Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят

• 31 321
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Поредният хаотичен ден у нас. Не мога да се организирам да пиша.

Аз знам, че рожденото тегло се удвоява до 6 м. и утроява до 1 година. Това обаче съвсем не е задължително.
Момичето ми все вървеше по горната граница за момчета. Дундьото сега май е извън всякакви класации. Да са живи и здрави само.

Дописвам:
kremolin Без намерение да споря, това не е точно така. Имам примери около себе си на деца, които са все още с памперси и говорят като едногодишни и то без да им има нещо. Та е много важно да се занимаваме с тях и да гоним и отчитаме резултати постоянно.
Деца на възрастта на дъщеря ми - 3 г.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 16:18 от ymemansi

# 136
  • Пловдив
Здравейте момичета.Доста време не съм ви чела и не съм се появявала тук , но във фейс -групата ми е по-лесно и удобно Simple Smile .
Спомняйки си за миналата година "по това време " , се сетих да надникна във форума  и едни СПЕЦИАЛНИ  поздравления за fiona че е направила и темичка за новите Августинки 2015, стана ми едно такова мило като си спомних и се просълзих Simple Smile
За нас , какво да кажа - с малката ни буболечка сме добре , расте си детето макар и с не много-бързи темпове, малко ми е "злоядичка" , на АМ сме , бяхме на НАН , но от известно време давам Celia-френско е млякото .На 2.12 сме за второ боцкане с тетраксим и синфлорикс .
Ще се постарая да съм по-редовна , Аделина ми е кротичка пу-пу Simple Smile  Hug  love001

# 137
  • Пловдив
А дали можете да ми припмните как се сменяше лентичката , даже и да си добавя нова че съм забравила  newsm78 ooooh! 
Благодаря   Hug Hug

# 138
Oф Шехина права си Simple Smile
То и ние на 30-ти януари правим 6 месеца, но не мисля, че на Дани ще му стига до тогава кърмата. Щом сега иска да яде на 2 часа денонощно, представям си след още два месеца.Simple Smile

# 139
  • София
Искам да питам мамите с близнаци как давате вода/чай от 1 или 2 шишета, как  ги различавате кое на кого  е? Имам  шишета на авент  и те се еднакви,  а мисля да почна да им давам вода. При захранване и хранене с една лъжица или 2, от едно  бурканче ли? Е такива въпроси  ме терзаят.
Аз съм давала от едно шише и от една лъжичка от една съдинка. В началото имаха отделни шишета, но те вода не искаха и само си миех и изварявах. После попрочетох, че ако се разболее единия близнак, няма начин да го подмине другия и реших, че няма смисъл да се мъча с отделна посуда.

А дали можете да ми припмните как се сменяше лентичката , даже и да си добавя нова че съм забравила  newsm78 ooooh! 
Благодаря   Hug Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421758.0;topicrefid=20

Миа си удвои рожденото тегло точно на три месеца. Близнаците се родиха сравнително малки и на втория месец си бяха удвоили теглото. Сега са най-големите кльощи в класа. Simple Smile

# 140
За нощната пауза изпитах най-болезнения метод, но взе че проработи. Две вечери подред се събужда в 03:00, изобщо не ставам, не светвам лампи. В началото реве, после мрънка, накрая си говори сам и в 03:38 като му разлюлея кошарата с крак /на такова разстояние ми е от леглото/ и заспиваше. Вече 5 ден детето заспива в 21:30 е се събужда в 06:20. Simple Smile Явно и на него не му се е ставало. Преди заспиваше в 20:00, събуждаше се в 02:00, започнах да го будя в 00:00 да яде с надеждата да спи повече, но явно дадеш ли му да яде и един път след баня, за него автоматично започва режима на три часа. Стомахчето на бебето се нуждае и от почивка, започвам да си мисля, че и за него е било мъчение това нощно хранене. Сутрин се събужда спокоен ококорва се, като се подам ми се усмихва, няма го ония мощен рев на глад. Малко ме е яд, че не послушах майка си, която ми казваше, че нощното хранене трябва да продължи най-много до края на втория месец, а аз все чаках сам да си го премахне. Утре сме на консултация, носа му тече, а трябва да ни бият ваксините на 4 месеца сме, а сме само с хепатитната, защото се родихме с шум в сърцето и педиатърката не искаше да рискува докато кардиолог не потвърди, че може да започнем с ваксините. Искам да се започва с тия ваксини и да се свършва, колкото повече време минава толкова статии за странични ефекти ми попадат и параноясвам. Споделих си притесненията с ЛЛ, тя ми каза ако се интересувам да чета медицинска литература, а не "пострадали" от ваксините по форумите.

# 141
Мерси ,Ижинка! Simple Smile
Аз за матраците отговор не получих  Embarassed, но се надявам за ротарикс-а ... Някой смята ли да ваксинира с ротарикс?

# 142
Аз не помня добре какъв е матракът, но май е с мемори пяна. Не е мръднал вече три месеца, а се ползва всяка нощ. Въздържах се да пиша, защото не съм съвсем сигурна такъв ли е. Взехме го от айко с леглото.

Днес оставих татито да гледа бебето и ходих на йога. Много готино, ама всииичко ме боли. Аспирин не може, нали? Имам спомен от ученическите години, че захарта помага срещу мускулна треска и натъпках малко.

Ротарикс няма да слагаме, не съм фен на допълнителните ваксини.

За захранването - решила съм се от следващия месец (4 навършени) да започнем със зеленчуковите пюрета, и педиатърката така препоръча и така ще действам, ако е здрав и понася картофите, разбира се. В тази връзка - чисто картофено пюре на хипп не видях, мамите с повече деца как сте действали предния/предните пъти? Нямам домашни картофи, така че оптималният вариант отпада.

Отивам да се разлагам докато дойде време за банята, лека и спокойна нощ на всички!

# 143
В тази връзка - чисто картофено пюре на хипп не видях, мамите с повече деца как сте действали предния/предните пъти? Нямам домашни картофи, така че оптималният вариант отпада.

Преди 1,5 години имаше чист картоф на Хип, но явно са го спрели - беше отвратително, нещо твърдо като топка и едва ли някое бебе го е яло Wink Повечето бебета така или иначе не харесват особено картофа, дори и от домашно пюре (може да има и изключения, но моето така и не го възприе чист), така че съветът ми е да го въведеш с друга вече въведена храна - обикновено тиква, морков и др Peace

# 144
Матрака ни е Магнифлекс, още от каката го имаме. Не е мръднал.
Ротарикс също ще слагама, май сега със следващите ваксини.

Някой каза, че картофите са силен алерген вече. мама ирина май беше?!

# 145
Мерси ,Ижинка! Simple Smile
Аз за матраците отговор не получих  Embarassed, но се надявам за ротарикс-а ... Някой смята ли да ваксинира с ротарикс?

Ние вече сложихме 1та доза ротарикс...мед.сестра на личния ни е нещо като родина  Grinning и каза "на нашето дете задължително,няма да съжаляваш"..забелязах обаче,че като я занесох ,взеха кутийката и записаха номера  Sunglasses явно има някаква схема

A да ви попитам някой смятал ли е по колко спат бебоците ви... днеска направих схема кога е спал и се оказа около 7 часа от 6.30 до 9 вечерта..не е ли много?Почти винаги след хапване дремва,като почне да нервничи преди ядене също го приспивам ако не е дошло много времето и на обет поне 2 часа...сега от 9.30 е още буден,баща му го разсмива надявам се тази вечер да спии добре .Лека нощ от нас Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 22:36 от fanito01

# 146
K.Zi пробвала съм да го оставя да мрънка нощем,ноооо той започва да пищи...страшно става.Не знам как ще спрем яденето нощем.Все се надявам сам.
За ротавирус не смятам да слагам...достатъчно го боцкат.
Мога със сълзи на очи да кажа,че бебо за 12часа спи общо два ако не излузаме.Голяма мъка е преспиването.Не знам как е при вас,ама съъм в потрес.Мрънка за сън,а като затвори очи се стряска и ги отваря,все едно го е страх да заспи.
Матрака ни е Лорели с  с пяна от кокос от айко.Струва 40лв.Не е мръднал.Знам че с бамбук са хубави.
Мами защо не започнем захранването с др зеленчук,а не картоф???
Мен ме е малко шубе това захранване...знам че и колики се появявали

# 147
Педиатърката каза, цитирам "ако приеме картофа, няма да има проблеми с другите зеленчуци". Иначе знам, че може да се започне и с тиква, и с морков, а може и с каши. Аз се счупих да чета за захранване и колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Педиатърката е отгледала сигурно стотици деца, а аз имам едно в ръцете си. Личната ми преценка е да й се доверя. Ще обсъждаме с подробности захранването на следващата консултация, предния път само спомена.

За спането - сутрин нямам никаква идея колко е спал, защото аз лягам до него и си доспивам, будя се само да подам биберона, да размърдам играчки - колко е мрънкал и ме е будил, колко е играл и колко е спал - никаква идея. Май спи около 5-6 часа през деня между 7.30 и 22.30.

# 148
Аз също няма да слагам допълнителни ваксини.

Espresso май пита за матрак за спалня.

Аз след оризовата каша ще дам картоф. Смятам да приготвям всички пюрета у дома. Каквито и да са картофите ще са по-вкусни от готовите пюрета. Дъщеря ми много обичаше картоф. Принципно при приготвянето на пюретата съм слагала АМ за дъщеря ми , сега също ще слагам кърма/АМ. Картофът го давам още в началото, когато не умеят да ядат особено добре и затова го правя редичко, горе-долу с гъстота на кексова смес.

Стели, аз давам вода от едно общо шише. Млякото понякога давам на другия да го дояде. В тъмното, когато са на спалнята един до друг, която биберона хвана тази давам. Имам два комплекта едните ги различавам, но другите две са абсолютно еднакви. В началто всичко си им беше отделно, но е денонощно си бяха по леглата и залъгалките си им стояха при тях, после стана голямо менкане. И като ги кърмя, особено сега през нощта не ставам да си мия гърдите за другото бебе на следващото хранене, та все тая и за шишетата.

suzalinda, аз всъщност нямам особени заслуги за темата, само съм я публикувала. Другите майчета тук дадоха идеята.

silvia45, аз по-точно имах предвид друго- какво представлява прегледа за рахит? Само на база на моите обяснения ли ще преценят или нещо конкретно се гледа? Някой по-назад писа, че детето му няма рахит- как се установява?

eliee, ортопедът, при който бяхме, направи и общ преглед на децата. Каза, че принципно не е нужно, но той искал да е сигурен, че детето е добре. Направи всички упражнения, децата бяха по памперс разгледа ги и накрая гледа тазобедрените стави.

fanito01, моите спят след всяко хранене, което е на интервали от 3-4 часа. Примерно- будят се, хапват или малко бодърстват и тогава ядат, после обикновено са в добро настроение и изкрават около 30тина минути игра, след което се уморяват и започва да им се спи. Заспиват, понякога правят междинно будене за кратко.

п.с. Не се сдържам да не споделя това и товатова. От тях се подсетих за това. Докато го търсех пък попаднах на следния блог .

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 01:36 от fiona

# 149
Привет!
Вчера бяхме на контролен при д-р Куманова. ижинка доволна съм, обръща много внимание, не бърза , обяснява подробно. Ще ми изпрати схема за захранване. За кърмените бебета, каза захранване на 5,5 мес , за тези на изкуствено хранене- на 4,5.
За теглото- аз имам спомен, че трябва за се удвои на 5мес. Обаче първата гастро ми каза на 4 Crazy , после прочетох някъде , наистина пише на 4. И все пак всичко е много индивидуално. Аз и затова избягвам да коментирам психо- емоционално и физ. развитие, за да няма на кого бебето е по- по- най  Hug Както каза Пипи, моята също си държи главата от самото раждане, набира се сама от поне един месец вече, обаче какво от това, пак си е ревлива  Wink Напоследък като направи коремната преса и стигне до седнало положение пада все наляво  Mr. Green Най- новото от седмица е да цирика , когато е в настроение. Баткото издаваше същите звуци, виках му "мишка цирикалка"  Joy
За ябълката писах, че вече се смята за силен алерген в Европа. Някои деца реагират и на морков, картоф. Просто трябва да се захранват бавно и постепенно и да се следят. Аз също като фиона мисля пак да започна с безмлечна оризова  каша.Оризът засега не е алерген/изключвам страни , където е традиционна и основна храна/, ползва се и като диетична храна ако се появи диария или проблем при въвеждането на другите храни.
Espresso ротарикс мислех да слагаме, обаче ентеровируса ме изпревари  ooooh! и по- нататък знаеш.... С нашите проблеми не знам доколко е препоръчително или пък не е е дори необходимо. Ако имаш много близък инфекционист, гастроентероложката или друг специалист може да се консултираш.
Матрак за кого - бебешки ли?
Да ти споделя какво ми каза гастрото. Ако при захранването нямам достатъчно кърма да вземем формула HA, но пък била почти 100% сигурна, че няма да го хареса и приема. В краен случай да пробвам с обикновено АМ и ако няма реакция да въведа по-рано и кравето сирене. Още нещо щях да пиша  newsm78 За какаото- намерих заместител брашно от рожков. Съдържа обаче доста белтъчини, но все пак е вариант да се опита в началото малко количество. А за белия шоколад- не е ли притеснява, че има сухо мляко?

Общи условия

Активация на акаунт