АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 358
  • 665
  •   1
Отговори
# 495
  • София
maceto85 със щерката ползвах бодитата на TEX (и не само) но имай предвид, че са умалени. Размер 0 ще е подходящ ако бебето е малко (като моята щерка която беше 2500), а 0-3 ще ползваш половин, максимум един месец. По добре си вземи 3-6. Можеш и да извадиш и да погледнеш (не знам дали ще можеш да прецениш), но моят опит е такъв с техните дрешки. Иначе са страхотни, много съм доволна, даже ги бяха пускали на бесни промоции (5 бодита за 8 лв да кажем) и имам чисто нови защото съм зареждала яко Simple Smile

# 496
  • София
estelitka много благодаря! това е много полезна информация Simple Smile че аз всеки ден ги дебна. Тези които гледах бяха 4 за 30 лева, но ще ги дебна да ги намалят, ще взема от поголемите та поне за по натаък да се обличат Simple Smile

# 497
  • Под кленовите дървета
Оф, аз имам горчив опит с бодитата. На синковеца всичко му беше 0-3, английско, бля-бля, мноого хубаво, ама...ражда се той, имах само 1 комплект за изписване от Ларедут, който му стана. Прибираме се - той плува в бодита и пижами, те се набират до носа, абе ужас някакъв #Crazy наложи се по спешност да купувам бодита за недоносено от склад на едро и да пера за един ден. Той беше 2.5кг. Както нямахме сушилня, чудесно се получи просто Crazy ТА затова сега зареждам поне 10 комплекта нюборн пижами/гащеризони.Ако се роди по-малко да не плува пак като коте в леген Laughing
Тези, които са тип прегърни ме са удачни за майката, но споредмен неудобни за бебето. Някак все се набираха на сина нагоре и много мрънкаше.

А понеже говорихме за книги, ей тази е за татковци:
http://www.book.store.bg/p31057/pyrvite-stypki-na-tatkoto-robyrt … zhejms-siyrs.html

Супер хумористично написана от педиатри и си е наистина за татковци. И мами де, аз се счупих да й се хиля докато я четох Simple Smile

# 498
  • София
Съни желая ти страховете да си отидат и да се наслаждаваш на най-хубавият период от живота си!  Heart Eyes

Аз този път ще купувам бодита и дрешки въобще, които нямат етикети от вътрешната страна. Много ме дразнят, ужасни са, напоследък ги правят супер дълги и многолистни  Close. Видях, че в Некст има без, също и в Бейби мола на Околовръстното  Peace  Дори и да има, поне да са по-надолу, отстрани, на нивото на кръстчето, там нали ще има памперс и няма да дразни така, както отзад на вратлето  Peace

# 499
На сина ми му разшивам етикетите и до днес на потници и боксерки. Мисля да купя няколко дрешки само за новородено, а останалите 0-3м. Днес ме пита една недоразбрала колежка всеки момент ли ще ераждането Shocked голямя съм, но чак пък толкова.

# 500
Разхождам се тук от вчера: http://bg.nextdirect.com/en/  много сладурски неща има и пристигат бързо Simple Smile

# 501
Според мен тук освен за радости, сме и да споделяме болките си. Честно казано, не видях нищо лошо в постовете на Съни - силно притеснена е. Сравнява резултати, което не е най-полезното занимание на света. Да, не е само тя след инвитро, нито е само тя с дългочакано бебе. Но има определен отлив от темата, може би поради тези причини, малко се цензурира, без някой да е модератор. Вие все едно я изгонихте от темата, наистина! Част от вълненията са и чуденките дали ще се изкара до края една бременност, а който иска да пропуска постовете. В крайна сметка отчетните теми са за ВСЯКАКВИ проблеми и ВСЯКАКВИ мнения. Единствено модератор може да реши дали постовете на Съни са подходящи за темата или не.

Във въпросния цитат със загубите не видях нищо стряскащо, което да нарани нежните ни бременни души.
Напълно подкрепям казаното от jasmin_veni.

Разбира се, че всяка от нас е преживяла различни неща и има различни виждания, но наистина ми се струва по-удачно просто да прескочим постовете, които не ни допадат, вместо да се караме на всеки, който напише неподходящо според нас мнение. Едно е да напишеш информация по темата или да споделиш своето мнение, съвсем друго е да нападнеш някой персонално. Тепърва ще имаме все по-голяма разлика във вижданията си, така че ще ни е полезна малка тренировка по толерантност, ако искаме да запазим добрия тон, приятната атмосфера и полезното споделяне.

Оф, аз имам горчив опит с бодитата. На синковеца всичко му беше 0-3, английско, бля-бля, мноого хубаво, ама...ражда се той, имах само 1 комплект за изписване от Ларедут, който му стана. Прибираме се - той плува в бодита и пижами, те се набират до носа, абе ужас някакъв #Crazy наложи се по спешност да купувам бодита за недоносено от склад на едро и да пера за един ден. Той беше 2.5кг. Както нямахме сушилня, чудесно се получи просто Crazy ТА затова сега зареждам поне 10 комплекта нюборн пижами/гащеризони.Ако се роди по-малко да не плува пак като коте в леген Laughing
Ето колко различен опит може да имаме Simple Smile Синът ми пък се роди 4260г и добре, че ми бяха дали доста неща, защото от малкото, които бях купила, почти в нищо не се събра.

# 502
Разхождам се тук от вчера: http://bg.nextdirect.com/en/  много сладурски неща има и пристигат бързо Simple Smile

О и аз много ги харесвам техните неща, вече дори съм си поръчала и ги чакам да ми ги изпратят.  Laughing

# 503
jasmin_veni   love001 Hug Hug вкл и за това, че вчера из нощите се отзова на помощ и като каза, че около датата на цикъла стават такива неща се замислих и се оказа точно датата на цикъла ми, въпреки че на предните дати не ми се беше случвало.

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 20:43 от Synni__

# 504
аз,като си нямам работа,по цял ден се чудя какво да измисля...креватчетата на бебчовците ще сложим при нас в спалнята,живот и здраве.но ми се иска да организирам нещо като бебешки кът в ъгълчето с легълцата....та,това ,което ми хрумна е да сложим стикери за стена.някакви такива сладурски,с бебешорски мотиви.някой ползвал ли е такива или някой да знае къде се продават?а дали са много скъпи?представям си някакви приказни герои над креватчетата,а мзлките да се заглеждат в тях.много ми допада идеята и съм си го навила на пръста!дано намеря това,което търся.

# 505
Тиквичка и аз имах такива идеи и разглеждах от тук, има и други сайтове.... smile3503

http://kidsdecor.eu/index.php?route=common/home

http://www.bubub-shop.com/c_1/

# 506
tikvi4kata - из китайските сайтове също има на много сносни цени, времето за доставка е доста, но поне не ги бързаш! Wink
Примерно: http://www.aliexpress.com/item/Taobao-hot-cartoon-Angel-new-best … /32242542530.html

# 507
аз,като си нямам работа,по цял ден се чудя какво да измисля...креватчетата на бебчовците ще сложим при нас в спалнята,живот и здраве.но ми се иска да организирам нещо като бебешки кът в ъгълчето с легълцата....та,това ,което ми хрумна е да сложим стикери за стена.някакви такива сладурски,с бебешорски мотиви.някой ползвал ли е такива или някой да знае къде се продават?а дали са много скъпи?представям си някакви приказни герои над креватчетата,а мзлките да се заглеждат в тях.много ми допада идеята и съм си го навила на пръста!дано намеря това,което търся.

Страхотна идея, аз гледам кошарки и само меря с ролетката и мисля разместване, за да има място за бебка в нашата спалня. Та съм решила да и сложа над кошарката първата буква от името, голяма и декорирана, много ги харесвам.  Laughing

# 508
ааа,има много хубави предложения!и сега се очаква да си избера,нали?! newsm78 Joy

# 509
  • София
Welinity - аз много добре те разбирам:) от време на време имам подобни не терзания, просто мисли и някакви странни очаквания от неизвестното:) желано бебе, даже много, но това че после не знам какво ще се случи, как ще се случва, къде ще отиде егоизмът на мен и мъжа ми... Абе странно е:) И после си казвам - баси, нямам търпение:) хаха, но да, в общи линии май много добре мога да си представя какво ти е в главата в тоя момент:)

Ние днес с poisondaisy бяхме на лекцията в Токуда-първи грижи за новороденото.
Готино беше, полезно, въпреки че жената говореше мнооооого тихо и бавно.
Ще се опитам да вметна каквото запомних, простете ако има грешки (пиша от телефона).
Обясниха, че всекидневния тоалет освен къпането включва и почирлстване на ушите с клечки с ограничител и физиологичен разтвор. Очите - с клечка с физиологичен разтвор се минава по горния клепач от външния към вътрешния ъгъл. В нослето също, като така ако има сополчета бебето ще ги изкиха. Жената каза, че аспираторите са нужни само ако бебето е болно с хрема.
Памперсът се сменя винаги преди хранене, като ако го напълни по време или малко след папкане-да се изчака 10-15минути, преди да се смени, за да не повърне бебчето.
Също така - при всяка смяна трябва са се измие областта под течаща вода, но тук не разбрах - дори и ако е било само по малка нужда ли трябва да го мием всеки път....
Обясни и за това колко е важно да се почистват интимните части, особено при момиченцата, тъй като там мн често може да се задържи мърсотия.
Ценен съвет поне за мен беше този да се насочим към една марка с бебешка козметика и да купим всички продукти от нея.

Общи условия

Активация на акаунт