Правоговор

• 47 450
  • 645
  •   1
Отговори
# 630
Харесва ли ти да вдигаш стари теми?
А тебе и това ли те дразни smile3538 ? Има ли нещо, което не те дразни Stuck Out Tongue Winking Eye ?

# 631
  • В градината...
На мен пък това "вдигаш тема" ми напомни как нашите турци неправилно си превеждат на Бг и казват "отварям телефона" вместо "вдигам, отговарям".

# 632
  • Ямбол
Харесва ли ти да вдигаш стари теми?
А тебе и това ли те дразни smile3538 ? Има ли нещо, което не те дразни Stuck Out Tongue Winking Eye ?
Как разбра пък, че ме дразни?
Просто отбелязвам, че ми е направило впечатление, че е изровена стара тема, в която да напише едно глупаво "хахаха", а като ѝ отвориш мненията, ще видиш, че и в други теми е същото положението - вдига стари теми за едно "хахаха", което е или да трупа мнения, или е нещо друго глупаво.

# 633
Извинявам се, ако съм ви подразнила. Аз съм нова тук и не съм запозната със стари и нови теми. Съжалявам...

# 634
  • Ямбол
Извинявам се, ако съм ви подразнила. Аз съм нова тук и не съм запозната със стари и нови теми. Съжалявам...
Няма проблем със старите теми, но когато вдигаш тема, значи имаш нещо по темата да кажеш или да питаш, обаче с едно хаха и сто емотикона прилича повече на спам или трупане на мнения, особено, ако не се случва само с една тема, а и с доста други.

# 635
Да, разбирам. Благодаря! Simple Smile

# 636
Аз се дразня на тенденцията в последно време, където можем, да бутаме "е", сакън да не ни кажат, че говорим меко.
Примери чувам всеки ден и по много - дискреминация, пребирам се, корегирам и т.н.
Важното е, да не говорим меко, нищо, че е неграмотно.

# 637
Свръхкомпенсират. Имаше преди една тема, в която половината бгмами бяха убедени, че ако мъж говори меко, то и пишката му е мека Laughing Та нормално е мъжете да се правят на по-твърди Mr. Green

# 638
Свръхкомпенсират. Имаше преди една тема, в която половината бгмами бяха убедени, че ако мъж говори меко, то и пишката му е мека Laughing Та нормално е мъжете да се правят на по-твърди Mr. Green
Това ме хвърли в дълбок ступор!

# 639
Аз се дразня на тенденцията в последно време, където можем, да бутаме "е", сакън да не ни кажат, че говорим меко.
Примери чувам всеки ден и по много - дискреминация, пребирам се, корегирам и т.н.
Ама Не съм забелязала да се прикриват мекоговорещите, в София всеки трети мяка Sunglasses .

# 640

Чак не мога да повярвам... (по-скоро не искам!)

# 641
Точно за това се сетих, когато преди малко в някаква тема за пореден път прочетох тея вместо тия или тези. Научихме се да говорим твърдо, вече и пишем твърдо. И от това категорично следвало и другото. Laughing

# 642
  • София

прощавай, но примерите ти не са за твърдо говорене.

пример за твърдо говорене е "аре, че станА ена раута и съм зпалИл ена цигара тука начи и немам никво време да пиеме с тебе"

действително, много мъже говорят по този начин, аз си го обяснявам с произход от западните гета на София или околните села.

# 643
Jam, тя според мен имаше предвид, че това е криворазбрано твърд говор, а не че е реално такъв. Точно меко говорящи хора, често допускат такава грешка от престараване. Особено добре се разпознават "новите" софиянци по това натъртване на Е-то на "неподходящите" места в думата.
Или например, точно както каза ти "ще ходимЕ", което обаче звучи като "ще ходимЙе" от прохождащите в западния диалЙект.

# 644

прощавай, но примерите ти не са за твърдо говорене.

пример за твърдо говорене е "аре, че станА ена раута и съм зпалИл ена цигара тука начи и немам никво време да пиеме с тебе"

действително, много мъже говорят по този начин, аз си го обяснявам с произход от западните гета на София или околните села.

Чак пък много мъже да говорят така Sunglasses . Може - шофьори, бачкатори, лигльовци, да речем, аз не познавам хора, които говорят така.

Общи условия

Активация на акаунт