Мами с плацента превия тоталис-нека заедно да я преборим

• 55 823
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
Всичко ще е наред,а преди това пазеше ли леглото,или си позволяваше разходки.Мен ме е страх от сега да излизам,да не се претоваря и да не би да предизвикам кървене.Може и да звуча вманиачено за повечето мами,но това което преживях с дъщеря ми,не го пожелавам на никоя жена.Все се надявах,че няма да си приличат двете бременности,но ето че всичко се повтаря.
Аз прокървих 32сед първия път в болницата просто си усещах напрежение  в корема,но понеже ми беше първа бременост не знаех,че това са контракции,а в нашият случей не трябва да има такива,защото матката се свива...отпуска и се образува кръв ,която се събира заради плацентата и в един момен се прокървява.Поне аз така разбрах и за това се пие магнерот в големи количества за да няма никакви контракции и корема да бъде мек.
Второто ми кървене беше 34сед след 2 сед лежане на легло...но започнаха и контракции и нямаше как да рискуват и ме оперираха по спешност.
Много търсихме едно лекарство на таблетки,но е спряно от производсъво поне от 2год...което е безумие!Уж,че било вредно,но пък щом като може да задържи да няма контракции до 37сед си е спасение.
Мимче 85,моля те и ти пиши,както казваш само една жена приживяла това нещо знае какво е.Ти казваш,че всичко се повтаря с 2 та бременост,но 17 сед е рано да се каже,ти все пак си почивай повечко,че аз не вярвах какво е положението и до 28сед си ходих на работа,че и пеш по магазините...сега като се сетя и се ядосвам на себе си...при др брем никаква работа и пътувания 1000км за 2дена.

Има шанс да се вдигне,но аз имам контракции от сега.Това лекарство за което говориш сигурно е Гинипрал.Родих 2010година и тогава го имаше по аптеките.Наистина беше много ефикасно.И аз като върна времето назад се ядосвам на себе си,но не можем да върнем времето назад.Забравя се, но не напълно,с голям страх се реших на втора бременност,но резултата си заслужава.А и така дъщеричката ми ще си има братче живот и здраве.За себе си знам,че изобщо няма да пътувам и ще лежа много,поне един ден да не се обвинявам и за това.
Nut_ella бъди спокойна,всичко ще бъде наред.Информирай ни постоянно,как се развиват нещата.Биха ли ти инжекции за разгъване на дробчетата?

# 31
Момичета, на 12 март се роди моето момченце!
Много съм щастлива и двамата сме живи и здрави благодарение на д-р Дяволов и екипа му.
Аз прокървяване по време на бременността нямах, но след като окончателно ми потвърдиха диагнозата много се пазех, в последните 2 седмици лежах в Майчин Дом Сф, да съм под наблюдение.

Тъй като съм по-рядка кръвна група, направи ми впечатление как се подготвиха лекарите - доставиха банки с кръв, кръвна плазма в случай че се наложи кръвопреливане, правиха ми тестове за съвместимост с наличната кръв и т.н.
Използваха спинална анестезия, но екипа беше подготвен да направят и пълна упойка по време на операцията, ако се наложи.
В края на краищата всичко мина бързо, без твърде голяма кръвозагуба и без усложнения.

Пожелавам успех на всички, които минават през това изпитание и кураж!

# 32
Много съм щастлива и двамата сме живи и здрави благодарение на д-р Дяволов и екипа му.
Аз прокървяване по време на бременността нямах, но след като окончателно ми потвърдиха диагнозата много се пазех, в последните 2 седмици лежах в Майчин Дом Сф, да съм под наблюдение.

Тъй като съм по-рядка кръвна група, направи ми впечатление как се подготвиха лекарите - доставиха банки с кръв, кръвна плазма в случай че се наложи кръвопреливане, правиха ми тестове за съвместимост с наличната кръв и т.н.
Използваха спинална анестезия, но екипа беше подготвен да направят и пълна упойка по време на операцията, ако се наложи.
В края на краищата всичко мина бързо, без твърде голяма кръвозагуба и без усложнения.

Честито,да ви живо и здраво момченцето.Много поводи за усмивки и гордост да ви носи!
И на мен ми искаха кръводарители,но бях с пълна упойка,точно ззаради риска от усложнения.

# 33

Цитат
ivanna55

Честита рожба! Да расте здрав  и щастлив и много да ви радва! На 12 март и аз пораснах с още една година. Simple Smile

Много се радвам, че всичко е минало леко и безпроблемно.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 14:48 от ivanna55

# 34
Bengie, честита радост! Да расте здраво, палаво и щастливо дете!
Аз днес съм по-добре, кървенето спря, в момента е кафеникаво зацапване. Ще стоя още поне седмица под наблюдение и на вливания. Иначе при постъпването ми в болницата ми биха инжекции за разгръщане на дробчетата на бебето. Днес доц. Димитрова каза, че ако в следващите дни не прокървя след седмица ще ме пуснат да си ходя вкъщи.
Аз по принцип много се пазя от самото начало на бременността, тъй като прокървих още в 6г.с. и доста бях ограничила движението, вдигането на тежко и т.н.

# 35
Честита рожба,да е живо и здраво малкоро юначе! Heart Eyes

# 36
Благодаря ви, момичета!
За разгръщането на дробчетата да споделя - аз изпуснах момента с кортикостероидната терапия.
Но от 35 седмица ми препоръчаха да пия Амброксол сироп за кашлица - 2 пъти по 2,5 мл на ден.
Това също спомагало да се изчистят дробчетата на бебето от секретите и да се подготви за самостоятелно дишане.
Това е валидно само за по-късен етап от бременността и не може да замести кортикостероидите в по-ранните седмици.
И последните 10 дни преди планираната дата за секцио ми спряха магнезия - вече бях в болница под наблюдение.

# 37
Nut_ella пиши какво става с теб.Как си,изписаха ли те?

# 38
Здравейте, момичета,
изписаха ме още в сряда. Вкъщи съм си, само лежа и ставам до WC и за душ. Носят ми храна в леглото, но поне малко остана. Изписаха ми конска доза магнерот: 4х2 и Амброксол, както при  bengie.
В деня на изписването доц. Димитрова ми направи ултразвуков преглед и доплер, каза че бебка е по-дребна от седмиците на бременността, но това било нормално при плацента превия. Успокои ме, бебето може да се роди 2кг напълно здраво и развито и 4кг и да не е развито, така че да съм спокойна и да подготвя по-малки дрешки.
bengie , твоето бебенце колко се роди?
На 2 април съм на ЖК и ще поискам да ми дадат документите за болница, а пък на 6 април съм на преглед при лекаря, който ми следи бременността и ще насрочим дата за секцио. Надявам се междувременно да не прокървя пак и да си стоя вкъщи.
Поздрави   bouquet

# 39
nut_ella, моят син се роди точно 3 кг 2 седмици преди термин.
До около 27-28 седмица мерките му отговаряха точно на гестационната възраст.
От там нататък малко забави растежа и след 30-та седмица все го мереха с около 2 седмици по-малък от гестационната възраст. В последните 4-5 седмици качваше по около 150 грама на седмица (това го знам, понеже всяка седмица ходех на преглед и го следяха как расте).
Стискам палци всичко да е наред!

# 40
bengie, благодаря ти за отговора! При мен ситуацията е абсолютно същата. Вече нямам търпение за ЖК в четвъртък, за да видя дали има промяна в развитието и след това да засечем при другия лекар в понеделник.
Да сте здрави и щастливи   bouquet

# 41
Здравей,желая ти късмет днес на прегледа.Незнам дали е за хвалене,но при мен плацентата леко е мигрирала нагоре 0.7мм.,малко е но все пак е някаква надежда.

# 42
mim4eto85, супер новини, браво! Ти в коя седмица си? Аз броя часовете до прегледа днес и дните до деветия месец  Grinning

# 43
В 20 седмица съм още,има време до 26 да се надигне.Въпреки че не са много оптимистични докторите,аз се надявам.Всичконще е наред с теб,не се притеснявай.

# 44
В 20 седмица съм още,има време до 26 да се надигне.Въпреки че не са много оптимистични докторите,аз се надявам.Всичконще е наред с теб,не се притеснявай.
Стискам ти палци, ти само се пази. Докато бях в болницата имаше една жена също с плацента превия тоталис. Тя постъпи за планирано секцио и ми сподели, че не е имала кървене през бременността. Явно има и такива случаи  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт