Проектозакон за предучилищното и училищното образование

• 138 085
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Доколкото разбирам, лесни задачи на НВО и въпреки това, за да се изкара висока оценка, са нужни частни уроци? Или частни уроци всъщност не са нужни, или в училище средностатистически нещо не е ОК?

помисл`и малко и ще разбереш!
Или си ин или си аут от играта!

# 1 441
  • София
Джуди, ако обичаш, без обвинения в безпочвени обвинения! И двете знаем прекрасно за какво става въпрос, ти сама си ги описвала тези неща през годините! Не, не говориш с половин уста, а спестяваш голяма част от фактите, които сама си описала в този форум.

# 1 442
На завършващи третокласници е дадено НВО- то за 4- ти клас. 50% от класа имат шестици. За сравнение, на изходния тест за 3- ти клас, петици имат само няколко ученици...

# 1 443
  • Ямбол
Нормално е някои ученици да се справят с теста, защото първо, че той търси знания от 4 години, цял етап на обучение и второ, много от децата четат и се интересуват доста повече от това, което им предлагат в училище.
Моята дъщеря е в трети клас и се справя с теста перфектно.

# 1 444
  • София
сега остава на петокласниците да им дадат да пробват матурите на зрелостниците.  Joy

# 1 445
  • Ямбол
сега остава на петокласниците да им дадат да пробват матурите на зрелостниците.  Joy
Български език се учи до осми клас само, а основният тест на ДЗИ включва доста въпроси по български език. За петокласници не знам, но шестокласници и седмокласници би трябвало да могат поне с 30% от теста да се справят.

# 1 446
А на изходното ниво по БЕЛ, за 3- ти клас, колко има дъщеря ти, Лиле..., я сподели?

# 1 447
А на изходното ниво по БЕЛ, за 3- ти клас, колко има дъщеря ти, Лиле..., я сподели?
Би ли била така добра да си пуснеш отделна тема за целта? Тая без друго достатъчно се разводни.

# 1 448
Третокласници се справят с НВО- то за 4- ти, а не се справят с изходното за 3- ти... Не е ли достатъчно показателно... или се опитваш да ме изгониш от темата...?

# 1 449
Третокласници се справят с НВО- то за 4- ти, а не се справят с изходното за 3- ти... Не е ли достатъчно показателно... или се опитваш да ме изгониш от темата...?
Кое от въпроса ти към Лиляна е свързано с проектозакона?
Ще взема да поискам да я заключат. Без друго отдавна е станала нещо като спамо-чат.

# 1 450
  • Ямбол
Дидева, нека остане, докато приемат закона. Тази ако нахалства още ще я докладваме.
И само да допълня нещо по възникналия въпрос - в закона сегашния, предполагам и в новия никъде няма изискване за изходно ниво. Има входно равнище само.

# 1 451
Ще взема да поискам да я заключат. Без друго отдавна е станала нещо като спамо-чат.

Няма нужда да се заключва темата. Току- виж взели, та приели нещо най- накрая.
Достатъчно е да се заметат глупостите из нея.

Скрит текст:
Защо третокласници? Аз на второкласник дадох ЧП за четвърти клас и имаше две грешки.

Скрит текст:
Джуди, ако обичаш, без обвинения в безпочвени обвинения! И двете знаем прекрасно за какво става въпрос, ти сама си ги описвала тези неща през годините! Не, не говориш с половин уста, а спестяваш голяма част от фактите, които сама си описала в този форум.

Обичаш да си вреш носа в чужди животи и да съчиняваш биографии. Накрая клеветиш и лъжеш. В клюкарника по- бива някак, но тук омазваш  сериозни теми с поведението си.
Нито един факт, относим за мен, не ми се налага да крия. Както писах- няма за какво. Само че ти рядко четеш и разбираш прочетено, но пък нашироко обсъждаш.
То жилища, непременно купени от някой, то задължителни откачания на целокупното население покрай и заради НВО.
Не съди за другите по себе си и за чуждия живот- по своя. Не си световен еталон.
Грозно е участието ти. Толкова не на място, че отделям подобна кореспонденция в скрит текст, да не мажа тук. Извън темата си. И извън морала в случая.

# 1 452
Как държавен изпит може да е "тренировка за кеф"? Никой не отрича нуждата от самоподготовка, но не мога да приема, че е нормално 5.50-6 да се изкара без частни уроци.

Изпитите са смехотворно лесни (с изключение на темата по литература, но това е трудно не защото изисква някакво особено интелектуално усилие, а защото е велика глупост).

А частни уроци за да се научи материала от училище не трябват.

Защо да не е нормално?

Това е погрешно разбиране с пагубно влияение върху системата, понже то се превръща в един момент в самоизпълняващо се пророчество - понеже ако достатъчно родители си го втълпят това, то учебния процес се изнася извън класната стая, от което това, което става в класната стая почва да страда (тъй като и учители и ученици почват да мислят повече за частните уроци вместо да се фокусират върху училището).

# 1 453

Чудесен резултат. Но детето решава без стрес.
А системата е такава, че на изпита в 7 клас, здравата психика е около 50%. И новият закон няма да промени статуквото.

Това също е митология с пагубни последствия. Това го слушам нон-стоп - как децата били стресирани и не трябвало да има такива важни тестове, и как способността да се взимата тестове в  стресова ситуация не трябвало да бъде фактор в приема и т.н.

Ами да ме извиняват всички дълбоко загрижени за психическото равновесие на децата, но могат ли да ми отговорят в реалния живот какво е положението? Да не би уменията да се работи под стрес, да се запазва хладнокръвие в критична ситуация, да се изпълняват задачи в срок и т.н. да нямат никакво значение там? Смятам всички ще се съгласим, че е точно обратното

Съответно ако високостресови изпити селектират деца, които могат да издържат на такива стрес, на това съвсем не бива да се гледа като на дефект на системата

# 1 454
  • Русе
Това за стресови среда си е български патент. Само тук отиваш на работа и не знаеш какво предизвикателство те очаква и каква изобретението трябва да извадиш за да решиш поредния заплетени проблем за рекордно кратко време, всичко в резултат на абсурдна организация и несигурна бизнес среда.

Общи условия

Активация на акаунт