Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 639
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • на брега на морето
Спят в една стая(на спалнята с нас), не се буди баткото от плача на бебето. Но той рядко плаче и за кратко.
Някой питаше кога сме изкарали бебето. На 6я ден карах баткото на градина с бебето в колата. Съответно като го оставям в градината взимам бебето с кошчето от колата и после пак обратно в колата и вкъщи. Та така оттогава си карам баткото с бебето. На м-н ходихме с бебо в четвъртък за 1ви път(на 12 дена), сега в събота - пак. Пак в кошчето си спеше бебо. Температурата навън е около 5-6 градуса цяла седмица, дъжд и вятър. Кошчето го замятам с едно одеалце докато го пренасям навън. А вътре бебо е облечен нормално-чорапогащник, боди, жилетка,шапка, но в чувалче с пух, без ръкавички. Peace Hug

# 601
  • have faith and be patient ..
Момичета,  здравейте.  Скачам в темата ви за да споделя добра вест за някои от вас.  Случайно попаднах на това http://blog.emag.bg/emag-bg-na-2-godini/ дано съм помогнала на някой  Heart Eyes хайде на родилите честито,  а на чакащите успех   Hug

# 602
Здравейте бъдещи и настоящи декемврийски мамчета имам едно въпросче тъй като ми е 1ва бременност не съм много наясно,термина ми е 28.12 но от деня в които влезнах в 9тия месец получавам подготвителните контракции бракстън Х и тъй като си наболяват това признак ли е че скоро бебето ще се роди? Питам понеже много се притеснявам да не пренося и ми казаха че ако не родя до 28,12 на 29 ти да ми го предизвикат  Thinking  newsm78

# 603
  • гр. София
Габи, ние пием по 80-90 мл, че цедя.

# 604
  • София
Здравейте дами!
Честито на всички нови мами и бебчета! Да са живи и здрави и с много късмет, а на мамите бързо възстанояване!

И аз да се отчета - на 11,12,2014, в 5,25 сутринта се роди жива и здрава малката принцеса Ема, 50 см и 2 900 гр.
Раждането ми беше нормално и въпреки моето желание без никакво обезболяване.
Скрит текст:
По почти всички критерии имах безпроблемно раждане - водите ми започнаха да изтичат към 23,00 часа, след като си приспах детето и смятах и аз блажено да поспя ( мъжа ми беше на служебно парти). В 1,30 ме приеха  в родилното, в 2,30 бях в родилна зала с 2,5 см разкритие, в 5,25 бебка се роди. Нямам разкъсвания и шевове. От моя гледна точка обаче нещата никак не бяха според очакванията. Аз имам първо раждане преди 3 години с упойка, за което имам само хубави спомени. Така се бях подготвила и сега, но... Контракциите бяха доста болезнени, аз не можех да дишам добре, защото от месец съм със запушен нос. Дишах през гърлото или си виках от болка "боли, много боли...", гърлото ми пресъхна страшно. През цялото време си бях сам сама в залата. За 3 часа контракции акушерка или лекар влязоха общо 3 пъти при мен - веднъж, да видят тоновете на бебето;  втори път - да ми се накарат, че викам и не дишам правилно и още веднъж - да проверят разкритието, което беше станало 3-4 см. От самото начало ги бях предупредила, че искам упойка веднага щом разкритието позволи, но... Към 5 без нещо контракциите станаха безкрайни, много болезнени и започваха веднага една след друга. В един момент усетих, че нещо странно и много болезнено се случва и се развиках някой да дойде. Оказа се, че са започнали напъните, имам пълно разкритие и бебето излиза. Поставяне на упойка вече не беше възможно и преживях изключително натурално нормално раждане без въобще да съм подготвена за болката. Те ми викаха "напъвай...", аз им виках "не мога, боли ме, помогнете" и така. След като бебка се роди болезнения процес продължи с израждането на плацентата и накрая за десерт - оглеждане за разкъсвания. Настоях поне за това да сложат местна упойка, но не би. Нямало кървене и признаци за разкъсвания и не поставяли в такива случаи. Навикаха ме, че много съм викала и само мен ли ме боляло.. Аз ги навиках, че си знам ниския праг на болка и за това съм искала упойка. След час лекарката дойде и взе да ми обяснява, че не ме били проверявали по-често, защото нямало никакви признаци, че ще получа бързо разкритие и т.н. Истината е, че когато не си платиш за екип ( аз напълно съзнателно не го направих) отношението е такова. Просто проспаха момента, в който да ми сложат упойка и всичко да мине като усещане добре и за мен - по време на нощна смяна практиката е лекарите и персонала да спят. Коридорът през цялото време беше с изгасени лампи, а колкото пъти влезе една от лекарките, толкова пъти изглеждаше току що събудена.
Но всичко мина и замина. Бързо се забравя. Важен е резултатът.
Сега и ние се борим с кърменето. Ще пиша пак, че имам проблеми и много въпроси към по-опитните кърмачки.
Успех на мамите, на които раждането предстои!

# 605
  • Варна
Крайно време е да се отчета и аз.
На 30.11 се роди нашият син- 3700кг, 52см.
Не съм се включвала досега, поради липса на време и голяма упоритост да се храним само с кърма.
Това се оказа истинско предизвикателство, но си струва усилията. 
Честито на всички родили мами и стиснати палци за тези, на които им предстои.
Няма по-голямо щастие от това да прегърнеш детето си!  bouquet

# 606
Въпрос - прословутата тапа - при всички ли е била така, както я описват на повечето места по цвят - розово, кафеникаво-червена? От 2-3 дни имам по бельото "изпускам" гъста слуз, която определям като жълто-зелена, но пак и не точно такава (знам, че звучи глупаво, ама и аз се чудя за цвета), без специфичен мирис. Примокря ми по бельото, но си мисля или поне се надявам, че не е отново някакво течение, след като вече уж преборих кандидата.  newsm78  Rolling Eyes

# 607
Честити бебчета на pavpb и на Regina vn , да са живи и здрави и много да слушкат   ylinfant

А за храненето на бебето -  1ден=10 мл на хранене  , 2ден=20 мл ,3ден=30 мл,4ден=40мл,5ден=50мл,6ден=60 мл ,7ден =70 мл ,като след тази седмица до края на първия месец бавно се увеличава количеството до 110 ,но не повече ,за да не се разшири стомахчето на бебето,както бях споменала по-рано .На кутите с адаптирано мляко тази схема е адски погрешна и не се водете по нея ,тъй като количеството там е много завишено.

# 608
  • на брега на морето
Честити бебчета на pavpb и на Regina vn , да са живи и здрави! Hug  bouquet
Тц, тц, какви лекари(разказа на павпб). Важното е, че всичко е приключило добре. Hug
Днес идва акушерка вкъщи и си носи кантар. Изтеглихме Борис- 4490. Чудесно каза. На мама пухкавелкото. Heart Eyes При нас най-накрая заваля сняг. Simple Smile

# 609
  • Варна
Честити бебоци на pavpb и на Regina_vn! Simple Smile

Shokoladche, elektra288, благодаря за информацията! Simple Smile

# 610
  • Sofia
Момичета, още една щъркелова новина: имам смс от Manito87 : тази сутрин в 4:00 се роди и нашият коледен подарък:Мартин, 3450, 49 см, нормално раждане. И двамата са добре, като ги изпишат ще пише повече. Стиска палчета на чакащите мамчета! Да й е честит!!

Честито и на всички други мами!!! Да са ни живи и здрави мъниците, а на очакващите -успех!!

# 611
Въпрос - прословутата тапа - при всички ли е била така, както я описват на повечето места по цвят - розово, кафеникаво-червена? От 2-3 дни имам по бельото "изпускам" гъста слуз, която определям като жълто-зелена, но пак и не точно такава (знам, че звучи глупаво, ама и аз се чудя за цвета), без специфичен мирис. Примокря ми по бельото, но си мисля или поне се надявам, че не е отново някакво течение, след като вече уж преборих кандидата.  newsm78  Rolling Eyes

Mimasa, при мен си променя цвета и гъстотата. Понякога изглежда лимонено-зелено, а друг път оранжевее. Предполагам, че още не е тапата, че е течение. Много мами споменаха, че седмици преди раждането са имали повече или по-обилно течение, което не е тапата, до колкото си спомням от постовете им.

Маги, май това за 29.12 е лекарска "пред-празнична" политика.  Wink И на мен ми споменаха тази дата като крайна (ако до тогава не съм родила), но ако на теб терминът ти е на 28.12 (имаш мегдан около 5 дни за преносване), помисли си хубаво, дали искаш да си на НГ в болницата или вкъщи. Дай Боже всичко с времето си!  Praynig Peace  

Честито бебче, pavpb!   bouquet Да ви е живо и здраво! Благодаря ти много за разказа. От 2-3 дни и аз съм със запушен нос и не смогвам да дишам, та направо настръхнах като го четох...  Shocked  Rolling Eyes

Честито бебче и на Manito87!   bouquet Да ви е живо и здраво! И бързо прибиране у дома за празниците!

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 18:01 от amy_nka

# 612
Честити бебчета на pavpb, Regina, Manito87! Да са ви живи и здрави!   bouquet

# 613
Момичета искам да ви питам слагате ли профилактични гащи на бебоците? С каката слагахме а сега Педи нищо не каза и аз забравих да питам.

# 614
При мен тапата беше бяла и прозрачна слуз смесено, сигурна съм че е било тапа защото последното голямо парче което бидях беше на 7 - ми сутринта след което започнаха контракции и деня завърши с раждането на Никола.

Общи условия

Активация на акаунт