Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 122-pа тема

• 174 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Avon0, Windy,  Hug

Мидкоо, изобщо не знаех какво е зарган. Търсих в Уикипедия...

Поредно предложение за смути, този път съобразено със сезона на вирусите: кейл, киви, ананас, много и пресен босилек, лайм, портокалов сок, олио от авокадо. Фантастично и на вкус, и на аромат. Преливащо от витамин С, богато на омега 3, манган, флавоноиди...

И да не кажете, че у нас не се правят традиционни български неща. Ето селски хляб, който опекох като коледен подарък за шефа ми. Тук мрат за такива неща: домашно, па и ръчно месено.

# 556
  • Плевен
MG18, Avon0, Windy- благодаря ви , момичета. Hug

Windy, заповядай:

Сьомга с броколи в бутер тесто

Скрит текст:
-   250 гр. филе от  сьомга
-   250 гр. бутер тесто (използвах един пакет прясно охладено от Била)
-   250 гр.броколи (моето беше домашно от фризера)
-   1 жълтък
-   лим.сок

Подсушете рибното филе и го овкусете с  лимонов сок, сол и черен пипер. Бланширайте розичките броколи за няколко минути в подсолена вода и ги оставете добре да се отцедят. Върху разтлания правоъгълник бутер тесто сложете  рибата и отгоре розичките броколи. Нарежете отстрани бутер тестото на ленти около 2 см и като ги редувате от двете страни загърнете рибата и броколите.Намажете  леко с жълтък и сложете да се пече около 20-25 мин. в загрята фурна на 180-200 ◦С. Да ви е сладко!

# 557
Здравейте момичета и момчета. Фея Кръстница, хлябът ти изглежда страхотно, сигурна съм, че шефа ти се е впечатлил много. Windy, страхотни 3 предложения, но най-ми допадна стекът със сосчето, сигурна съм, че е било много вкусно.  midkoo, хареса ми твоята вечеря по бургаски (нали съм бургазлийка). При всички е много вкусно и красиво.
Моето момче вчера имаше рожден ден (първи) и това са някои от нещата, които приготвих за "бабешкото парти":
Салати - снежанка и руска

Шареното роло на Пеп-4о - много интересно, много вкусно, направи голямо впечатление, Пеп-4о благодаря за рецептата:

Скрит текст:
основното-  обезкостено пиле, пълнено с гъби и ориз, върху подложка от кисело зеле:

и тортичката, семпла, но вкусна:

и парченце:
.
В събота следва продължение- ще празнуваме с приятели.

# 558
Добър ден, кулинари
choppi, рулото и тортата изглеждат превъзходно.
Фея Кръстница, само каква хрупкава коричка има хлебчето ти.  Crazy
Windy, паят с дулсе де лече с изглежда "Мммм, искам"  Wink
Mitonela, много вкусен изглежда паят със сьомга, ако мога да го нарека пай, а и е толкова добре оформен.
От мен скромно: BBQ сос

Усмихнат ден!

# 559
  • SHOOT ME 10 $
choppi Да ти е живо и здраво отрочето! Hug

# 560
choppi чудесно меню.Да ти е живо и здраво детенцето.Линцерови сладки

# 561
  • Бургас
midkooo, зарганчетое просто ВРЪХТЪТ!

mimi0585, супер линцерки. У нас нищо не става да се направи предварително.... всичко изчезва много бързо!

choppi, мммм... апетитно! Рулото ти е перфектно. Да ти е жив и здрав рожденникът! (и аз съм бургазлийка) .

Sincerita_11, Windy, Mitonela, залепнах бе хора!

А за прясната свинска Коледа на Пепи - дай Боже всекиму! Simple Smile

Едно тортенце

маслени бисквитки Алфахорес

и за подсоляване - кашкавал пане

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 15:15 от Capt_Flint

# 562
Време за отчет Simple Smile

киш със синьо сирене

пица

свинска плешка със сладки картофи

доза шоколадови трюфели със сини сливи (напоследък се случва често да ги правя)

# 563
Choppi, честит рожден ден на детето ти - страхотни неща си му направила, особено рулото много ми харесва!

Windy, много апетитна пица!

Фея Кръстница, смутито звучи точно по мой вкус, утре отивам за продукти.  Blush Кейла суров ли го сложи?

Венета, тук има български магазин, но градът е голям и просто не ми се пътува дотам. Българско сирене има в нормалния супермаркет. От турския магазин си вземам само лютеница, кори за баница и лозови листа за сарми.  Hug

Вчера беше последният ми работен ден за тази година.  Simple Smile Занесох на колегите този Mississippi Mud Pie:

Иначе за мен приготвих:

Киш с картофена основа, зелен фасул, праз и копър

Чаени ванилови бисквити. Много ванилия им сложих, но на снимката не си личи. Sad

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 13:26 от Arielle

# 564
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте изкусителки! Благодаря на Capt_Flint, choppi и всички мои градски и извън градски,които ме отразиха!Харесвам Ви! Hug
Бързам да ви покажа днешните си творения.Една малка пита (с орехи из вътре) - тоя път надминах себе си! newsm44-впечатляваща скромност нали

и един Родопски ,кафяв бобец с тънко нарязана сланинка

балканска класика

# 565
Фея Кръстница, смутито звучи точно по мой вкус, утре отивам за продукти.  Blush Кейла суров ли го сложи?
Да. Само махнах стъблата. Ако нямаш кейл, можеш да сложиш и суров манголд.

Чопи, да ти е жив и здрав малкият рожденик!

Енергийна напитка от сурово ядково мляко (лешници и кашу) със сурово какао и лют пипер "кайен"

И спагети от сурова тиквичка с песто от сушени домати

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 16:05 от Фея Кръстница

# 566
# 567
Батето със сопата, за мен чест, че си харесал пържолките, при тези месни вкусотии които ти правиш   bouquet
matze, вземам си кюфтенце
midkoo, все по добър ставаш в тестата.
Katerina R, свинската плешка ме остави без дъх.
Capt_Flint, тортата, ех тортата  Crazy
mimi0585, много красиви Линцери, всяка година им се каня, крайно време е да зарадвам децата с тях.

От мен :
Малка бабина питка

Свински кебап

Манатарки в масло в ужасна купичка

Картофите, варената царевица и салатата от кисело зеле не съм снимала:)))

# 568
# 569

Общи условия

Активация на акаунт