Мами с плацента превия тоталис-нека заедно да я преборим

• 55 822
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте , мами и аз съм с плацентата превия тоталис искам да ви попитам за движениеаята на бебето . В 31 г.с и беба е седалищно и по малко я усещам . Прочетох , че по 10 движения на 2 часа са нормални . Но аз не улавям толкова . Нормално ли е при нашите плаценти .

# 61
Аз бях с плацента по задната стена на матката, която стигаше долу до шийката и я покриваше.
При задно разположена плацента бебето се усеща нормално и аз не съм имала периоди, в които да съм усещала по-малка активност на бебето.
Но съм чувала, че това е възможно да се случи при плацента разположена по предната стена на матката. И май няма връзка с това дали плацентата е превия или не.
И моето бебе беше почти до края седалищно.
Аз в последните 2 месеца май всяка седмица ходех на преглед и слушаха тоновете на бебето и това ми носеше спокойствие.
Когато легнех по гръб, явно му беше дискомфортно и започваше много да ме рита. Можеш да пробваш да смениш позата, да го побутнеш през корема. А може и да е по-поспаливо твоето бебче.
Ти напоследък ли го усещаш по-малко или по принцип?
Успех!

# 62
И аз от другата седмица ще ходя по често на преглед и тоновете ми почват да ги следят . По принцип е по малко активна .Когато я побутвам си отговоря и като съм по гръб пак си подритва , но това е винаги го правя като се притесня за нея, явно винаги трябва така да правя . Имам си явно поспаланка.  Когато питам док. той казва , че няма проблем . Но аз реших да ви попитам при вас как е . Благодаря   bouquet

Последна редакция: нд, 28 юни 2015, 20:58 от moonlight flower

# 63
И при мен имаше дни когато,бебето беше по-активно,а др път явно си спеше повече Simple Smile

# 64
И при мен имаше дни когато,бебето беше по-активно,а др път явно си спеше повече Simple Smile

И при мен беше по същия начин. Успех и много положителни мисли   bouquet

# 65

И при мен беше по същия начин. Успех и много положителни мисли   bouquet

Благодаря   bouquet

# 66
Въпреки,че плацентата ми се вдигна и не е ниско разположена,има дни в които бебето не е толкова активно.Мисля,че е много индивидуално,може да е по-спокойно бебчето.

# 67
Въпреки,че плацентата ми се вдигна и не е ниско разположена,има дни в които бебето не е толкова активно.Мисля,че е много индивидуално,може да е по-спокойно бебчето.

Извинявам се за спама. Но с теб не сме ли в една и съща група,Августки мами . Или аз ти бъркам ника .

# 68
Да там съм,на 23 август ми е термина,сега като се замисля и на мен ми е познат твоя ник Simple Smile))

# 69
Да там съм,на 23 август ми е термина,сега като се замисля и на мен ми е познат твоя ник Simple Smile))

Не знаех, че в групата ни има мама като мен с плацентата пр.. Моя термин е 25.08 близо сме ...

# 70
moonlight flower, mim4eto85, как сте, момичета? Как минаха ражданията? Стискам палци всички да сте добре  Praynig

# 71
При мен всичко мина много добре,родих бебе Боян 2740гр.49см.Сега се гледаме вкъщи,много послушно и кротко бебе е засега.

# 72
При мен всичко мина много добре,родих бебе Боян 2740гр.49см.Сега се гледаме вкъщи,много послушно и кротко бебе е засега.
Честито   bouquet
Страхотни мерки! Да расте здрав и щастлив, много да ви радва Simple Smile

# 73
Здравейте на всички,
За първи път пиша във форума, но искам да споделя за моята бременност и да дам надежда на бъдещите мами с диагноза плацента превия тоталис, че нещата може да се развият и благополучно 
При нормален преглед на ехограф още в 16 г.с.  лекаркарят ми видя, че плацентата се е разположила по задната стена, напълно покрива шийката и продължава на предната маточна стена. Въпреки, че беше много рано, тя ми каза, че шансът да се „вдигне“ или премести е много малък при мен. Издаде ми болничен и каза да се пазя много и ми изписа магнезий. Аз все пак имах надежда, че нещата ще се променят... В 21 г.с. направихме фетална морфология при друг лекар и той също потвърди диагнозата- плацента превия тоталис и беше категоричен, че положението няма да се промени (така и стана- плацентата остана на същото място до края). Обясниха ми за всички рискове- от прокървяване, загуба на плода, преждевременно раждане до загуба на матката.. Първоначално много се разстройх, но си казах, че това е само статистика и не е задължително да се случи на мен и трябва да се стегна и да не се оставям на лошите мисли. По стечения на обстоятелствата мъжът ми в този момент работеше от вкъщи и той ми беше подкрепа- психически, а освен това пое цялото домакинство, аз само лежах. Беше плътно до мен, не сме се разделяли за повече от няколко часа и на всеки преглед бяхме заедно. Първоначално излизахме за разходка по половин час в квартала, но след 28-та седмица спрях да излизам изобщо от нас (само за прегледи). Пиех ношпа и магнезии в големи дози, лежах и чаках и бях благодарна за всеки изминал ден. Мислех само положително и избягвах да се притеснявам и страхувам, навсякъде си бях залепила бележки, че всичко ще е наред и постоянно си го повтарях. В 28-та седмица направихме и втората фетална морфология, там се видя, че може и да има срастванания в някои части на матката, та притеснителните новини се трупаха.
В 30-та седмица, направихме профилактика на белите дробове на бебчо с 4 инжекции флостерон.
Дните си минаваха и нямах никакви проблеми, нямах болки и контракции, нито прокървявания и бебето растеше добре. Така стигнах до 36-та седмица без никакви прокървявания, приеха ме в болница- МД София за наблюдение и в 36 г.с. и 4 дни направиха планирано секцио с голяма подготовка на екипа. Операцията мина добре, не съм имала усложнения и е минала бързо, всички органи са си в мен. Роди се здраво бебе 3010г., беше два дена с кислородно лечение, но не е лежал в кувиоз и на третия ден вече се гушкахме.
Искрено се надявам моята история да даде кураж да бъдещите майки с тази диагноза, че когато се пазиш и мислиш позитивно и останеш спокойна, нещата може да се случат по-възможно най-добрия сценарии.

Общи условия

Активация на акаунт