Мами с плацента превия тоталис-нека заедно да я преборим

• 55 832
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
Много ти благодаря, ivanna55 !
Поуспокоих се малко.
Надявам се всичко да мине благополучно Simple Smile

# 16
Здравейте,  аз съм от Бургас и родих второто си дете в "Майчин дом." Сф. Бях с плацента превия тоталис. Разбрах за нея в 22 г.с.  Приеха ме в болницата в Сф в 27 г.с. и ми казаха, че оставам там докато родя. Бях почти непрекъснато на системи, бяха ми направили два курса с кортикостероиди за разгръщане на дробчетата на бебето. Положението при мен беше много сериозно и за мен всеки ден беше подарък, както каза д-р Дяволов. Успяхме да удържим до 32 г.с. Операцията беше много сериозна и продължителна повече от 3 часа, поради силно изкървяване след раждането, наложи се да ме поставят в пълна упойка и да се борят с живота ми. Бяха ми преляти 5 л. кръв и ми беше направена хистеректомия. Благодарна съм на д-р Дяволов и неговия екип. ТОВА Е ДОКТОРЪТ. Пожелавам на всички, които бременеят с плацента превия тоталис да не стигат до моето положение, но ако все пак се случи да бъдат в ръцете на най-добрите лекари, защото наистина имаме такива.

# 17
Ти си една много силна жена и майка.Благодаря,че сподели историята си с нас.Искам да посъветвам бъдещи майки с плацента превия,ако сте от по малък град задължително отидете в по-голяма болница където да имат и нужната апаратура за недоносени бебета.Не се страхувайте,просто се подсигурете,защото вие също трябва да бъдете в най-добри ръце.Искам да попитам дали някой знае каква е вероятността при втора бременност такава  диагноза да се повтори?Чела съм евентуални причини които са довели до ниско прекрепена плацента,но лично аз нямам нито едно от тях.

# 18
Плацента превия тоталис е много сериозна диагноза и много голям процент от ражданията са преждевремено( около 80 % и нагоре), затова мами с такава диагноза направете всичко възможно и отидете в голяма болница, където не само лекарите да са добри, но и неонатолозите и апаратурата в отделението да е  добра. Аз лично съм за Майчин дом СФ - най-добрите лекари и неонатолози в БГ. Бебето ми се роди 1450гр. и имаше всички усложнения, които едно недоносено  можеше да има. Прекарахме 50 дни и благодарение на проф. Слънчева и целия екип за адекватното лечение там сега се радвам на едно  живо и здраво дете.

# 19
Ти си една много силна жена и майка.Благодаря,че сподели историята си с нас.Искам да посъветвам бъдещи майки с плацента превия,ако сте от по малък град задължително отидете в по-голяма болница където да имат и нужната апаратура за недоносени бебета.Не се страхувайте,просто се подсигурете,защото вие също трябва да бъдете в най-добри ръце.Искам да попитам дали някой знае каква е вероятността при втора бременност такава  диагноза да се повтори?Чела съм евентуални причини които са довели до ниско прекрепена плацента,но лично аз нямам нито едно от тях.

Здравейте,вероятността плацента превия да се повтори, при следваща бременност е много голяма.С първата бременност бях с такава диагноза.В 21 седмица направих много голям кръвоизлив,плацентата беше отлепена на половина.Бях само на легло и подлога до 37.г.с когато родих дъщеря си.Сега пак съм бременна и плацентата отново е прикрепена ниско.Рано е да се говори в 17 седмица за превия,но лекарите не дават големи надежди да се вдигне нагоре.

# 20
Пожелавам ти да се вдигне все пак трябва да мислим положително!Мен много ме е страх да си призная честно за втора бременност да не се повтори...Само да попитам колко време мина от първата до втората бременност?                                                                                                                                                             

# 21
Пет години минаха,много трудно се реших, точно от страх да не се повтори.Силно се надявях да е по- различно,надявам се да се вдигне,но засега шанса е минимален.Отново съм с  болки и контракции,на легло колкото мога тъй като няма кой да се грижи за дъщеря ми.Гледам да почивам повече,но рядко ми се отдава,Само да нямa кървене и отлепване,болките ще ги преживея.

# 22
Ще се моля да не се повтори и да няма кървене.Успех ти пожелавам от цялото си сърце! Praynig

# 23
Много благодаря.Всичко хубаво и на вас

# 24
Здравейте, дами,
Аз също съм с плацента превиа. Вече 18 дни съм в Майчин дом София. Постъпих с кървене, 10 дни по-късно прокървих в болницата, а днес трябваше да ме изпишат и отново прокървих буквално докато си чаках документите. Доста съм изплашена, доц. Димитрова каза, че оставам поне още седмица под наблюдение и на системи. Д-р Гунев, който е моят лекар, е на същото мнение. Силно се надявам да задържим положението поне още месец до раждането.

# 25
Здравейте, дами,
Аз също съм с плацента превиа. Вече 18 дни съм в Майчин дом София. Постъпих с кървене, 10 дни по-късно прокървих в болницата, а днес трябваше да ме изпишат и отново прокървих буквално докато си чаках документите. Доста съм изплашена, доц. Димитрова каза, че оставам поне още седмица под наблюдение и на системи. Д-р Гунев, който е моят лекар, е на същото мнение. Силно се надявам да задържим положението поне още месец до раждането.
                                                                                                                                                              По-добре стой под наблюдение в болницата до раждането.Коя седмица си?

# 26
Здравейте, дами,

Здравей,стискам палци и се моля всичко да се развие нормално.Знам какво изпитваш,преживяла съм го,с тази разлика че на мен ми се случи доста по-рано в 21 седмица.Бъди спокойна,не се вълнувай много,знам че е трудно,но от многото вълнение получавах контракции и оттам и кървене.
Може ли само да те питам направи ли нещо,например да си се преуморила,има ли някаква причина за кървенето.С предната бременност си знам причината, след WC ми се случи.Сега се надявам да нямам,ако се пазя предварително и избегна всички възможни причини за кървене.
Пиши как се развиват нещата редовно,да ни информираш.Само жена,която го е преживяла,знае какво е.

# 27
Здравейте, момичета! Благодаря за куража! В 31_г.с.+2 дни съм. Първият път прокървих след простиране на дрехи, вторите 2 пъти в болницата при ставане - веднъж от легнало положение, веднъж от седнало. За момента съм по-добре, надявам се лекарите да овладеят положението!
Благодаря ви за подкрепата!

# 28
Всичко ще е наред,а преди това пазеше ли леглото,или си позволяваше разходки.Мен ме е страх от сега да излизам,да не се претоваря и да не би да предизвикам кървене.Може и да звуча вманиачено за повечето мами,но това което преживях с дъщеря ми,не го пожелавам на никоя жена.Все се надявах,че няма да си приличат двете бременности,но ето че всичко се повтаря.

# 29
Всичко ще е наред,а преди това пазеше ли леглото,или си позволяваше разходки.Мен ме е страх от сега да излизам,да не се претоваря и да не би да предизвикам кървене.Може и да звуча вманиачено за повечето мами,но това което преживях с дъщеря ми,не го пожелавам на никоя жена.Все се надявах,че няма да си приличат двете бременности,но ето че всичко се повтаря.
Аз прокървих 32сед първия път в болницата просто си усещах напрежение  в корема,но понеже ми беше първа бременост не знаех,че това са контракции,а в нашият случей не трябва да има такива,защото матката се свива...отпуска и се образува кръв ,която се събира заради плацентата и в един момен се прокървява.Поне аз така разбрах и за това се пие магнерот в големи количества за да няма никакви контракции и корема да бъде мек.
Второто ми кървене беше 34сед след 2 сед лежане на легло...но започнаха и контракции и нямаше как да рискуват и ме оперираха по спешност.
Много търсихме едно лекарство на таблетки,но е спряно от производсъво поне от 2год...което е безумие!Уж,че било вредно,но пък щом като може да задържи да няма контракции до 37сед си е спасение.
Мимче 85,моля те и ти пиши,както казваш само една жена приживяла това нещо знае какво е.Ти казваш,че всичко се повтаря с 2 та бременост,но 17 сед е рано да се каже,ти все пак си почивай повечко,че аз не вярвах какво е положението и до 28сед си ходих на работа,че и пеш по магазините...сега като се сетя и се ядосвам на себе си...при др брем никаква работа и пътувания 1000км за 2дена.

Общи условия

Активация на акаунт