Голямата тема за малките масла - 9

• 68 521
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте    bouquet

Някой има ли опит с масло от карите (shea butter) , понеже имам една такава опаковка и ми се иска да го използвам за ръце, но е безумно мазно (като свинска мас) и неприятно на мирис ... с какво мога да го комбинирам, за да се получи някаква по-кремообразна консистенция ... ?

Благодаря предварително на включилите се.

# 241
Здравей, Дани! Тази информация се отнася и за шипковото масло, също! Не прави компромис с качеството за сметка на количеството.

Момичета, видяхте ли тази книжка?
http://www.zoya.bg/custom-images/e-book/Essential-oils-guide.pdf

Прекрасна книжка с много добри идеи за комбинации.
Моринга,  може да погледнеш в тази книжка за идеи за маслото/олио от карите  Peace

# 242
Здравейте    bouquet

Някой има ли опит с масло от карите (shea butter) , понеже имам една такава опаковка и ми се иска да го използвам за ръце, но е безумно мазно (като свинска мас) и неприятно на мирис ... с какво мога да го комбинирам, за да се получи някаква по-кремообразна консистенция ... ?

На Икаров ли ти е?

# 243
  • София
Здравейте    bouquet

На Икаров ли ти е?

Това масло е много хубаво. По принцип продуктите на L'occitane са много хубави. Можеш да го ползваш за цяло тяло, за коса, за ръце. Особено хубаво се отразява на ръцете в този студ. Можеш да си направиш следната маска за ръце:
Слагаш ръцете в малка купа с много гореща вода /доколкото можеш да търпиш, не да ти е горещо, че да се опариш/ малко морска сол и си слагаш ръцете във водата за 10 минути.  След това избърсваш, намазваш обилно с маслото от карите/ший и слагаш гумени ръкавици за еднократна употреба и  сменяш водата с нова топла вода. Слагаш ръцете за около 10 минути отново в топлата вода, без да сваляш ръкавиците. Като гисвалиш после ще видиш, че всичко се е поело и ръцете са меки и нежни.

# 244
Ох, аз въобще не съм видяла линка  Laughing Явно маслото си е такова, защото помня преди съм си взимала на Икров и бях също потресена от вида му. По принцип го дават като много добро против цъфтеж на косата, можеш да го смесваш с други по-леки масла, като бадемово, жожоба и да нанасяш на косата (краищата конкретно), преди миене.

# 245
Маслото е за много дехидратирана кожа, така пише на опаковката - и понеже имам от тази непоносимост към студ и ръцете ми зимата се напукват и зачервяват, та ... затова ще ми трябва ... благодаря за идеите и съветите  Hug Ще разгледам и книжката  Peace
Иначе съм използвала на L'occitane точно кремът за ръце със същото масло и е фантастичен ... чудех се как да си забъркам подобна смес, имайки само главната съставка  Crazy

# 246
  • София
Можеш да си забъркаш, но ще ти трябва емулгатор за да смесиш маслото с вода. В блога на Мун/Дивиана на първа страница има линк можеш да разгледаш различни начини и комбинации.

# 247
...чудех се как да си забъркам подобна смес, имайки само главната съставка  Crazy
Няма как. Grinning За да се получи крем ти трябват и други суровини (козметичен емулгатор /или поне пчелен восък/ и хидрозол). Към сместа обезателно трябва да се добави и консервант, за да не се завъдят бактерии.
Оттам нататък идва ред на разните благини, които не са задължителни, а препоръчителни: други масла /базови и етерични/, растителни екстракти, ХА, еластин, колаген, CoQ10, d-пантенол, глицерин и т.н. Simple Smile

Маслото от карите много помага при белези. Преди две лета си изгорих лошо ръката /два пъти на едно и също място/ с пистолет с горещ въздух. Имах под ръка него и кокосово масло, мазах се редовно и никакъв белег не ми остана.

# 248
Ясно  Tired Ще разгледам нещата, към които ме насочихте - благодаря   bouquet

# 249
Момичета, мога ли да сложа чаено дърво върху херпес  ooooh! Имам подръка такова и ужасна изненада на устата  Sad ooooh!

# 250
Момичета, мога ли да сложа чаено дърво върху херпес  ooooh! Имам подръка такова и ужасна изненада на устата  Sad ooooh!
Аз си слагах преди около 2 седмици, като че ли завяхва по бързо, и със сигурност по безболезнено от ваготила, с който по принцип третирам херпесите Simple Smile

# 251
Ами ще пробвам, няма да навреди поне предполагам  Confused

# 252

Мисля, че олио от лавандула или палмароза биха се справили по-добре  Thinking

# 253
Записвам се да следя темата - от скоро започнах да се интересувам от маслата и да ги използвам, така че се надявам да открия много полезни съвети тук  Grinning

# 254
Момичета по колко капки ЕМ слагате в маслените маски за коса? Ще ми се получи смес около 200мл. от базови, искам да добавя чаено дърво и мандарина. Praynig Peace

Общи условия

Активация на акаунт