АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 787
  • 665
  •   1
Отговори
# 315
За кърменето - щом има желание, ще намерите начин Hug. Споделям мнението, че няма такова нещо като "няма кърма", "нехранителна кърма" и други подобни теории. В повечето случай майката спира да кърми или "кърмата спира" заради недостатъчна информираност и неадекватни съвети на заобикалящите ги. Някой спомена за СЗО (мисля че Вени беше newsm78) - добър ориентир. При проблем винаги можете да се обърнете и към ЛЛЛ консултант. На мен ми се наложи няколко пъти и останах повече от доволна.
Абсолютно! В повечето случаи майките се самозаблуждават, че кърмата им не стига заради несигурност, притискане от семейството, страх "бебето да не остане гладно" понеже често плаче /а то плаче поради други причини/ и редица други фактори. При кърмене на поискване всяка майка може да изхрани сама бебето си!  Peace
Джеска, лично аз поне дузина пъти съм казвала и удебелявала с черно да ми се пише ЛС за ФБ групата, така че ако си чела поне малко няма начин да не си забелязала!  Peace

# 316
  • София
amy_lee не е само за снимки, ония ден някаква мацка се разсърди че някой и изтрил сниките. Добавили сме я, никой не я знаеше, направила си албумче, качила си снимки от нея и семейството, и после и изчезна. Вдигна скандал и напусна групата. Направи си сметка

# 317
Извинявам се,ама не мога да се въздържа,за каква анонимност и опазване на личните неща иде реч в социалните мрежи."Който го е страх от мечки-не ходи в гората!"

# 318
amy_lee не е само за снимки, ония ден някаква мацка се разсърди че някой и изтрил сниките. Добавили сме я, никой не я знаеше, направила си албумче, качила си снимки от нея и семейството, и после и изчезна. Вдигна скандал и напусна групата. Направи си сметка
Shocked ooooh! Яснооо. Ами да, всъщност не се учудвам, повечето групи са така. Спомням си групата на септемврийките 2012 - като родихме стана нещо страшно, то хормони ли бяха, какво беше Joy. Е лина_бс ще ви разкаже Laughing

# 319
Хелоллллллл,дами! Скоро не съм писала,но около мен е някаква лудница. Уж нямаше да работя,но всичкии приятели и роднини се заредха "като за последно" и работя дори и през почивните дни.
 Мен вече ужасна треска ме тресе,местим,разместваме,ремонтираме..абе страшно е.Трескаво чета за колички,избирам и кошарка,но до крайно решение не съм стигнала.
 Относто гърдите-при мен нищо не е помръднало като размер,но това не ме тревожи. Коластра имам доста от няколко седмици,ама и на това свиквам.
 Относно кърменето-чувствам се адски неподготвена въпреки материалите,които чета. Но все се надявам да ми дойде отвътре.  Laughing
 Последните няколко дни сънувам все бебето Simple Smile Странно чувство да сънуваш и обичаш нещо,което още дори не си видял и не си докоснал. Хормоните яко ме тресат  Joy Joy Joy
Тааа лек ви ден от мен

# 320
  • София
Ние пък (Августинки 2011) още си пишем в групата, за разлика от форума, където малко след раждането вече никой не пишеше. Е имаше караници, напуснали, върнали се, но това е неизбежно. Явно си зависи от момичетата.
На мен лично ми е по-лесно във Фейсбук, защото пишеш пост (въпрос или да се обсъжда дадена тема) и всеки който иска си отговаря в него. Също така после много лесно се търси информацията и излизат всички постове и отговори под нея по дадена дума. Освен това този който не ти е приятел (от групата) няма достъп до профила ти и може да чете само това което пишеш в групата, групата е тайна и дори с търсене не може да се намери от никой, докато тук лесно може да се проследи в какви групи членуваш и да чете всички постове написани от регистрацията...Това е мое лично мнение, всеки си преценява и има предпочитания  Peace

# 321
Аз лично не желая да членувам във фейсбук групи, наречете ме старомодна.  Не обичам да качвам снимки на мен или семейството ми, и не обичам да си синхронизирам данните с други тулове, сайтове, мрежи и тн. Може би заради това ми се струва, че твърде горещи страсти се разпалват по този повод.
А и докато тук влизаме с никове, във фейсбук обикновено всеки си е с името и снимката. Там анонимност рядко има, затова и повечето хора са чувствителни на тема security. Мисля, че затова трябва да има повече разбиране и да няма сръдни.

# 322
amy_lee и аз УМИРАМ от скука. Когато се чуя с някоя колежка от работа и кажа, че чак глава ме боли от бездействие ми казват, че съм намерила от какво да се олаквам! От цялата работа най-страда ММ, защото стоейки си в къщи измислям хиляда и един начини да разместим мебелите  Blush Горкия за втори път размества хола, а сега съм му замислила и разместване на кухнята  Embarassed

# 323
  • София
Аз пък съм учудена, в предишната ми отчетна не е имало сръдни, напуснали и прочее Crazy
Още си пишем във фейсбук, с повечето редовни се запознахме, организирахме си срещи за РД на децата, даже вчера се ядосвах, че съм изпуснала коледната размяна на подаръчета... Та са ми леко странни тия драми. Grinning

# 324
  • Пловдив
Извинявам се за разтягането на локуми,до което се стигна с моето желание да разбера за какво иде реч с тази група във фейсбук.Явно някои го приемат твърде лично с това членство.А мен просто ми беше прекалено любопитно с цялата тази тайнственост,и какво толкова твърде лично има там.Помолих за разяснение,и получих направо покана.Благодаря ,за което!Но вкрайна сметка го приемам,че там е за мои и твои,наши и ваши.Макар ,че едвали всички там сте си толкова близки,че не приемате,кой да е вътре в групата.Няма да ви дотягам повече наистина,това не е за мен,достатъчно ми е явно с този форум тук.Благодаря и още веднъж се извинявам!

# 325
  • София
 djeska15 добавих те в групата преди 3 часа  Sunglasses

# 326
Джеска споко бе  момиче. Аз съм във фейс групата, но наши и ваши няма, просто е трябвало едно лично да пратиш на някое от момичетата, защото не всички от фейса пък редвоно влизат тук във форума или четат по няколко страници назад. За мен и двете са полезни просто съм си в къщи и без това ми е скучно та шетам на два стана Party

Пък кое ще просъществува като родим бебоците Joy тепърва предстои да разберем smile3508

# 327
Аз направо не мога да ви насмогна, като влеза и съм изпуснала сума ти неща хахахахах. Как става добавянето във фейсбук групата. Ще ми е приятно да се включа там, по принцип във фейса съм по-активна. Laughing

# 328
Аз направо не мога да ви насмогна, като влеза и съм изпуснала сума ти неща хахахахах. Как става добавянето във фейсбук групата. Ще ми е приятно да се включа там, по принцип във фейса съм по-активна. Laughing

Последните няколко страници това обсъждаме, погледни поне тях Peace

# 329
  • София
Заблазвам Ви за скуката. Аз тъкмо сядам да си хапна млекцето за следобедна закуска и гледам часовника - 17 часа. Кога мина деня Simple Smile
За тези, които си търсят легълца препоръчвам - Arbor. Малко са по-скъпи от стандартните на пазара, но за сметка на това са супер качествени и удобни.
За кърменето мога само да кажа, че които има желание и подкрепа ще се справи. Чайчетата на  Hipp, кремчето на Lansinoh и помпа в родилното за начало много помагат.

Общи условия

Активация на акаунт