Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят

• 31 332
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
На малкия заради неспокойния сън ни предписаха хомеопатични Дормикинд,ама още не съм ги почнала...чудя се има ли смисъл.
Да ви кажа снощи какъв ужас преживяхме с ММ.Малкият в просъница го чувам да се дави, светвам бързо, отидох при него и бълваше повръщано навсякъде имаше.Така се изплаших, сложих го на спалнята и там върна мляко. Ужас....един час сменям чаршафи в 3 нощес и накрая го сложих да спи при нас до сутринта. Е при нас му е добре  , защото само за ядене се будеше иначе ако е сам в леглото си, през час се буди и мрънка...явно си иска внимание и близо да има човек до него:(

# 166
Това със давенето е голям кошмар Sad Моята маймуна се беше задавила така в тъмното в колата и бълваше и през носа и устата и я хвана паниката,че не може да диша...ужас беше Sad
Да се похваля... Благодаря на всички за матраците... Купихме Магнифлекс,че и 25% отстъпка хванахме в Рая-та  Peace

# 167
Привет и от мен. Бебо 3 месец е наддал 500 гр., яде основно на 2 часа, все още предпочита мен пред шише. Биха ни 2 доза ваксини - 4 валентната и другата..обаче започвам да изтрещявам - малкия не е на себе си 2 дни - истерии, ревове, не се спира милото, гърчи се (не са колики), нервно, не се смее, нищо не го радва, даже яде по-малко...

Мисля да не ваксинирам повече бебо!

Писна ми, не съм спала 2 дни, на ръце не се успокоява, не спи, стряска се ако задреме, пак рев..добре че бабата ме отмени за 2 часа днес, че иначе ще изперкам тотално. Сега бебо дреме в баща си - изтощен е от рев и след баня..кротва за малко..
Оплаках се. Ще ви чета  Simple Smile

# 168
Ана-София, не бързай да виниш ваксините - имат такива периоди бебетата и точно около третия месец се пада един от тях. Може и да са ваксини, но може и да е от периодът. Ако забелязваш някакво значително развитие по същото време - да прави опити да се обръща, да хваща играчки или нещо подобно е период. На български ги водят " ревливи седмици", но по-трудно се намира информация. На английски са wonder weeks, има много писано. Гледат се спрямо термина. Дребен без нито една ваксина беше така една седмица на втория месец, а на третия месец бяха три-четири дни.

# 169
  • София
Привет и от мен. Бебо 3 месец е наддал 500 гр., яде основно на 2 часа, все още предпочита мен пред шише. Биха ни 2 доза ваксини - 4 валентната и другата..обаче започвам да изтрещявам - малкия не е на себе си 2 дни - истерии, ревове, не се спира милото, гърчи се (не са колики), нервно, не се смее, нищо не го радва, даже яде по-малко...
И ние бяхме така след същите ваксини. Не чак толкова крайно, т.е. без непрекъснатия рев. Но беше кисела, не искаше да играе, не се усмихваше въобще, истеричния рев беше на периоди и то 24 часа след приема. Отказа ми да яде на третия ден, като прескочи и едно нощно хранене. Т.е. за 12 часа беше яла два пъти.  Rolling Eyes Така беше около 5 дни и се оправи, но аз бях много притеснена. От сега ме тресе за следващия прием.

# 170
Ако денят се познава от сутринта, напраево ще се хвърля от някъде да не се мъча ooooh!
Дребен се събуди с писък в 6, яде, заспа и аха и аз да се върна в страната на сънищата, пак се събуди с писък. Пак яде и сега поне е в добро настроение, че още рев трудно щях да понеса. Времето е ужасно. И на всичкото отгоре адски ме боли десния яйчник. Как ще оцелея не знам... Но пък най-накрая хванах номера в разнасянето на бебе, което още не си държи главата стабилно, с една ръка. Лошото е, че мога с дясната. Сега трябва да упражнявам бъркане на ам с лявата....  #Crazy

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 18:49 от danny_p

# 171
  • Пловдив/София
Уф последните 2 нощи почти не сме спали, аз нещо не мога да заспивам, лягам към 10.30 и се въртя поне час, а дребен се буди по-рано, към 12.30, тъкмо като съм заспала. После се буди още 2 пъти- в 3 и в 5, не знам какво му става, беше минал на режим будене в 2 и в 6...И определено си е гладен, защото люшкане и биберон не го успоки, а си посуква добре поне 10 мин и тогава заспива...Може би вечер пак ми е намаляла кърмата и ще трябва да пробвам с АМ. Ама то и това не е лесно при нас, защото той заспива на гърда, как да го будя за АМ...А ако дам първо АМ„ ще се наяде и няма да суче...тъпа работа.

Забелязали ли сте вашите бебоци да са по-нервни през уикендите? Супер странно, всеки път е така...дали защото малко се разминава режимът или защото тати си е вкъщи и им е по-превъзбудено? През седмицата почти не ми реве, само вечер и за сън, а днес и вчера си реве сутрин на баща си, че и на мен малко..странна работа, пък уж това ни е времето за релакс и отмяна Sad

# 172
Нашият тати работи обикновено уикендите, затова нямам наблюдения дреб да е по-ревлив. Но ако му се развали режимът си реве. И това редовно се случва, когато тати му е почивка и го извежда. Казвам приберете се в еди-колко си часа и те ми пристигат половин-един час след това. Ааа! И режимът отива на кино, съответно вечер дреб си връща с рев....

# 173
Добре дошла на новата майка! Ако искаш да бъдеш включена в първата страница, пиши ЛС на общия профил, който е автор на темите.

Честит имен ден на празнуващите!

На нас режимът ни се омотава още с храненето пред нощта- това около 3-4. Ето примерно снощи Марти се нахрани доволно около 2 и заспа. Макс към 3 уж да яде, но почна да пищи, тъй като още са им запушени нослетата и като пусна и печка съвсем. Изнесох го в хола, дадох му да яде с шише. Изяде половин доза и после не успя да заспи веднага, а чак след 30тина минути. Сутринта вместо в 5-6 се събудиха в 7 и нещо, после в 9 пак мрънкат, защото тогава си им е часа за храна. Обаче като не са особено гладни шак изядоха по половин шише. Играха, заспаха. Дремнаха малко и в 11 пак мрънкотене. Побутах ги в количката до към 12 с идеята да огладнеят хубаво- е пак изядоха по половин шише. А имаме излизане с гости следобед и ще стане лудница, като не мога да планувам кой кога ще яде и спи. В такива дни всичко ми се обърква и нищо не ми се подхваща чак.
Снощи извадих новата колекция за дребосъците от дрехите от приятелки и сега нямам търпение да ги изпера да ги обличам.
Имам идея за КОледа да подаря на бабите една фотосесия на децата в рамки. Като снимките ще са от онези, на които има цяла постановка. Трябва да ги почна тези дни, че няма да имам време.

Купих и лъжички на бебоците, нямам търпение да дойде януари.
Една приятелка с по-голямо дете сподели, че нейното, което е изключително кърмено, не иска да яде с лъжица, чак изпитва отвращение и не и върви никак захранването. Ако прецените може да подготвите детето за захранване с цедена кърма/АМ  с лъжичка. Няколко лъжички, колкото за тест да видите дали дава да бъде хранено и по друг начин.

# 174
  • София
Достте изписали, а уж последно като гледах вчера нямаше нищо Simple Smile Вчера се гледаха с тати Simple Smile като повечето време бяха на вън, че времето супер и тати нищо не усети Simple Smile поне вече има един сменен памперс, но е само напикан Simple Smile. Надявах се малкия да свърши голямата работа, но е решил да пожали баща си Simple Smile
И моя без ваксини си изкара един нервен период. Аз пак ще повторя и потретя, че няколко дни неразположение на детето си заслужават пред риск от смъртоносни болести и да не си мислите, че е невъзможно ....а има и още нещо...до колкото знам ако не си ваксинираме децата нямаме право на ясла и детска градина. Не знам дали го имате предвид....може и да греша де..по-запознатите да кажат....хайде моя заспа...отиваме да обядваме....

# 175
...
 ....а има и още нещо...до колкото знам ако не си ваксинираме децата нямаме право на ясла и детска градина. Не знам дали го имате предвид....може и да греша де..по-запознатите да кажат....хайде моя заспа...отиваме да обядваме....
Да, така бее когато дъщеря ми беше по-малка. Сега като подавах за детски също ми искаха бележка от ЛЛ, че редовно го посещаваме и са имунизирани. Обаче има някакви варианти за заобикаляне на правилата. Преди ЛЛ издаваше документ, че детето е болно от еди-какво-си и поради това са му отложени ваксините. Както писах и преди, когато дъщеря ми беше малка, в моите представи само на деца с някакви заболявания не се поставяха ваксини. Сега съм горе-долу информирана и ако това ми бяха първи деца сигурно нямаше да им поставя. Обаче тъй като дъщеря ми вече има всички ваксини ми изглежда нередно да пропусна момчетата. Не знам как да го обясня, защото най-верояно си е някакъв мой си проблем този страх от делене. Все едно на едното дете да позволя да яде зайо-байо, а на другото да дам да хрупа сурово блокче. Искам да направя основните неща еднакво за всички. Знам,ч е съм куку, моля не ми се смейте особено много.  Crazy

# 176
gretalinka и нашия спи до нас . Преживяхме същия ужас една вечер и от тогава спи до нас. Педито ни каза , че до към 5 месец задавянето е опасно. А колкото до ваксините за сега сме без и още не съм решила какво да правя. Четох доста ужасяващи неща и май в край на сметка намирам повече отрицателни неща за ваксините от колкото положителни.

# 177
Здравейтее, дъщеря ни има имен ден, а и ние с мъжа имаме годишнина - хем ни е дата от годежа, хем днес сме си я направили щерката Simple Smile. Отделно има двама сополиви и двама кашлащи. Редуваме се на инхалатора и легена с топла вода и сол, но си имаме домашна торта за празника и ни е весело. Simple Smile

# 178
Здравейте мами,записвам се във новата и аз.Не пиша често,но ви чета редовно.

# 179
  • Пловдив/София
да се оплача пак  Laughing

оставихме бебо на баща ми, че трябваше да купуваме матрак и други неща и да не го мъкнем. Тъкмо беше заспал за обедния си сън. Веднага щом смеизлезли, бебо се събудил и плакал истерично 30 мин! със сълзи и тн...Баща мми призна, че бил пред истерия, защото беб все едно искал да му каже нещо с очи и сълзи,а той всичко опитал и не го разбирал...голям ужас е било...и сега ми е мъчно и за двамата и много ме гложди...

аман, то човек за 2 часа да не излезе. че и кърма бях оставила...

Общи условия

Активация на акаунт