Проектозакон за предучилищното и училищното образование

• 137 984
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 485
  • Ямбол
  Е хайде сега, сякаш друг не коментира въпроси, дето няма никакво отношение.  Grinning, доста по разпалено и неаргументирано при това .
Сега също има ЗБУТ - здравословни и безопасни условия на труд.
    От поста остава впечатление, че въпросният ЗБУТ е отделен предмет, доколкото се коментираха предмети за изучаване.

Точно защото в различните професии условията за безопасност са различни, няма как да се учи нещо общо в гимназиите.
А иначе имах предвид, че се коментира, че липсвало нещо, което не липсва. Поинтересувайте се първо дали нещо наистина липсва и тогава го предлагайте да се включи.

На мен никой не ми е преподавал трудово законодателство или безопасни условия на труд - имам Интернет, каквото ме е интересувало, съм си намерила закона или нормативния документ и съм си го прочела.

# 1 486
На мен никой не ми е преподавал трудово законодателство или безопасни условия на труд - имам Интернет, каквото ме е интересувало, съм си намерила закона или нормативния документ и съм си го прочела.

Много умно, няма що .. То що да им преподавате и математика нали ходят в магазина, що им е физика като физичните закони могат да ги научават със самостоятелни опити с ябълка и тн.. в Интернет и клипчета има и обяснения

# 1 487
  • най-шареното място
КОТЕ, ако си за изучаването на законова уредба в училище, освен трудовото, ще се наложи и социално, и данъчно, и търговско право... и 12 часа на ден няма да им стигнат... а университетите ще олекнат с половината си хорариум.

# 1 488
  • Ямбол
Математика им преподавам, за да ги науча да мислят, да правят логически връзки и да знаят къде и как да си потърсят текста/формулата, която им трябва за конкретната ситуация. А ти, КОТЕ, ходи до магазина колкото пъти искаш, това няма да го научиш, докато не те излъжат минимум десет пъти.

# 1 489
Ом,  не става въпрос за законодателство,  а само елементарни познания в областта на трудовите взаимоотношения..не е нужно да знаят членове от закони, а само примерно,че трябва да подават данъчна декларация ако имат еди какви си приходи,  че могат да търсят помощ от ИТ и тем подобни. За финансовата грамотност е същото-основни продукти кредит,  депозит, карти.Поддържане на бюджет
. Спокойно една година по 1час седмично ще са достатъчно и смятам, че го дължим на децата си. А ако ССФ има вишу по икономика или право, то народеца е със средно образование, инжИнери и всякакви други

# 1 490
  • най-шареното място
За финансовата грамотност е същото-основни продукти кредит,  депозит, карти.Поддържане на бюджет
. Спокойно една година по 1час седмично ще са достатъчно и смятам, че го дължим на децата си. А ако ССФ има вишу по икономика или право, то народеца е със средно образование, инжИнери и всякакви други
Там е работата, че да се живее с оптимално количество кредит в бюджета е хем изкуство, хем много индивидуално решение и въпрос и на ценности. А това както и да го учиш, ще го учиш след като си го попил от опита си.

И не обиждай иннженерите. Те са последните дето няма да справят с описаните от теб неща. Финансовата грамотност е друго по мое скромно мнение, но пак не е за в училище. Не и преди гимназията поне.

Пък единия час седмично... никак не е малко! Аз лично и половин час седмично /един час само единия срок/ не искам да добавят. Престоят в школата е предостатъчен и сега.

# 1 491
# 1 492
  • най-шареното място
То това е от ден след матурите май.
За църквата йогата е религиозна практика и доста зловредна и рискована. Нищо ново...
Първо с еобясняваха студенти богослови мисля.

# 1 493

Ужасяващо наистина, а не е само това писмо. Вижте на какво я правят една от министерството тук:

http://bnt.bg/part-of-show/propagandira-li-se-joga-chrez-maturite

Впрочем защо въобще има такова предаване по националната телевизия...

# 1 494
  • София
На практика йогата Е реллигиозна практика. Почти виннаги покрай уж чистите занимания по йога започват да се пробутват и другите неща. Не знам кой и защо си мисли, че йогата може да е нещо наутрално като гимнастика.

# 1 495
  • Ямбол
Изобщо няма никакво значение какво е йогата, когато се предлага като текст, върху който се разсъждава или трябва да се откриват грешки(не знам какви са били въпросите свързани с този текст).
А църквата няма никакво право да се намесва там, където не ѝ е работа.

# 1 496
  • София
не коментирам конкретния текст от изпита, а само йогата като религиозно учение.

# 1 497
  • Ямбол
И даже да Е религиозно учение, не е забранено във въпросите да има такъв текст.

# 1 498
  • София
не, разбира се!

# 1 499
  • най-шареното място
Да, няма разминаване. За тях е зловредно и те бранят децата. Понеже било пропаганда, и понеже е повод да се върнем към богослови в училище. Не най-добрият ход, но факт.

Общи условия

Активация на акаунт