Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 617
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Ирайн защо не си премериш кръвното? Тия болки в ушите може и на високо кръвно да се дължат. Главоболие, чувство на напрежение в тялото и най- вече във врата също.

# 121
  • София
Не е от високо кръвно, аз никога не вдигам. Даже тези дни като го меря и ми е много ниско, затова и все ми се гади.
Имам по принцип проблеми с ушите, малко течение да има и веднага отит. Та сега съм си баш настинала, чудя се да капя ли капки(гледах, че Отипакс могат да се ползват от бременни) или с някакви бабини рецепти. Ще си топля олио сигурно.

# 122
Разпитай го, да видим на теб, какво ще ти кажат. А аз утре съм на тонове за 1ви път и ще поговоря и с лекарката, която ще ме изражда. Да видим тя, какво ще каже по въпроса  Wink
А това със сладкото и пърженото, аз от както влязох в 8 месец, всеки ден си хапвам по-малко шоколад  Embarassed . Според мен е, защото съм с ниско кръвно, въпреки бременността. Но все си мислех, че той на мен се лепи, а не на бебока  Simple Smile

Аз ще мога да видя как расте бебето едва в понеделник. Аз ходя на две места и при лекаря, при който ще раждам ми се пада да ходя пак на 10-12 декември. До тогава нищо не се знае. Ще се радвам утре да кажеш как са нещата при теб.

# 123
Здравейте Simple Smile вече в 37 - ма седмица......доста се мърда и чак откачам, завиждам благородно на майките с по-спящи бебета  Simple Smile исках да питам информативно тези, на които им е второ раждане, а първото е било секцио....... много ли инжекции са отнесли преди и след операцията ? Онзи ден ходих за мерене на тоновете и само като ме лъхна миризмата на болница и лекарства и си представих мед.сестрите с иглите и лошо ми стана  Grinning  на всички безпроблемно раждане пожелавам, а тези, които вече се радват на бебетата да са им живи и здрави  Heart Eyes

# 124
Гледах новините- ОТ 2015 майчинството ще се изчислява за 24 месеца назад, не както тази-18. Освен това ще фиксират сумата за втората година да остане 340лв, независимо от МРЗ за 3 години напред! #Cussing out #Cussing out

# 125
  • Бургас
И аз то чух това току що! То бива, бива, ама нямам думи направо!
А дали нашите обезщетения не са изчислени вече постарому с началото на 45-дневния болничен?

# 126
Гледах новините- ОТ 2015 майчинството ще се изчислява за 24 месеца назад, не както тази-18. Освен това ще фиксират сумата за втората година да остане 340лв, независимо от МРЗ за 3 години напред! #Cussing out #Cussing out
Точно същото гледах и се чудя дали ще е за заварените положения също или само за майките, излизащи 2015 г. в майчинство? newsm78

# 127
Добре, това нас засяга ли ни или? Майчинството всъщност кога започва- от 45-дневния ли, от раждането или от обещетението?

# 128
  • София
Според мен не килограмите са важни, а костната структура!
На ЖК би трябвало да са ви мерили с един уред като пергел, с него се определя разширяването на таза!
Аз като цяло съм слаба, въпреки че винаги съм се смятала с широк таз. Сега, като ми го мериха се оказа, че не ми е много широк, а акушерката каза, че и ми е плосък. Няколко пъти между другото, няколко акушерки споменаха, че сигурно ще родя по-леко, защото съм била висока! (не мога да разбера каква е връзката, но дано е така)
Аз за сега все още съм за естествено раждане, въпреки че колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам (да не кажа страхувам  Mr. Green )....

Dimitria Ivanova, какво означава, че твоя мъж не дава да се говори за секцио! Понякога обстоятелствата го налагат и е по-добре както за майката, така и за бебето!
Живота на майката и на бебето са най-важни, и понякога излишното инатене води само до лоши последствия....
 Ако трябваше да ражда той, щях да го питам дали щеше да е толкова категоричен! Надявам се, да не ми се обидиш за коментара, ама понякога много се дразня на разни коментари на мъжете- но нали на чужд гръб и 100 тояги са малко....

# 129
  • София
Какво е МРЗ  Laughing Имат предвид, че няма значение на колко са те осигурявали, фиксирано е и взимаш 340лв  newsm78  Това сигурно ще е добре за тези с по-малки осигуровки. Ако го схващам правилно де, което ме съмнява  Joy

# 130
Минимална работна заплата- по принцип втората година се плаща минималната работана заплата за съответната година, т.е., както мислят да я правят 400лв, това майките няма да ги огрее и ще си взимат 340 независимо от всичко!  Просто нямам думи. После защо нямат деца работещите и образовани жени, е как да си го позволиш? Въпросът е това нас дали ни засяга....

# 131
  • София
Какво е МРЗ  Laughing Имат предвид, че няма значение на колко са те осигурявали, фиксирано е и взимаш 340лв  newsm78  Това сигурно ще е добре за тези с по-малки осигуровки. Ако го схващам правилно де, което ме съмнява  Joy

МРЗ е минималната работна заплата! До сега втората година майчинство се изплащаше върху МРЗ, независимо върху колко пари си се осигурявал, а сега явно дори и да увеличат МРЗ, изчислението ще е върху 340 лв!

Според мен ние ще сме заварено положение, тъй като ще сме родили (живот и здраве) преди влизането в сила на нововъведенията....... ама знае ли човек......

# 132
  • София
Оф, много съм недосетлива. Чудих се, чудих се какво е.
Значи не ще получават 340, а ще се изчисляват върху толкова  Tired 
Явно искат някак да "стимулират" жените да се връщат след първата година, а не да си карат пълното майчинство. Около мен масово жените, с по-добри заплати(примерно 1000лв и над тях).си се върнаха даже не след първата година, а на 6-ия месец. Прехвърлиха майчинството на майка си или свекървата и се върнаха на работа.  Моята заплата не беше толкова, а и ме осигуряваха на по-малко отколкото взимах...та ми е малко все едно дали ще се върна. Поне първата година ще си изкарам.
Мъжът ми се бъзикаше да му прехвърля майчинството, защото него го осигуряват на 2000лв . И без да работел щял да взима добри пари. Отнесе злобен поглед  Joy Не знам защо си мисли, че да гледаш бебе не е работа. Това е отпуск по майчинство, не почивка по майчинство.

# 133
Плацебо, не ти се обидих.
Мъжа ми на моменти си е голям инат и си държи на своето, но в крайна сметка все пак има малко здрав разум в главата. Сега не дава да се издума и дума за секцио, но само защото и докторите не говорят за това, а за естествено раждане. Мен не са ме мерили с такъв инструмент, но на следващите прегледи със сигурност ще разпитам много подробно за всичко и двамата лекари, при които ходя.

# 134
Втората година не е свързана с МРЗ. Сега просто има съвпадение на сумата.

Общи условия

Активация на акаунт