"Песен за огън и лед" - 12

• 32 652
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Може да е отивала към Орлово гнездо  newsm78
Да е заобикаляла за да мине от юг?
Просто не виждам за какво друго ще тръгне да напуска ЗХ.

# 601
  • Варна
И на мен ми пристигна книгата, също като Diavolo и аз я душих и се кефех  Mr. Green Майка ми и баба ми ме гледат накриво, щото съм четяла бавно и кога щял да дойде и техния ред  Joy
В Историята се споменават някакви лунни певци, които пророкували. От Лунните планини. Кръпчо не беше ли такъв?

# 602
  • Варна

В Историята се споменават някакви лунни певци, които пророкували. От Лунните планини. Кръпчо не беше ли такъв?

Кръпчо е от Волантис.
Лунните певци не са ли в Браавос? А Лунните планини във Вестерос.

Озадачена съм. Thinking

П.П. Забравих
On the eighth day...House Baratheon loaded up the sleigh..
Скрит текст:

# 603
  • Варна
Намерих го и разбрах, защо съм се объркала. Лунните неща са ми дошли твърде много  Laughing
Лунните планини са на път към Долината на Арин. Там е и Лунната порта.
Лунните братя са едно от племената диваци, с които се спазари Тирион.
А Лунното момче е шута на Робърт Баратеон, а не Кръпчо.  Laughing
Имаше лунен чай, лунни камъни... уф!
Лунните певци са посочили мястото за създаването на Браавос и най-големият храм там е техният.
Кръпчо е от Волантис, наистина:
Цитат
„Намерихме най-великолепния глупак — писа той на Крессен два дни преди да се върне от безплодната си мисия. — Нищо и никакво момче е, но е пъргав като маймунка и е по-остроумен от дузина придворни. Може да прави фокуси, да говори с гатанки и да прави магии, и пее сладко на четири езика. Откупихме свободата му и се надяваме да го вземем у дома с нас. Робърт ще му се зарадва много, а може би след време ще успее да научи дори Станис да се смее.“

# 604
  • Варна
Ха-ха, разбирам объркването. Grinning

А как ви се струва дали е вероятно Вестерос, да остане по властта на Другите завинаги, а оцелелите да трябва да се местят в Есос? Нещо като да ги постигне Ориста на Валирия, само че в леден вариант.
Надявам се, че не. Praynig

# 605
По-скоро не, все пак откриха оръжие, което убива Другите. И не вярвам да се повтори Дългата нощ, по-скоро може да има битка, но до там  Peace

# 606
Да, Хексе, продължавам да смятам, че точно това ще се случи... с някакъв полуотворен край с щипка надежда Simple Smile

# 607
  • Варна
Както и да завърши при всички случаи краят ще е доста дискусионен.  Confused Не очаквам друго. Мартин ще ни остави да се мъчим. Twisted Evil

# 608
Четох, че сте обсъждали мечовете по предходните страници, и искам да попитам:
Мислите ли, че до края на поредицата ще се появи изгубения меч на Ланистър, с оглед на специално отделената за него страница в Светът на огън и лед? И защо според вас Нед Старк специално пътува до Звездопад за да върне меча Зора, а примерно не си го оставя за себе си?

# 609
Не знам дали ще се появи меча, но ми интересно какво е станало с чичото на Тирион, който е тръгнал да търси меча и се е изгубил  newsm78

# 610
Скрит текст:
В съня приятелите му яздеха с него, както и приживе. Гордият Мартин Касел, бащата на Джори. Верният Тео Вул. Итън Гловър, с благата си реч и добро сърце. Мъжът от блатата, Хоуланд Тръстиката. Лорд Дъстин, на високия си червен жребец. Нед бе познавал лицата им като своето, но годините като пиявици изпиват спомените, дори онези, които човек се е заклел да не забрави никога. В съня му те бяха само сенки, сиви призраци, яхнали коне от мъгла.

Бяха седмина, тръгнали да се опълчат срещу трима.

И тъй като знам, че в 6 - та част от дискусия сте обсъждали пътуването на Нед до Звездопад, имате ли идея кои са липсващите две имена от спътниците на Старк.

# 611
  • Варна
Аз преброих 6 имена:
Мартин Касел
Тео Вул
Итън Гловър
Хоуланд Тръстиката
Лорд Дъстин
Нед Старк
Само седмия се губи  Simple Smile

# 612
Права си Маскара. Моя грешка Simple Smile. И все пак кой липсва?

# 613
  • Варна
Права си Маскара. Моя грешка Simple Smile. И все пак кой липсва?

Марк Ризуел.

# 614
Дай ми цитат, моля те?  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт