Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 122-pа тема

• 174 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
За да се сложи край на тази безумна дискусия, моля всеки, който няма да дава рецепти да го отбелязва в края на поста си, за да не се търсят рецепти и да не се пълни темата със страници разяснения кой на кого е длъжен или не е. Вярно, че темата е "Снимай, покажи" и идеи могат да се черпят, но нека не забравяме, че в темата четат млади жени и момичета, някои от които сега влизат за пръв път в кухнята  и ще им е трудно да се ориентират от една снимка. И да, моята свекърва така и не сподели ни рецепта за месеницата, която прави разкошна, нито за пилешката яхния и много манджа и материал сготвих, докато ги направя като нейните. Ама и много хвърлих. Колежка пък нарочно пропускаше поне 1-2 продукта в сладкиши....Грехота е и ако мога, винаги се опитвам да помогна. Пък и не винаги на снимката  е  ясно какво е това, сготвеното в чинията.

smile3501
И аз не разбирам , защо някои се сърдят за исканата им рецепта.могат само да се чувстват още по горди ,че са вдъхновили други момичета.И аз от скоро готвя по рецепти от тук , точно от тази страница, даже помогнах на приятелка с рецепта от тук.Благодаря на Тайна и на Пеп-чо за насоки и рецепти също.

Днес ще правя крилцата на Тайна с мед , само дето импровизирах и вместо кис.мляко сложих течна сметана , ще кача снимки само да ги опека  Mr. Green

# 361
Привет момичета МАЙСТОРКИ - КУЛИНАРКИ!  bouquet
Аз съм от рядко пишещите,но съм от редовно четящите искам да БЛАГОДАРЯ  на всички редовни потребители на темата които публикуват и дават съвети и идеи за рецептите които са постнали ПАК благодарение на ВАС мили момичета аз се научих да готвя,да правя сполучливи рецепти с мая,уникални сладкиши и ястия с които приятно изненадвам домашните и приятели.Даже  ММ вече не ме пита кой ми е казал рецептата ,казва ми веднага,,Стоп знам БГ-МАМА-всичко знае и готви" Wink
Лабрекс,Пепчо,Росонерра,Венета,Гисчо,Зиче ,Джемма,Тайна,Пепика,Чопи,Меганс,Matze- и мн.други мили съфорумки БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ВИ ИМА ЗА ИДЕИТЕ И ПОМОЩА ЗА ГОТВЕНЕТО.
Най вероятно пропускам някои момичета за което се извинявам Praynig
Извинявам се че много рядко пиша и поствам ,но то е защото не ,че неискам ,а просто нямам много време и повечето пъти ви разглеждам от работа (а снимките ми са в домашния лаптоп)снимам понякога не всичко с идея и аз да ви се похваля но времето ми не достига ,но обещавам скоро да ви кача снимки с моите творения по вашите рецепти и пак БЛАГОДАРЯ ВИ!
Хубава вечер на всички ОБИЧАМ ВИ! Hug

# 362
Най вероятно пропускам някои момичета за което се извинявам Praynig
де да бяха само някои момичета ....  Laughing
аз не мога да разбера защо като на някой му хареса примерно тутманика  на Х  не го попита лично. така ако Х пожелае може да му отговори също на лични. по този начин  ще отпаднат питанията както и обясненията за дадена рецепта.  няма и да се натоварва форума. всъщност незнам как точно се товари след като няма лимит за брой теми  newsm78  не виждам и някакъв проблем този , който не иска да чете (а само да гледа) да пропуска написаното.

пълнени гъби от мен

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 10:03 от bongo_2007 ®

# 363
  • София
  Скромно , но от сърце!

Кюфтета на фурна с ориз и пастичка тип Наполеон, от дни ми се ядеше.

# 364
аз не мога да разбера защо като на някой му хареса примерно тутманика  на Х  не го попита лично. така ако Х пожелае може да му отговори също на лични.

ами защото вече казах  -аз понякога не питам,защото има вече запитване от някой друг и изчаквам само отговора.
Според мен и за даващия рецептата е по-добре тук ,щото престави си ако са я харесали 20 човека и трябва да им отговаря на лични... ooooh! ooooh!

п.с. На мен лично често ми се случва да благодаря на лични ,само за да не спамя темата.../пък и да си призная ,все има да ми се пояснява нещо.. Confused/

пънче /руло: мармелад от кестени и парченца от сиропирани кестени

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 19:16 от fio'

# 365
Здравейте, страхотна дискусия се е заформила тук. Аз лично мога да кажа, че се регистрирах в този форум изключително заради тази тема, заради приятелския дух и атмосфера в нея. Преди това бях чела инкогнито темата 2-3 години и имах чуството, че познавам повечето момичета и момчета лично, толкова ми беше уютно и приятно в нея. А да не говорим, че се научих да готвя много неща от тук, благодарение на всички, които споделяха рецепти и опит. Мисля да използвам момента и да им благодаря за търпението и времето, което отделят, за да подържат темата. Естествено , никой не е длъжен насила да дава рецепти и аз уважавам това желание. Нека запазим добрия тон и да се фокусираме върху прекрасните неща, които се показват в тази тема.
Аз този път съм с нощни снимки, но напоследък се случва така, че готвя все вечер и и ако не щракна бъзро с апарата, после не е останало нищо за снимане. Днес имаше за вечеря :
пресен суджук на скарата, от новата партида е, трябваше да се опита как е. Добре е  Simple Smile

запалих всички вкъщи по витаминозната салата, включително и децата, за което съм много доволна, Пеп-4о  newsm10

и "божествения" на Селма, приготвен изцяло от 5 годишната ми дъщеря, под мое ръководство естествено:

И да поздравя fio' за чудесното пънче, Тайна за тези пухкави кюфтета и  специално Мидко за прекрасния тутманик, направо имам чуството, че усещам аромата му.

# 366
Крилцата с течна сметана и мед

Зеле , цвекло , царевица, моркови , праз , лимон и зехтин

# 367
Пица /благодаря, Пеп-4о Simple Smile /:

# 368
  • SHOOT ME 10 $
avon0 -
Цитат
"великолепния тутманик на midkoo"
 choppi -
Цитат
И да поздравя ... и  специално Мидко за прекрасния тутманик, направо имам чуството, че усещам аромата му.

Благодаря ви - за вас остана парченце

малко ,но от сърце Hug

Последна редакция: вт, 09 дек 2014, 17:38 от midkoo

# 369
Пица /благодаря, Пеп-4о Simple Smile /:

благодарностите приемаме само в парче пица  Wink
choppi, таз и  салата и у нас все още е фаворит и ще я хапваме с мерак поне още месец. Wink

fio',  Hug с теб ми е удоволствие да си пиша.
Kristalin, Сойка Присмехулка, avon0, благодаря ви за доверието и се надявам да не ви подвеждам много  Wink

Момичета, дами и момчета, предлагам да спираме със спора, защото в последните страници основно той се води, изгуби се приятния дух на темата.

Благодарност има, нека да бъдем честни, ако един не благодари, поне 10 го правят - къде на ЛС, къде в коментара това, че ще помогнем на някои хора да открият да не гледат на готвенето като задължение, а като занимание е много добър резултат от писането в темата. И  да зарадват семейството си с различна, защо не - и по-вкусна храна, а по празниците с празнично меню, което всеки може да си сътвори, разглеждайки една от тези теми.
Аз лично благодаря за доверието на момичетата   bouquet със сигурност не всичко от това, което пиша или показвам на 100% е по вкус на всички, но не се притеснявайте - то и у нас рядко постигаме 100% единодушие към вечерята, освен  на кюфтета,  сьомга и най-шоколадова торта.

Вярно, никъде не пише, че е задължителна рецепта, който не иска да дава - просто да сподели под снимките - галерия, или направо - рецепта няма. Да не му искат, да не го притесняват-

Други не обичат точните мерки и пропорции и не готвят по рецепта, но когато са били попитани, отговарят (Тайна е пример за това) как го правят - дори ориентировъчно е вече в помощ на някого (аз също не спазвам на 100% рецепти, дори моите, в момента слагам да се мариноват крилца 3 лъжици, но какви по 3 ще слагам... само оня горе знае)

Цитат
аз не мога да разбера защо като на някой му хареса примерно тутманика  на Х  не го попита лично. така ако Х пожелае може да му отговори също на лични. по този начин  ще отпаднат питанията както и обясненията за дадена рецепта.  няма и да се натоварва форума.

защото Бонго така се натоварва пощата на някой си. И защо трябва да го пише многократно, като може да го пише в темата, ако някой попита, така и другите ще видят и няма да безпокоят. За тия дами обаче, които недочитат и пак питат, имам друго мнение. 

Дамите, които четат темата (а не пишат) - не бъдете настоятелни, като не ви дадат рецепта - търсете друга, все някъде ще попаднете на прилична. Между другото назад една Тони настоя, че никой никому не е длъжен - вярно е, както е вярно и това, че тя отчети в темата няма, освен да пита за крилцата на Тайна и неколкократно в темата за бързи въпроси и отговори... където също никой не е длъжен да отговаря.
Обаче забравяте нещо - форума е И да си помагаме. И всеки да помогне със съвет в това, в което е добър. Да сме полезни и готвенето да не е наказание. Никой няма да сготви в дома на другия, но ще му помогне, като предложи нещо различно, нещо изпитано, нещо вкусно. Ако искате тема, в която ще си показвате снимките - отворете галерия, или тази да остане, пък ние ще направим друга.

Някой да ме е виждам в темата за интериорен дизайн на дома? е, няма и да ме видите.

А сега нямам отчет (всъщност снимки има, но след малко) . Вечеряхме риба (пак) и ужасно вкусна картофена салата, защото беше с лимон, а няколко дни по-рано Кристал сподели, че слага лимон в салатите - освен сок и нарязан, което не бях правила в картофената  и ни хареса на всички. Благодаря ти, Кристал!   bouquet

# 370
  • DE
Дунавски вълни, но без вълните Mr. Green
Така и не можах да снимам в завършен вид...аз съм от тези които дават с удоволствие рецепти.
Пепи   202uu

# 371
  • забравих си мисълта...
Mimi0585, разкошни линцерови сладки!

Choppi,  "божественият тиквеник" на Селма е много съблазнителен.

Midkoo, бих искала да ти кажа още, че ти ме изненада много и то не само в кулинарно отношение. Промяната при теб е огромна и то за доста кратко време, и е много, много положителна. Комплименти, радвам се много за теб!

Хляб от бяло + ръжено-пълнозърнесто брашно.

Остана ми от тестото за хляба и направих пет пърленки с пълнеж от сирене. Само една бе удостоена със снимка.

Телешки кюфтета и картофки на фурна, придружени от зелена салата + краставици.

Омайващ кекс Venetta или когато ученикът надмине майстора

Рецепти нямам.

И скъпи дами поддаващи се на милите думи от рекламите. Wink "Няма безплатен обяд на този свят!" Никой не е любезен с вас, защото си умира да ви направи услуга, всичко е интерес. Simple Smile Какъв интерес ли?... Който иска да знае, нека ми пише на лични, ще му обясня. Днес е вече доста късно за подобни дискусии. Simple Smile А запитали ли сте се, защо изчезнаха толкова много стойностни кулинарки???  Обзалагам се, че знаете отговорa, но никога няма да си признаете, че е точно този, нали. Simple Smile

# 372
  • Под сянката на разлистените кактуси
У нас домашни дюнерчета

За вегетарианчето ориз с чушки и доматен сос

и сладкиш с круши

# 373
Тайна, кюфтенцата, ах, кюфтенцата!  Crazy
Днес от мен Шоколадови бонбони с орехи и смокини

# 374
Пепчо, сусамките ми са пълен провал. Не знам къде сбърках, но станаха насипни.

И за да не съм без снимка, ето розово смути: моркови, ябълки, червено цвекло, портокал, тофу, сусамов тахан.

Общи условия

Активация на акаунт