях в цяла Индия. Сантош каза, че това не е възможно и ако е така, то Сандия е щяла да й каже. Онези започнаха да се подиграват как те нищо не са разбрали - как е мислела снаха си за тъпа и че имала само 7 клас, а какво се оказало. Започнаха да се смеят кой щял да командва в семейството и че сигурно Сурадж нощно време изпълнява желанията на Сандия и той я разтрива, вместо тя него. Клюкарките бяха изкупили сигурно 10 вестника, но от хинди варианта - дадоха го на Чави да го прочете. Тя каза, че е вярно. Сандия каза, че е искала да й признае, но не е имала възможност. От там кокошките подметнаха, че щом има толкова образована снаха може и тя да е тази, която е подала жалба срещу нея. Менакши само това и чакаше и подхвана Сандия, как можело да попаде жалба срещу Сантош. Сандия каза, че наистина е образована, но не е подавала жалба. Напротив - ходила е за адвокат. Сантош изгони клюкарките - те хвърлиха всички вестници на пода. После Сантош каза на Сандия, че ще се разправя с нея и ще види какво ще я прави като се върне Сурадж ... 
Rolling Eyes

Много благодаря за тоя разказ, а на мен в интерес на истината тези епизоди ми бяха по скучни, защото почти нищо не съм разбрала. Нито как са се гонили за вестника, нито как се запали, даже помислих, че Сандия е видяла снимката и го е взела за да го изгори, не знам защо останах с такова впечатление. За Сурач също не ми беше ясно как видя вестника и от къде после го взе, абе като цяло почти нищо не бях разбрала.

Добре, че малко остава до утре, че да видим какво ще стане.

# 646
Споко бе Бубе...всичко се развива по план Party Party Party Party Party

Чей да рипнем пак за сватбята на Джаго... dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance dance

https://www.youtube.com/watch?v=1gukvtH_a3I

ето това е...много свежа песничка, пък им подхожда идеално... Party Party Party Party

Сега вече разбрах що им викаш джумба джумба. Наистина е готина песничката.

Тази ли е дето си я слушала цял ден?
Оооо, тая мина отдавна... Joy Joy Joy

Ето тая слушах...https://www.youtube.com/watch?v=d8IT-16kA8M
Тя е от последния им танц на сватбата на Гена Grinning

Тази също е хубава, ама предишната по ме кефи.

Между другото аз все се каня да питам за една песен, много се надявам някой да знае нещо повече. Преди гледах един филм Вер и Зара, та в него някъде към края пуснаха една песен, която много ми хареса. На български я пее Тони Стораро и се казва бедно сърце, но индийската не я откривам. Писах в гугъла името на песента и на Тони Стораро, като написах вер и зара, но ми излиза вер и Зара и тази песен, само че пак в изпълнение на Тони Стораро. Явно трябва да и знам оригиналното име, не ми се вярва да я няма някъде. Ще дам линк към песента на Тони Стораро ако някой се сети по мелодията и знае коя е песента, ще съм благодарна да прати някакъв линк.

https://www.youtube.com/watch?v=kHbK20lyZwk

# 647
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Бубе, ще се опитам да ти я намеря...но няма да е днес. Peace

Опс....ето ти я в индийския вариант Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=jo6iAkSoraY

# 648

Много ти благодаря, страхотна си. Интересно защо на мен ми излиза уж, че  е от този филм а като я пусна пак е българската.

# 649

Много ти благодаря, страхотна си. Интересно защо на мен ми излиза уж, че  е от този филм а като я пусна пак е българската.
Защото не си написала латинското заглавие. При мен стана случайно...като пусках линка дето ми даде в долния ляв ъгъл ми излезе оригинала, кликнах и я намерих.
Иначе трябваше утре да я търся със шазама, като трябваше да тегля филма. Но, щях да го направя за да ти помогна. Радвам се, че си доволна. Peace

# 650

Защото не си написала латинското заглавие. При мен стана случайно...като пусках линка дето ми даде в долния ляв ъгъл ми излезе оригинала, кликнах и я намерих.
Иначе трябваше утре да я търся със шазама, като трябваше да тегля филма. Но, щях да го направя за да ти помогна. Радвам се, че си доволна. Peace

Аз по заглавие не я знаех, но това, дето го е пишело вероятно е било така, че на мен да не ми го прочита затова не съм я откривала.

Между другото как се казва дъщеричката на Гена? Пак ли продължават да не я показват? Те като че ли и сега в сегашните епизоди Нанду много много не го показват, а Васант нещо не е в час тоя май взе да превърта.

# 651
Много благодаря за тоя разказ, а на мен в интерес на истината тези епизоди ми бяха по скучни, защото почти нищо не съм разбрала. Нито как са се гонили за вестника, нито как се запали, даже помислих, че Сандия е видяла снимката и го е взела за да го изгори, не знам защо останах с такова впечатление. За Сурач също не ми беше ясно как видя вестника и от къде после го взе, абе като цяло почти нищо не бях разбрала.

Няма за какво да ми благодариш! Радвам се, че разказа ми е успял да ти помогне да си изясниш някои неща. На мен ми беше много забавно с тоя вестник - как го подмятаха напред назад. Пък това с готвенето направо ме разби. Сериала определено е много интересен и забавен ... smile3525 newsm76 Two Hearts

# 652
Да ти кажа, не знам как се казва момичето, нито знам името и на момчето на Джаго...нещо беше свързано с Ману..ама не го запомних. Нанду сега го дават редовно, все виси на Гена в ръцете. Другите деца дето са в хавелито сега много рядко ги дават, наблягат главно на Нанду у Ману...те са редовни и нямат отпуск Joy Joy Joy Joy Joy

# 653

Няма за какво да ми благодариш! Радвам се, че разказа ми е успял да ти помогне да си изясниш някои неща. На мен ми беше много забавно с тоя вестник - как го подмятаха напред назад. Пък това с готвенето направо ме разби. Сериала определено е много интересен и забавен ... smile3525 newsm76 Two Hearts

Наистина е много забавен тоя сериал, особено Сантош. Ето за нея бих казала, че е забавна и не я мразя. Тя също е строга, но справедлива почти винаги, освен като стане дума за Сандия, но поне не прави интриги умишлено, а всичкото е защото все още не познава добре Сандия. Не мога обаче да кажа същото за Менакши, защото тя прави умишлено интриги, а вместо това Сандия излиза виновна. Не мога да разбера какви са тези тайни, които Менакши крие и за които Викран я предупреди да внимава, но се надявам по нататък да стане ясно.

# 654
Наистина е много забавен тоя сериал, особено Сантош. Ето за нея бих казала, че е забавна и не я мразя. Тя също е строга, но справедлива почти винаги, освен като стане дума за Сандия, но поне не прави интриги умишлено, а всичкото е защото все още не познава добре Сандия. Не мога обаче да кажа същото за Менакши, защото тя прави умишлено интриги, а вместо това Сандия излиза виновна. Не мога да разбера какви са тези тайни, които Менакши крие и за които Викран я предупреди да внимава, но се надявам по нататък да стане ясно.

Според мен ще стане ясно! Няма как тайните на Менакши дълго да останат скрити ... Peace

# 655
Между другото аз да напомня както обещах, че вече сме почти към края на темата, на 44-та страница сме. Може да сте забелязали, но аз все пак да напомня, щото искам не исам го забелязвам при преминаването от една страница към друга.

# 656

Според мен ще стане ясно! Няма как тайните на Менакши дълго да останат скрити ... Peace

Струва ми се, че вероятно тези тайни ще ги разделят с Викран. Интересно дали Сандия и Сурач ще си имат дете? Явно до сега нямат, щот и в последните епизоди не са показали нищо, имам предвид в индийските.

# 657
Струва ми се, че вероятно тези тайни ще ги разделят с Викран. Интересно дали Сандия и Сурач ще си имат дете? Явно до сега нямат, щот и в последните епизоди не са показали нищо, имам предвид в индийските.

Не знам! За сега нямат определено. В индийските епизоди тя се вихри като полицай. Но би било хубаво по-натам да си имат дете. Незнам до колко епизода ще го докарат сериала, но се надявам да е все така интересен. Да не прекаляват с разтягането и финала да е добър ...  newsm10 newsm76 Praynig

А като стана дума за дете! Явно някои от тях вече има дете. В смисъл в семейството - само, че така и не разбрах на кого е. В един от епизодите в Индия преди 2-3 дни забелязах едно малко момиченце - на около 3 годинки може би - не съм сигурна. Бащата на Сурадж беше много разстроен заради отвличането на Сурадж, Сантош и Чатури с онзи самолет. Не искаше да вижда никого. Тогава му доведоха детето да го разведри. Предполагам, че е на някого от тях. Едва ли е на Анкита. Знам ли - До колкото разбрах то го наричаше дядо.  Peace

Стана ми интересно на кого е - дали е на Чави? До колкото разбрах се е омъжила. Или е на Менакши и Викрам? Или може би на Мухит и жена му ...  newsm78

Въобще не знам. Но не е на Сандия и Сурадж - това е сигурно ...
 Wink

# 658

Не знам! За сега нямат определено. В индийските епизоди тя се вихри като полицай. Но би било хубаво по-натам да си имат дете. Незнам до колко епизода ще го докарат сериала, но се надявам да е все така интересен. Да не прекаляват с разтягането и финала да е добър ...  newsm10 newsm76 Praynig

А като стана дума за дете! Явно някои от тях вече има дете. В смисъл в семейството - само, че така и не разбрах на кого е. В един от епизодите в Индия преди 2-3 дни забелязах едно малко момиченце - на около 3 годинки може би - не съм сигурна. Бащата на Сурадж беше много разстроен заради отвличането на Сурадж, Сантош и Чатури с онзи самолет. Не искаше да вижда никого. Тогава му доведоха детето да го разведри. Предполагам, че е на някого от тях. Едва ли е на Анкита. Знам ли - До колкото разбрах то го наричаше дядо.  Peace

Стана ми интересно на кого е - дали е на Чави? До колкото разбрах се е омъжила. Или е на Менакши и Викрам? Или може би на Мухит и жена му ...  newsm78

Въобще не знам. Но не е на Сандия и Сурадж - това е сигурно ...
 Wink

Може би ще е на Викран, така си мисля. Той пръв се е омъжил, така че би било крайно време да си има дете, ама кой знае, ще разберем все някога.

Аз все пак се чудя какво толкова ще излъчват докато стигне до тези епизоди, защото определено има много до там, а явно вече тогава Сандия се изявява като полицай.

# 659
Може би ще е на Викран, така си мисля. Той пръв се е омъжил, така че би било крайно време да си има дете, ама кой знае, ще разберем все някога.

Аз все пак се чудя какво толкова ще излъчват докато стигне до тези епизоди, защото определено има много до там, а явно вече тогава Сандия се изявява като полицай.

Възможно е! Ще видим ...  Hug

Епизодите определено са доста. Тя вероятно още ще учи - ще кара изпити, ще ходи на обучение и тогава ще стане полицай и ще упражнява професията ...
Thinking

Общи условия

Активация на акаунт