Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 637
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Честито бебче и на Manito87 ,да е живо и здраво  Heart Eyes

Аз гащички за профилактика на тазобедрените стави не съм слага;а на сина ми ,но го водих на профилктичен преглед,когато беше на 2 месеца при детски ортопед .След което започнах редовно да му правя упражнения за профилактика ,като каране на колело след баня ,както свиване и отпускане на крачетата към телцето ,като крачетата не се доближават едно до друго.

# 616
  • София
Аз не знаех , че съществува такова нещо  Rolling Eyes  Laughing Всеки ден научавма нещо ново.
Мисля, че до 3-ия месец беше прегледа при ортопед, нали?  newsm78
Педиатърката нас първо ще ни прати на изследвания на коремни органи.Каза, че е хубаво да се направи, заради израстъчетата на ръката, да не би да има някакво увреждане в органите.

# 617
При мен тапата беше бяла и прозрачна слуз смесено, сигурна съм че е било тапа защото последното голямо парче което бидях беше на 7 - ми сутринта след което започнаха контракции и деня завърши с раждането на Никола.

newsm78 ... парче??

# 618
Няма да слагам профилактични гащи без да има причина. Ще го заведем на преглед при ортопед и ако се налага, тогава.

# 619
  • София
Честити бебчета на pavpb, Regina, Manito87! Да са им живи и здрави и много да ги радват!

Мимченце не е писала, сигурно и тя ще се включи с блага вест!

Аз днес бях на тонове, направиха ми и преглед, няма никакви изгледи да раждам скоро! Нито контракции, нито шийката се е изгладила....  Rolling Eyes  така ми се искаше бебешорката да излезне тази седмица и за Коледа да сме си вкъщи!
Купих си ананас днес... Mr. Green  пък да видим...

# 620
Мамчета, да ви се похваля -вчера в 13:00ч. На бял свят се появи синът ми-Габриел! Той тежи 3.350 и е 51 см.Родих секцио, с огромни благодарности към д-р Чучумишев (клиника Малинов) и неговият екип, всичко мина добре, бебока е здрав, бял, рус, с косичка, ревлив, майка му е добре и тя, в интерес на истината , мислех , че повече ще ме боли, а болката е като при МЦ... Няма нищо страшно! Желая леко и безпроблемно раждане на всички очакващи, а на вече родилите героини-бързо възстановяване !!!

# 621
PassionDa, честито бебче!   bouquet Да ви е жив и здрав новия член на семейството! А на теб бързо възстановяване.

# 622
  • Варна
Честити нови бебчета   bouquet

При мен тапата си беше като по учебник - слузеста с нишки кръв, последвана от кафеникаво течение.

# 623
PassionDa, честито! Да ти е жив и здрав малкия   bouquet Аз бях на 4д при този доктор, не знаех че изражда, много го харесвам!

# 624
Eх, че ви се радвам на всички, които вече си гушкате бебоците. При мен сякаш още няма такива изгледи. Днес съм на поредния преглед и да видим какво ще каже докторът.

така ми се искаше бебешорката да излезне тази седмица и за Коледа да сме си вкъщи!
Купих си ананас днес... Mr. Green  пък да видим...

Същото искам и аз. Много си мечтая са Коледа с бебока, че и костюмче си има Човека. Викат ми хората, че и за Нова година може да го облечем, но искам аз на най-хубавия семеен празник да сме си с най-новия и дългоочакван член на семейството. То Божа работа... та ще си чакам... Че и преди 2 вечери се бяхме "поразгорещили" малко с таткото, ама може да трябва да се пробва нещо повече  Embarassed

# 625
Честито на PassionDa ,да е живо и здраво бебчето   bouquet

# 626
На ортопед се ходи на 1 месец, а не до 3-ти месец.

# 627
На ортопед се ходи на 1 месец, а не до 3-ти месец.

За тези прегледи ли имаш предвид?

Информацията е от ПРОГРАМА "ДЕТСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА
http://www.nhif.bg/c/ext/publications_display/get_file?p_l_id=10 … ame=PBFE-1504.pdf
•    Два пъти – при навършване на един и четири месеца на детето, е предвиде-но клинично изследване за дисплазия на тазобедрените стави с определяне на риска от дисплазия. Ако личният лекар прецени, че е необходимо, ще издаде направление (бл. МЗ-НЗОК №3) за консултация със специалист ортопед;

# 628
Да. Но мисля, че е практика да се издаде направление на 1 месец, а не само по преценка на ЛЛ. За дъщеря ми ми дадоха и второто направление на 4-5месеца (не си спомням точно кога).  Помня, че бяхме на ортопед, когато беше на 5м., но може и на 4 м да са ми го дали, а аз да съм отишла в последния момент.

# 629
Честито на всички нови мамчета  Heart Eyes. За останалите стискам палци нещата да се развият според очакванията им.
Аз да се похваля, че вече сме си вкъщи. Много съм щастлива и снощи даже пуснах няколко сълзи от облекчение, че съм си в моето легло.
Лошото ми настроение изцяло  изчезна след като ми слезна кърмата и Дарин засука много успешно. Сега обаче го е налегнала жълтеницата и едва го будя, за да го нахраня.
Относно питането за тапата- при мен раждането беше започнало, а нито тапа беше паднала, нито води бяха потекли. Родих секцио.
Ангажираност на главата, означва степента, в която бебето е слезнало в таза. Като достигне 100% ангажираност започва разкритието.

Общи условия

Активация на акаунт