Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 600
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами,влизам само да се похваля и аз днес в 9и 25 се роди и нашата бебка Николета-3510 гр и 51 см.Със секцио ,пожелавам на всички чакащи успех Simple Smile

# 661
Честито бебче, electra! Да ви е жива и здрава принцеската! Simple Smile  bouquet

politam, абсолютни колики са си това, ако питаш мен. Другите момичета са писали и те, започни да му даваш някакви капки, масажче на коремчето, леко затопляне и много гушкане Heart Eyes

Такааа, аз се връщам от последна среща с доктора. Решихме да индуцираме раждане, защото мина една седмица от термина, бебка расте, а симптоми нямам почти никакви. Стискайте палчета, моля! Praynig Утре ще е големият ден, най-накрая ще се гушкаме с бебка Heart Eyes Много се вълнувам, чак си поплаках от щастие Blush

# 662
Мимченце, и тук ти пожелавам успех утре   bouquet

# 663
  • Варна
Късмет, Мимченце! Всичко да мине благополучно и бързо да се прибирате вкъщи за празниците  bouquet

# 664
  • Prague Czech Republic
Честито на electra!мимченце стискам палци всичко да мине добре.
Искам да попитам мамите които са родили секцио?дали ви казаха че конците сами ще падат за колко време?

# 665
  • на брега на морето
Честито на бебче на electra! Hug Да е здрава и щастлива малката принцеса! Hug  bouquet Мимченце стискам палци! Hug  bouquet

# 666
  • Бургас
Аз на 11.12.14 родих със секцио и днес сутринта ми ги махнаха конците. Може вътрешните да падат сами, не съм питала.

# 667
Честито на всички нови мами, бързо възстановяване и спокойни бебчета им пожелавам! Малко останаха още бременни Simple Smile

Аз съм след поредната нощна смяна. Sad Давам му капки- Абоколикен и Биогайа, имам чусвтвото ,ч е помогнаха само първите 2-3 дена и след това все същото... Само гушкане и биба помага и то доста време....Дали да не сменя това адаптирано мляко с друго, това и без това ми е на привършване, кърма почти нямам вече, давам му в началтоо на храненто , но е доста малко Cry Бебо  е наддал само 140 грама от изписването си на 6.12 и трябва да го  храня по-сериозно. Освен това с аканаето също не сме добре- по веднъж на денонощие, даже и повече, наложи се и процедурата с термометър. Млякото му е Аптамил. някоя мама да ми препоръча друга марка, от която акането е по-редовно поне?

# 668
  • Варна
politam, аз давам Аптамил Комфорт 1, но през хранене, защото на две цеденета събирам кърма за едно хранене. Няма проблем с изхождането. Вода даваш ли му? Изхождане колкото монета от 1 лв също се брои за нормално, трябва да имаш 2 до 5 такива на денонощие. Според мен се консултирай с педиатъра ви.

# 669
Давам му след хранене вода, колкото да си изплакне устата,  няколко глътки.  Педиатърката каза, че веднъж на ден е нормалано за бебета на АМ и ако мина повече време, да правя процедурата с термометъра. Другото при бебо е ,че ето сега още спи, трябваше да яде в 10, вече минава 11... гледам да не го будя,  а да г охраня на поискване, но педиатърката каза, интервалите да не са по-къси от 2.5 ч и по дълги от 4ч.  Най -много не е акал досега 2 денонощия, иначе горе-долу на 27-8часа интервал има едно акане.А процедурата с термомеъра само не разбрах, колко време се прави-аз я направих за 1 мин, забравих да питам.  Направо имам чуството ,че не знам какво правя и не се справям изобщо Cry

# 670
Politam, нормално е в началото да си несигурна! Ще видиш как полека-лека ще станеш все по-уверена в себе си  Hug
Иначе знам, че и капките против колики запичат  Thinking

# 671
  • София
Аз не мога да дам съвет за АМ, а и като цяло не ми е ясно храненето и изхождането там.
Иначе на Огнян му падна пъпа сега, много беше гадно, едно кърваво отдолу..аз си мислех, че трябва да е засъхнало. Звънях на педиатърката, питах я и за очите и ми каза едни капки..аз нали стресната, не мога да схвана какво ми говори..тя ми диктува някакви държави и градов еи се чудя за какво ми ги диктува, а то заради първите букви, за да разбера правилно името на капките  hahaha Сигурно ме е помислила за много тъпа.Мъжът ми не може да спре да се смее, бъзика ме цяла сутрин  Tired Laughing

# 672
Така е, капките против колики могат да са причината за запека, както и АМ. Пробвай да даваш и капки Биогайа. Те нормализират чревната микрофлора и ще облечкат стомахчето. Едва ли ще навредят.
Изакване с термометър съм пробвала само с дъщеря ми. Резултатът - само й измерихме температурата.

# 673
  • на брега на морето
Ирайн, това тук му казват "кърмаческо замъгление". Laughing При кърмачките често могат да се получат смешни и нелепи ситуации, вследствие от хормоните. Аз така като прибирах от градина баткото онзи ден не можах да му намеря шапката, търсих рових из кошничките му, няма и няма. Та ходих да питам уч-ките къде му е шапката.  А тя била на рафта пред очите ми. Laughing
Политам, всичко ще е наред! Hug

# 674
Честито на всички нови мами.Желая здрави бебчета и бързо възстановяване на мамите Simple Smile

Докато ми тръгне кърмата в болницата давахме хип комбиотик 1.Не сме имали проблем с аките.Отначало вкъщи бяхме на комбинирано хранене,но слава богу вече сме само на кърма.Личната като дойде вкъщи ми препоръча да почна да давам биогая.За три дни прием малката беше с доста воднисто изхождане,даже за момент реших че е разстройство и много се притесних.Днес след като спрях приема на биогая всичко е наред.Не знам какво да мисля друга мама с такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт