Добавяне на lyrics към mp3 в самия файл, като мета дата.

• 7 499
  • 17
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, от много време търся начин да добавя lyrics към колекцията си от mp3 файлове. Има доста софтуер за mp3 tagging, както за Windows, така и за Мас, и за Android - повечето от тях позволяват запис на lyrics като мета дата в mp3. Също така съществуват много плеари и Lyric Finder-и, които автоматично търсят текста на слушаната от вас песен в интернет и ви я показват сихронизирано с песента или не. Всичко това е много хубаво, ако имаш 10 mp3-ки, но ако имаш 8689 тагването една по една е китайско мъчение. Въпросът е - имали софтуер, без значение безплатен или платен, който може да тагва автоматично (добавя автоматично lyrics като мета дата към mp3) множество файлове. Имам предвид не да показва текста при просвирване, а да прави запис на намерения в интернет текст във файла, така че когато този файл се просвирва с плеар, който поддържа"embedded lyrics" (вграден текст) текстът ти се показва докато свири песента.
Досега съм открил начини да се прави това само ръчно, т.е. всеки файл един по един, най-бързо успявам да го правя с комбинация от MediaMonkey и MiniLyrics, но това не си е работа за голямa бройка файлове.

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 23:11 от Ясен Нешов

# 1
Но за какво ти е да си играеш? На телефона имам програмка, която директно вижда какво слушам и ми показва текста. Е вярно не се появява на компа, но освен ако не правиш караоке не знам има ли нужда.

# 2
  • София
Да, има много такива програми, но не вършат работа, когато телефона няма достъп до интернет.

# 3
Намерих една програма, която прави това, което искаш, но трябва в MP3 файла да има информация за изпълнителя и името на песента, което е естествено. Програмата е безплатна и го прави автоматично, като пропуска файловете, които имат вече lyrics(текст към песента).
Надявам се да свърши работа. Simple Smile

http://www.mediahuman.com/lyrics-finder/

# 4
  • София
Знам я тази програма, но описанието и е подвеждащо - тя не записва намерените lyrics в mp3 файла, само ги показва на екран. Това правят и много други плеари и програми. Не знам защо са го написали така "add missing lyrics (song text) to all songs in your music library" тя просто показва текста и нищо повече. Вероятно с рекламна цел са го направили.

# 5
Знам я тази програма, но описанието и е подвеждащо - тя не записва намерените lyrics в mp3 файла, само ги показва на екран. Това правят и много други плеари и програми. Не знам защо са го написали така "add missing lyrics (song text) to all songs in your music library" тя просто показва текста и нищо повече. Вероятно с рекламна цел са го направили.

Аз съм автор на тази програма, съжалявам за google.translate.

Нашата програма всъщност пише lyrics изтеглени в MP3 файлове и да го прави автоматично. И най-новата версия поддържа FLAC, OGG, WMA, APE и ALAC.

# 6
  • София

Нашата програма всъщност пише lyrics изтеглени в MP3 файлове и да го прави автоматично. И най-новата версия поддържа FLAC, OGG, WMA, APE и ALAC.

Здравей, аз я пробвах неколкократно - не го прави. Ако може дай скрийншоти точно как го прави!?!

# 7

Здравей, аз я пробвах неколкократно - не го прави. Ако може дай скрийншоти точно как го прави!?!
Ако наистина автора на програмата е писал, то той не е българин и най-добре му изпрати писмо на имейла даден в сайта на програмата, но на английски. Тук по трудно ще се разберете.
После кажи какво е станало.

# 8
  • София
Не виждам никакъв смисъл да му пиша. Ако това е авторът, то поне да си беше прочел коментарите от чужбина, където също се коментира, че програмата е некоректно описана. Глупава реклама, според мен, защото ако не е това подвеждане в описанието - никой няма да я свали, защото всеки по-читав плеър ти показва lyrics.

# 9

Направих малко видео, което показва как работи програмата http://youtu.be/3e-TsT2iE90

# 10
  • София
Ок, аз това го пробвах, но сега ще пробвам пак. Всъщност след като направих тази процедура, проверих Мр3 файловете, дали имат нещо записано в тага UNSYNCEDLYRICS, чрез програмата Mp3tag, и там нямаше нищо, съответно като се просвирват файловете с плеър, който поддържа embeded lyrics - и нищо. Тази програма в кой таг пише?

# 11
Ок, аз това го пробвах, но сега ще пробвам пак. Всъщност след като направих тази процедура, проверих Мр3 файловете, дали имат нещо записано в тага UNSYNCEDLYRICS, чрез програмата Mp3tag, и там нямаше нищо, съответно като се просвирват файловете с плеър, който поддържа embeded lyrics - и нищо. Тази програма в кой таг пише?

мы пишем теги в UNSYNCEDLYRICS, вот несколько скриншотов

https://www.dropbox.com/s/q214a5hpb2edh8x/Screenshot%202014-12-0 … 13.34.38.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/lt6sclt5l59gpa1/Screenshot%202014-12-0 … 13.38.30.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/olfxbn2xg2e7hmt/Screenshot%202014-12-0 … 13.39.30.png?dl=0

# 12
  • София
Google translate:

Ладно, я попробую еще раз. Разработали ли вы portabalе версию программы?

# 13
Google translate:

Ладно, я попробую еще раз. Разработали ли вы portabalе версию программы?

google translate:
Направи тестова версия http://www.mediahuman.com/files/new/LyricsFinder-portable.zip

# 14
  • София
google translate:

Konstantin Vorobyov, ваши программы работают очень хорошо. Поздравляем! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт