Проектозакон за предучилищното и училищното образование

• 138 085
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
Кати, предлагам ти да прочетеш самия законопроект, вместо да се информираш от разни статийки в нета. Може тогава да спреш да пишеш откровени глупости. А и отдавна стана ясно, че комисията е клекнала за ранния прием. Между другото не само НПМГ няма ранен прием.

Е, благодаря за успокоението. Не би ме учудило ако в т.нар. новини има фактически грешки. По-скоро радвам се, че е така (в случая).

# 1 396
  • Ямбол
Ако си беше направила труда да проследиш само тази тема, нямаше да си толкова заблудена или може би греша и си неспасяем случай.
Уан ъф ю пуска последните актуални новини.

# 1 397
Не,  за да ИМА,  или съм изтървала нещо и мнението на комисията се е завъртяло на 180 градуса..

# 1 398
  • София
Темата става все по- забавна  Hug

# 1 399
  • Ямбол
Не,  за да ИМА,  или съм изтървала нещо и мнението на комисията се е завъртяло на 180 градуса..
Последно го прегласуваха и си пуснаха лобитата.

# 1 400
Съвет наука и образование
https://www.youtube.com/watch?v=dBu07b0clC8

# 1 401

Eдна майка за матурите .. Да вземат да го прочетат всички от системата

# 1 402

Eдна майка за матурите .. Да вземат да го прочетат всички от системата

ооо, чакаме сега отговорите от работещите в системата, ще гледаме как ще разнищят майката Simple Smile иначе основната й грешка е, че се е усетила чак в 5-ти клас за какво иде реч... за щастие ние разбрахме още в 3-ти клас  и успяхме да спасим положението... и за самодоволните работещи в системата и бранещи я всякакси (включително и чрез новия закон, който въобще не вкарва необходимите драстични промени) само ще кажа: за радост все още има и училища, които твърдят и изпълняват, цитирам по памет: ако записвате детето си в училището само за да изкара добри резултати на матурите - сбъркали сте, матурите са прекалено ниска летва...

# 1 403
  • София
уф, писна ми от такива писания! Може да съм обръгнала вече, но ми писна от оплаквания и хленчения! Да, такива са и малките, и големите, и средните матури! Сто пъти съм писала - образованието на децата не е поле за доказване на принципите на родителите и пуберските им мераци да се борят със системата.  Не можем да си замразим децата, докато чакаме някой да оправи системата, затова гледаме да се справяме както можем. И за да забия още един пирон - може и да е по-лошо и родителят дори да няма възможност да отгръща учебниците, защото всичко ще си стои в училище и родителят няма да знае какво се случва там, и ще вижда само едни разпечатки или мейли. А колкото до децата, в седми клас им става кристално ясно каква е играта.

# 1 404
  • Ямбол
Поредната, която е чакала някой да направи интересно на детето ѝ. И поредните постове, които са извън темата.

# 1 405
  • Варна
Точно по темата си е: ако на един седмокласник са му нужни частни уроци, за да се справи с НВО, с какво този закон ще стимулира учителите да преподават на ниво в час? С налагане на още повече уравниловка?
Не останах с впечатлението, че жената е чакала "някой да направи интересно на детето й".

# 1 406
  • София
Ти изобщо наясно ли си с НВО? Децата не ходят на уроци и курсове, защото не могат да се справят с НВО, а защото оценките от НВО са вход за прием в гимназии, т.е. децата с това НВО са в състояние на конкуренция за влизане в добра гимназия.[/b] Това не са НВО-тата за четвъртокласниците, където и с него, и без не го, и с тройка, и с шестица, е все тая. Не изобретяваме топлата вода в седми клас, а и по соц време се ходеше на уроци за кандидатстване. Сега просто изпитите са едни и същи за всички деца на територията на страната и класирането е централно.

# 1 407
  • Русе
  Според мен проблемът с матурите и частните уроци идва точно от родителите и това навиване и съревноваване. Отговорен родител във форума е прието да е този, който е натиснал най-здраво и е осигурил няколко школи, ако може от 6 клас Погледът ми върху материалите и тестовете няколко години подред е, че всичко може да се усвои в часовете. Нелепи ми се виждат темите с преразкази от незнам си кое си лице, но пък в училището на сина ми ги правят от 5 клас. Има поне 4 направени със съответното оценяване по критерии.Без да блести по БЕЛ каза веднага какви времена ще се употребяват за преразказа от последната матура.  В пети и шести клас може да се добие представа за това справя ли се детето и добър ли е преподавателя и при нужда да се търси помощ.

# 1 408
  • София
Заповядай да кандидатствате в София и ще си говорим пак! Можеш да пробваш след две години да кандидатстване с оценките си от родния град и в София, да видим къде ще се класира.

# 1 409
  • Русе
 А забравих, че София е България. Извинете.

Общи условия

Активация на акаунт