Има ли лек за ревността?

• 22 674
  • 192
  •   1
Отговори
# 120
малко извън темата, но забелязвам че хората които баш изневеряват са в пъти по-ревнивите партньори, да не кажа патологично. е, тяхното лечение няма

# 121
малко извън темата, но забелязвам че хората които баш изневеряват са в пъти по-ревнивите партньори, да не кажа патологично. е, тяхното лечение няма

Така е, хората които много ревнуват задължително съдят за другите по себе си. Обаче всяко правило си има изключения естествено.

# 122
Ще споделя нещо лично. Не съм ревнива, но при нас ревността има известен смисъл възпитателен характер. Още повече, че Божия заповед е "Не прелюбодействай".
спазваш ли божиите заповеди?

# 123
Мисля, че ги спазвам. Моля се, да ги спазвам в бъдеще.

# 124
  Бившият ми приятел много ме ревнуваше,все ме следеше,появяваше се неочаквано,не му харесваха приятелките ми(за приятели момчета изобщо и не помислях)били много отворени и ми влияели зле и т.н.Аз не го ревнувах и мислех ,че щом той толкова ревнува,значи много ме обича.А колко съм се лъгала?След седем годишна, връзка през която той успя да ме откъсне от почти всичките ми приятелки и да ми внуши едва ли не да не мърдам от вкъщи,за да го чакам и да не стават скандали,разбрах че той в продължение на една цяла година си е имал и друга приятелка освен мен,която също си мислела че е единствена.Естествено,веднага се разделихме,не минахме без драми,молби и обещания от негова страна.
  За съжаление това преживяване ми остави болезнена ревност,която прехвърлих върху сегашния ми партньор без той да ми е дал какъвто и да било повод.Опитвам се да не го тормозя излишно,но не винаги се получава.Надявам се все пак с времето да преодолея ревността си.

# 125
Вярно е. Аз съм изневерявала, може би ревнувам и защото изхождам от себе си.  Peace

# 126
Не съм забелязала такова нещо. Аз спирам с ревността, когато спра да съм вярна.
А съм имала партньори, които са ми изневерявали и не са ме ревнували, напротив, приемали са леко евентуалните изневери. Къде хипотетично, къде наистина.

# 127
Има лек да - мъж който ви дава онова усещане за сигурност - просто едни го могат други не и няма и да се научат никога. едни просто им харесва да се правят на мачовци и да си задоволяват егото по един или друг начин, други са просто уверени в себе си и с тази си увереност ви дават сигурност в отношенията.
Но факт е че и аз спирам с ревността когато спра да обичам и АКО спра да съм вярна, защото аз съм голяма будала - не иневерявам. Предпочитам да го зарежа и тогава да правя каквото и да е - смятам че така е редно. Ноооо мъжете не са така. Те са друга порода.

# 128
Лека за ревността е любовта! Да обичаш себе си имам в предвид.

# 129
  • София
Имах невероятно доверие към мъжа ми , никога не съм го питала - къде ?, с кой? ,кога?
Не съм ровила , дебнела ,въобще не съм се съмнявала. Наскоро разбрах ,че ми е изневерил , от тогава всичко рухна . С огромна буца съм в гърлото , всеки път като излезе някъде ,стомаха ми се свива. Като е по - рязък или изнервен ,почва да ме тресе паническа мисъл ,че пак има нещо . Всеки поглед към друга ,всяко споменаване на друга ,ми обръща червата. Но никога няма да си го покажа,защото рискувам само да влоша нещата . Целта ми не е да го съсипя , а да изгладя нещата. Трябва да го подтиснеш дълбоко ,да се научиш да носиш маската и да го преживееш сама,това е. 

# 130
  • София
Имах невероятно доверие към мъжа ми , никога не съм го питала - къде ?, с кой? ,кога?
Не съм ровила , дебнела ,въобще не съм се съмнявала. Наскоро разбрах ,че ми е изневерил , от тогава всичко рухна . С огромна буца съм в гърлото , всеки път като излезе някъде ,стомаха ми се свива. Като е по - рязък или изнервен ,почва да ме тресе паническа мисъл ,че пак има нещо . Всеки поглед към друга ,всяко споменаване на друга ,ми обръща червата. Но никога няма да си го покажа,защото рискувам само да влоша нещата . Целта ми не е да го съсипя , а да изгладя нещата. Трябва да го подтиснеш дълбоко ,да се научиш да носиш маската и да го преживееш сама,това е. 

За да преодолееш това чувство, трябва да му изневериш и ти. Успех.

# 131
  • София

Може би , но незнам дали ще имам тази смелост.

# 132
  • София
Може би , но незнам дали ще имам тази смелост.

Опитай сухи тренировки в сайтове за запознанство. После, като се поотпуснеш, ще си намериш партньор, с когото да изконсумираш изневярата. Това ще ти донесе спокойствие и ще започнеш "на чисто" с мъжа си. С други думи, ще си докажеш, че и ти можеш и ти си харесвана от други, като него и няма да изпадаш в див ужас, че може да те напусне.

# 133
  • София

Опитай сухи тренировки в сайтове за запознанство. После, като се поотпуснеш, ще си намериш партньор, с когото да изконсумираш изневярата. Това ще ти донесе спокойствие и ще започнеш "на чисто" с мъжа си. С други думи, ще си докажеш, че и ти можеш и ти си харесвана от други, като него и няма да изпадаш в див ужас, че може да те напусне.

Има логика, като се замисля в това.За мен ревноса идва от липса на увереност
До голяма степен изневярата на мъжа води до сриване на самочувствието на една жена. Аз лично се затворих в себе си и може би това е грешка. За щастие мъжко внимание не ми липсва.
Изневяра ми се струва много краен вариант , но мисля ,че няколко флирта с чужди мъже биха помогнали в случая.

# 134

И аз това казвам. Тук сме на едно мнение.
Със всичко се претръпва, споко. Няма непрежалими хора.  Wink
И аз не знам дали ще имам смелост де, каня се на моя да му изневеря от 2 години насам и още не съм.  Вече почнах да се чувствам като желязната девица, нищо че тук ме наричаха развратница без морал и най-голямото зло на света.  Laughing На мен само устата ми е голяма, хората дето вършат нещо, си го вършат тихо и тайно. Тези като мен само лаят, но не хапят.  Simple Smile

Няма да се затваряш в себе си, simona. Общувай с повече хора, за предпочитане от противоположния пол. Отслабни, ако има какво да сваляш, почвай тренировки за хубаво тяло, купи си хубави дрехи и самочувствитето ти ще дойде. Нищо че моят съвет е малко лековат, ама може и да помогне.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 01:26 от EXIT_HUMANITY

Общи условия

Активация на акаунт