Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 611
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Много ни е празнична, новата темичка  Heart Eyes Честито на всички нови майки и сладки бебоци   bouquet

Днес ходих за последно при АГ, да ме прегледа и да си взема документите за болницата. Бебето е 2900 , като е качило 600гр. за 12 дни   Shocked Докторката каза, че утре ще трябва да отида на тонове и да ме види лекарката, която ще ме изражда, но ме посъветва, че ако бебо стане над 3300, да се ориентирам, към секцио  Rolling Eyes Та май няма да е лошо и моят бебок да се забърза, че иначе ще минаваме на планова поява  Confused

# 106
  • бургас
mimasa За какво е този активен въглен, какво е имал в предвид доктора като е казал за засиленото разтройство?

# 107
Божеее,не съм влизала отдавна и гледам нова тема,че и сте изписали света Simple Smile
Браво на Мимченце   bouquet
аз се връщам да дочета...
честито на всички мамчета със съкровища в ръцете Hug

# 108
  • варна
Здравейте ,аз съм си вече в къщи ,прегледаха мв прееди да ме изпишат и казаха че няма изгледи скоро дса реаждам.
Активни въглен се пие при отравяне хрсанително -разтройство, повръщане .
А за разтреойството -казват че преди раждане понякога организма сам се ''изпразва'' така да се каже и няма нужда от клизма после.
Извинявам се че отговарям вместо mimasa
Той к моя корем не е много фред ,ама снощи изпих половин кутия сок от кайсии и на сутринта реших да си пиина пак нищо че не е седял в хладилника .

# 109
Преди няколко дни ме хвана едно разстройство, еднократно, но повече не се повтори newsm78. А защо ако е над 3300 трябва да си секцио? Тогава ли се води "голямо" бебето? Според майка ми нормата е 3500. Моят бебо онзи ден го измериха" поне 3500", значи се води голямо бебе? АМа пък той е със седмица напред.
Аз все още нямам никакво подобрение, даже напротив, ужасна хрема, тежест в главата, запушен нос,отпадналост. Хомеопатичните капки на доки не свършиха работа ,затова съм на Виброцил. Утре пак съм на тонове и ще я питам за нещо по-сериозно от панадол., че не знам как ще бъда в кондиция до вторник Cry Cry Cry Супер криво ми е, имам още толкова неща да купувам, а дори нямам сили да излизам в тоя студ, дори вкъщи нищо не мога да подхвана, освен всичко друго има шанс количката да се забави и дори да не е тук до изписването на бебо....Направо ми се реве!

# 110
... А защо ако е над 3300 трябва да си секцио? Тогава ли се води "голямо" бебето? Според майка ми нормата е 3500. Моят бебо онзи ден го измериха" поне 3500", значи се води голямо бебе? АМа пък той е със седмица напред.
..
Не се води "голямо бебето", аз съм много дребна и затова, ако е над тези килограми, може да имам усложнения и много разкъсвания.

# 111
Мимченце и аз съм решила да си чакам контракциите и тогава чак към болницата, ама знам ли как ще се развият нещата. До колкото съм чувала, не всеки път се стига до тях у дома. Знам ли и аз вече. Взех да се чувствам объркана и не знам на какво да вярвам.

# 112
Лейди, здраво ме стресна. Колко си висока? И извинявай за въпроса, но колко килограма си тежала преди бременността?

И аз съм доста дребна и на мен също една лекарка ми каза да гледам бебето да остане най-много 3 килограма, за да мога да родя естествено. Другият лекар, при който ходя, обаче, ми каза, че няма как да контролирам растежа на бебето и следователно ще видим какво ще стане. Той и мъжа ми и дума не дават да се издума за секцио, но ако има какъвто и да било риск за мен и бебето, бих искала да знам и да не рискувам с естествено раждане.

# 113
Е какво значи- Да гледаш да не стане по-голямо? То да не зависи от теб или от това колко ядеш приемрно? Бебето си взима каквото му трябва независимо от всичко. Аз също съм дребна, спомям си доки още преди 2 месеца ми каза, че бебето е едро, а аз съм дребна, но просто го констатира, аз ще съм секцио поради високия диоптър

# 114
Е какво значи- Да гледаш да не стане по-голямо? То да не зависи от теб или от това колко ядеш приемрно? Бебето си взима каквото му трябва независимо от всичко. Аз също съм дребна, спомям си доки още преди 2 месеца ми каза, че бебето е едро, а аз съм дребна, но просто го констатира, аз ще съм секцио поради високия диоптър

Ами... постави ме на диета. Каза да не ям сладко и пържени и тестени храни, за да не качва бебето излишни килограми.

# 115
  • София
Моят племенник се роди 3.300, но сестра ми е дребосък. 1.50 и нещо е, тазът и е по-тесдн, макар, че на външен вид не го показва. Беше напълняла доста и всички си я намираха за едра. Много трудно роди, имаше много разкъсвания, над 40шева.
Но пък има жени, които раждат и 4-5 кг бебета, без такива проблеми. Та вероятно зависи от различни фактори.
Аз също съм болна. От вчера започна, днес вече с пълна сила. През нощта ми е жега под завивката, като включа радиатора не мога да дишам, а като е изключен въздухът става много студен. Та съм хремава, ушите ме болят и ми е замотано.
Пия чайове, ще пращам сега ММ за лимони и парацетамол, евентуално някакви капки за уши.
За парацетамола трябва ли да имам температура или може да го пия сега, нещо като превантивно.

# 116
Лейди, здраво ме стресна. Колко си висока? И извинявай за въпроса, но колко килограма си тежала преди бременността?

И аз съм доста дребна и на мен също една лекарка ми каза да гледам бебето да остане най-много 3 килограма, за да мога да родя естествено. Другият лекар, при който ходя, обаче, ми каза, че няма как да контролирам растежа на бебето и следователно ще видим какво ще стане. Той и мъжа ми и дума не дават да се издума за секцио, но ако има какъвто и да било риск за мен и бебето, бих искала да знам и да не рискувам с естествено раждане.
158см бях 58кг (но е по-важно, каква ти е костната структура)..не трябва да се стряскаш, ако доктора види, че бебчето ти е много голямо за теб, съм сигурна, че сам ще те насочи, към секцио. На мен моята АГ ми го каза, защото до термина ми има още доста време, а с темповете на нарастване наистина ще стане голямо. Та да съм си подготвена, ако обаче тръгне по-рано, а аз се надявам да стане така..всичко би трябвало да е наред.
 Мен ако питаш, трябва да имаш доверие на лекаря, той най-добре знае. Има дребни мами, които без проблем раждат бебета по 4кг. Така че, не се стряскай, всичко ще е наред  Hug

# 117
Лейди, аз съм със абсолютно същите мерки...  Laughing 157 см и 56 кг преди бременността. И термина ми е ден след твоя.
Досега бебо не е наддавал по прекалено много между прегледите. Докторът каза, че апарата показва 2800, но според него бебето е по-скоро около 2500-2600. Та се надявам да е прав и наистина да е така. Ако ли не, на другия преглед ще разпитам подробно за всички възможни рискове и усложнения.

# 118
Моя доктор ми каза, че бебе над 3 кг. се ражда по-лесно, но това си беше чиста проба успокоение  Wink
Иначе вярвам, че природата си знае работата и мъничките майки рядко раждат едри бебета. Аз не съм от мъничките и ми се иска бебока да е над 3500- ако е по-малък ще ме е страх да го пипна, сигурно  Simple Smile

# 119
 Разпитай го, да видим на теб, какво ще ти кажат. А аз утре съм на тонове за 1ви път и ще поговоря и с лекарката, която ще ме изражда. Да видим тя, какво ще каже по въпроса  Wink
А това със сладкото и пърженото, аз от както влязох в 8 месец, всеки ден си хапвам по-малко шоколад  Embarassed . Според мен е, защото съм с ниско кръвно, въпреки бременността. Но все си мислех, че той на мен се лепи, а не на бебока  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт