Пак го сгафих тази хайвер. Хелп ми!

• 4 930
  • 13
  •   1
Отговори
  • out of space
 Sad
Рядък та рядък! Правих го по рецепта на мама: 1 с.л. хайвер от риба треска, 2 среди на филии хляб, 1 глава лук, 1 кафена чаша вода1 200 мл. олио на тънка струйка.

Рядък! Сложих още 1 с.л. хайвер, пак рядък. Още 1 среда на филийка- същото. 2-3 къпки вряла вода- никаква разлика. Изсипах още 2 с.л. хайвер, не и не...
Четох за картофено пюре на прах, но нямам.

Ега ти излагацията, преди ми ставаше от раз.

Идеи?  Confused

А, забравих да кажа, че като видях каква боза е и сложих 1/2 ч.л. лимонтозу вместо лимон, представих си ако сложа истински лимонов сок какво ще стане, направо да сипвам в чаши...

# 1
Олиото ми се вижда страшно много за 2 филии newsm78

# 2
Хлябът накиснат ли е? Ако да - изстискваш ли го добре?
Сложи още хляб. Или сгъсти с натурално нишесте, ако имаш. Галета също се използва, за да обере излишната вода, но не знам за хайвер дали ще е подходящо.  Thinking

ПП Откъде е тази рецепта? Понеже не съм правила хайвер от сто години, не бях сигурна, че водата е излишна, но като чукнах в Гугъл, излязоха няколко рецепти и в нито една от тях няма вода.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 18:12 от Как` Сийка

# 3
С миксер ли го правиш или с пасатор?

# 4
Каква съм блейка  ooooh! дори не видях, че има вода в рецептата. Излишна е  Peace

# 5
  • out of space
С вода, с 2 филии хляб без корите, в последствие станаха 3. Олиото едва ли е много, след като го редуцирах на половина спрямо рецептите в нета.
С пасатор, но в салатиера (може би това е грешката).

Донесоха ми картофено пюре на прах, ще го сгъстя.
Все пак за другия път чакам съвети и изобщо по-читава рецепта....

# 6
Свари грис и като изстине бъркай и добавяй от рядкото нещо в гриса. Аз така го правя хайвера, не със хляб, а с грис.  1 чаша грис, 4 чаши вода.

# 7
И аз моя го правя с пасатор, и го коригирам с гореща вода. Сложи го в купата на пасатора и започни да добавяш олио и след това и гореща вода докато се сгъсти. Не знам дали ме разбра newsm78 newsm78

# 8
  • най-шареното място
Водата ти не требе.
Изобщо гледай да ги видиш как е преди да слагаш води и хлябове... Нормално е да си стане твърд с лук и олио само.

# 9
  • out of space
Зачислих дъщерята да го наръси с сухо картофено пюре по усмотрение, че ми писна да се занимавам с тази ГАД! Стана...абе гъста боза, вкусно и адски калорично явно. И поне литър неиндефицирано розово блато.

Грис, от къде да търся грис, тамън се пооправи с картофено пюре. Чудя се къде сгафих  newsm78

Какво да правя следващия път? Разбивам хайвера с лука...после?

# 10
  • най-шареното място
Полечка олио, сгъстява се и после хляб ако искаш - аз слагам мааалко сухар. После лимон и толкоз.

# 11
Аз предлагам рецепта за мързелив хайвер  Mr. Green
2 чаши грис сварени, майонеза според вашето желание, сол, настърган лук на ситното на рендето, кората на 1 лимон  Heart Eyes

# 12
На мен ми се струва много водата (аз не съм срещала рецепта с вода  Embarassed ).
Хлябът се накисва, но след това се изцежда добре:)

ето една рецепта от гръцката кухня (пост 501):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=741015.msg28621450#msg28621450

и още една:

http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html

# 13
Задължително слагам гореща вода, от нея хайвера бухва и побелява. Но това само когато го правя с пасатор! Ако разбивам с миксер не слагам, но вече отдавна не го правя така, защото е голяма играчка и не ми се занимава. Да не би проблема да е, че хайвера е от треска и да е нещо по - специфичен?

Общи условия

Активация на акаунт