Коледни украси греят, Августинчетата гукат и се смеят

• 31 334
  • 739
  •   1
Отговори
# 180

Good girl, правиш ли масаж на слъзните канали? Дреб имаше секрет на едното око и след няколко дни масажче на всяко ядене мина. Другото, което съм чувала, е да се капне кърма в окото. Но си зависи какъв е проблемът там, при нас само гурелчета имаше, прозрачно жълтеникави.

И нашето в момента е един такъв жълто прозрачен секрет, който му се събира в основата на оченцата при носа, ако не се измие с преварена вода се втвърдява и става още по трудно за почистване. За масаж и аз съм чувала че помага, но никой не ми е показал/казал как да го правя. Би ли ми обяснила Вие как точно го правихте? Бих опитала пък дано помогне...Благодаря.

# 181
  • София
good_girl_and_mother, какви капки си капала досега? На две седмици Никола също имаше секрет в очите и по препоръка на педиатъра му слагах Офтакуикс и няколко пъти капвах кърма (докато имах такава) - оправи се за 2-3 дни и няма нови прояви.

gretalinka, за Дормикинд - четири дни давах на Ники и факт - спеше повече и значително по-спокойно - а в нормално състояние той не може да спи дълго, спи само в мен и заспива с рев. Обаче на 3 и 4 ден започна да му се влошава рефлуксът и аз си реших, че е от Дормикинд и ги спрях. Почти съм убедена, че не са виновни те, но не мога да се престраша да му дам отново.

Ние днес се прибрахме - изкарахме 2 дни в Копривщица, наехме къща с приятели. Много се притеснявах, че Ники ще подлуди всички с рев и капризи, но се държа доста порядъчно и беше по-тих от едногодишното му приятелче, с което бяхме. Копривщенските улици не стават за количка, ама защо не взехме кенгуруто... та мъжът ми го носи на ръце по калдъръмените улици и музеите.

# 182
Ох и на нас в петък ни сложиха ваксина - в двете крачета (Пентаксим и Синфлорикс). Няма такова мрънкане. Вдигна 38 Т  и спа при нас, но заспа мноооого трудно чак 12 часа вечерта. И 2 дни е много кривичък и яде много малко. Изцеждам се в несвяст да не ми намалее кърмата.  И спи по-малко с много приспиване. В момента го бутам в количката в коридора след 2-часови опити за приспиване. А сме самички в къщи, тати днес е на работа и успях да сготвя за обяд чак в 14.30 , каката умря милата от глад.
Иначе за 3 месец е качил 650 гр и е пораснал с 5 см. В момента е 6,150 и 63 см. Първите 2 месеца качи по 1 кг и сега се притесних, че е качил малко, но педи каза, че е ОК и  да продължаваме на кърма.
Казах,  че много се стряска...еми някои бебета били така..да не съм се филмирала излишно, да си пие по 3 капки вит.Д.
Да ви питам,  като си говорим с какво забавляваме бебоците с какви упражнения и гимнастики, бихте ли споделили и какви песнички им пеете, че аз си изчерпих репертоара и почвам вече да си измислям някакви щуротийки, а с каката май доста песнички й пеех, а не мога да си ги спомня.

# 183

Good girl, правиш ли масаж на слъзните канали? Дреб имаше секрет на едното око и след няколко дни масажче на всяко ядене мина. Другото, което съм чувала, е да се капне кърма в окото. Но си зависи какъв е проблемът там, при нас само гурелчета имаше, прозрачно жълтеникави.

И нашето в момента е един такъв жълто прозрачен секрет, който му се събира в основата на оченцата при носа, ако не се измие с преварена вода се втвърдява и става още по трудно за почистване. За масаж и аз съм чувала че помага, но никой не ми е показал/казал как да го правя. Би ли ми обяснила Вие как точно го правихте? Бих опитала пък дано помогне...Благодаря.
Ще се опитам да обясня как го правя. С чисти ръце и задължително изрязани нокти правиш - с показалеца леко прокарваш с малко натиск по вътрешната част на окото от челото към брадичката. Не знам колко пъти трябва, аз правех десетина такива потърквания. Другото е, в основата на окото върху носа се потърква лекичко тип кръгови движения. Виж също дали няма клипчета в интернет как се прави.

Днес баща ми взе дреб за разходка и после го е анимирал у тях, много са се забавлявали. Не е плакал, но той го взима всяка неделя и са свикнали заедно.

# 184

gretalinka, за Дормикинд - четири дни давах на Ники и факт - спеше повече и значително по-спокойно - а в нормално състояние той не може да спи дълго, спи само в мен и заспива с рев. Обаче на 3 и 4 ден започна да му се влошава рефлуксът и аз си реших, че е от Дормикинд и ги спрях. Почти съм убедена, че не са виновни те, но не мога да се престраша да му дам отново.

А как ги даваше, във вода ли ги разтваряше, защото аз питах педито дали може  с кърма, но беше категорична, че са хомеопатични и не трябвало с кърма, а само с вода. Малкият вода не пие...а и аз не давам много, нали уж сме на изключително кърмене...хаххаа
Още не съм ги започнала...чудя се има ли смисъл

# 185
  • София
gretalinka, във вода само. Не се притеснявай - не става въпрос да го разтвориш с вода и да дадеш да я пие. Става дума за няколко капки - аз пълнех половин чаена лъжичка с преварена вода или вода за бебета и за няколко секунди таблетката омекваше - после я 'изливах' в устичката му.

# 186
Аз сега му я напъхах без нищо и тя се разтвоти в устата му.А колко мин преди ядене даваше?

# 187
  • София
Принципно бързо се разтварят, да. Но мен все ме беше страх да му я давам така на сухо, за да не се задави, че той редовно се дави с всичко друго, без млякото.
Гледах да има поне 30мин отстояние от храненето - мисля, че обикновено това е изискване за хомеопатията.

Между другото не действа веднага - или поне при Никола започна да се вижда успокоение на съня някъде в края на втория ден от започването на таблетките.

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 11:19 от ижинка

# 188
хмм..на нас за Дормикинд и педиатърът и аптекарката казаха,че може във всичко да го слагаме,и тъй като и той не пие вода изрично попитах може ли в млякото казаха може във всичко и нищо не споменаха за преди и след ядене,само да го даваме 4 пъти и изписаха и калгел-5 пъти

# 189
Добро утро! Ние определено усетихме уикенд-изнервянето - вчера цял ден рев и три пъти спане по 20 минути, и то само докато се движи колата. За сметка на това обаче спа цяла нощ чааак до 9:30 (легна си в 22:30). Аз станах преди него и чак ми беше странно newsm78 . Прекрасна седмица ви пожелавам с малко плач и повече усмивки.

# 190
  • София
Някой беше писал за задавянето  Thinking Thinking Thinking абе и моя хубавец само млякото като пие не се дави, а с чай и слюнка редовно се задавя и кашля. Не е нещо, което да ме изправи на нокти, но се чудех защо така става. Може би повече му се лиготи на чая, че ако е наистина жаден и го пие устремено не се дави. Все по-често засичам, че си е жаден между хранения, особено ако е преспал. То и въздуха е сух и аз като се събудя ми е жадно, така че е нормално и на него да му е, като чая който изпива (водата по не му върви) по никакъв начин не му пречи да си изяде млякото след това. Просто гледам да има поне 20 минути до ядене или да са минали час/два от последното. Как сте момичетата на АМ - ние вече сме на 200мл (180мл вода + 6 лъжички) - 5 хранения на 24 часа. За съжаление едното от тези 5 е все още леко нощно (около 4:30-5), но пък после пак заспива до към 7:30, а ако се будеше чак в 6 не съм сигурна, че ще заспи след това, че вече е по-светло. Та може и по-добре да е така.
Не се мъчи да се обръща въобще, аз го въртя като пумпал да му показвам Simple Smile Иначе хваща много добре играчките вече и даже като му подавам ги взима от мен, но не ги задържа дълго де. На шезлонга играчките ги хваща и разглежда и вече е съвсем целенасочено, а не просто да ги удря хаотично. Кара им се нещо Simple Smile Гу няма - има ауууу...май това ще му е гукането, като гледам Simple Smile

Към 6 часа до баня е мрънкало и е един рвлю ама не реве истински ми вика и се кара. Ако седна някъде с него и да го държа и почва да вика, трябва да се движа за да може да гледа и да е спокоен. Бе манипулатор си е Simple Smile

Имам едно читалищ много наблизо до нас където има танци, йога, пилатес и тай бо, но не са ми удобни часовете. Ако имаше нещо към 8:30-9, когато заспива можеше да тръгна, но през деня няма как.
Хайде стига от мен Simple Smile

# 191
good_girl_and_mother, какви капки си капала досега? На две седмици Никола също имаше секрет в очите и по препоръка на педиатъра му слагах Офтакуикс и няколко пъти капвах кърма (докато имах такава) - оправи се за 2-3 дни и няма нови прояви.

Ами досега слагахме Spersadex 10 дни, а преди това Вигамокс 14 дни. След първите капки имаше 2-3дни подобрение и след това секрета отнова си започна да излиза с пълна сила. Сега след вторите капки като приключихме лечението вече към 8 - 9 -ия ден секрета напълно изчезна, но няколко дни като спряхме да слагаме капките и отново се появи.
Чудя се вече дали наистина да не опитам с кърма в оченцата, въпреки че очния изрично ми каза да не пробвам такива бабини трикове. Ама като гладам пък от нейните капки колко файда има....

Ще се опитам да обясня как го правя. С чисти ръце и задължително изрязани нокти правиш - с показалеца леко прокарваш с малко натиск по вътрешната част на окото от челото към брадичката. Не знам колко пъти трябва, аз правех десетина такива потърквания. Другото е, в основата на окото върху носа се потърква лекичко тип кръгови движения. Виж също дали няма клипчета в интернет как се прави.

Благодаря ти, ще видя и за някакви клипчета по интернет.

# 192
Astined, на дребен му правя към 150 мл храна и понякога я изяжда, понякога оставя до към 20 мл. 200 мл ми се струват малко в повече - по принцип казват на третия месец 130 мл, на 4ти - 140 мл и така нататък, месеца плюс сто. Като може да има плюс минус двайсет мл. Но според мен важно е детето как се чувства - моят лакомник за пръв път сега яде по колкото му е нормата, преди все беше с по 30мл отгоре на максимума уж.

За давенето с вода/чай - наскоро му взех биберон на нук с дупка размер с и спря да се дави. От време на време се случва, но това е ако се заплесне по нещо наоколо и забрави да преглъща hahaha

Аз се чудя тия дни - излязъл му е някакъв обрив на дясната буза, близо до ухото. Според мен е от това, че все на тази страна спи и все дясната ръка тъпче в устата и се събират лиги. Обаче не знм как да го третирам това нещо. Съвсем мъничко е - като монета от 2 ст. горе-долу и стои леко зачервено и грапаво. На някой да му се е случвало? Следващата седмица сме на дк и се чудя дали да не го завлека тази седмица да го види педиатърката? newsm78

Груба грешка - почетох какво пишат за обривите при бебетата и ми побеля още един косъм. Май утре сме да го видят...

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 13:56 от danny_p

# 193
Благодаря  ижинка:)
Започнах ги от нощи пък да видим дали ще спи спокойно нощем.

# 194
Вчера си купих килограм пащърнак и сега ще го замразявам на порции. В плод и зеленчука ми казаха, че няма да има февруари и да се запася. Днес ще питам и за тиква, че забравих вчера. Аз ако си я купя сега, как да я съхраня да издържи до февруари? Помня баба ми имаше цяла зима тикви у тях. Обаче аз нямам студено помещение, а пък на балконите ще измръзнат.

И една виртуална почерпка за днешния ден: . Първи декември ми е много специален ден. Преди 9 години си направих първия положителен тест с дъщеря ми, тогава украсих и първата ни семейна елха. МИналата година пък в този ден сме създали бебешоците. Сега ще изчистя хола, за да можем довечера с дъщеря ми и бебетата да подредим елхата. Да не забравите да снимате децата при подреждането на първата им елхичка в живота!
4 часа коледни бебешки млодийки

Общи условия

Активация на акаунт