Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 610
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Барбамама, ти се появи!  Flutter ... И то с радостни вести.
Честито бебче и от мен!   bouquet Да ви е жива и здрава Зарчето!

Момичета, какво знаете за поява на херпес симплекс преди раждане?  ooooh! ooooh! Кой ме караше да ги ям тия мандарини... Tired

# 646
Момичета , малката е вече на 15 дни и мисля че коликите започнаха.Много ми е неспокойно детенцето.
Взех един Еспумизан, но като чета листовката пише да давам по 25 капки с храненето, а по форумите виждам дават по 15 ?Вижда ми се много 25  newsm78
Вие кога и по колко давате (ако сте ползвали Еспумизан )?

# 647
Момичета , малката е вече на 15 дни и мисля че коликите започнаха.Много ми е неспокойно детенцето.
Взех един Еспумизан, но като чета листовката пише да давам по 25 капки с храненето, а по форумите виждам дават по 15 ?Вижда ми се много 25  newsm78
Вие кога и по колко давате (ако сте ползвали Еспумизан )?

A дали са колики? Защото аз преживях няколко такива вечери и не мога да опиша като неспокойно бебето- то си реве , рита с крачета, свива ръчички. Педиатърката му изписа Биогайа по 5 капки един път на ден, отделно аз му давах Абоколикен , по 5 капки на хранене и вечерите станаха много по-спокойни.  Абоколикен за ензими, които предотвратявам появата на колики, Еспумизан се ползва вече при възникнали такива. Не знам, пробвай го, но по-добре се консултирай с педиатъра.Също е увери, че се уригва всеки път след хранене. Но, от някоко дни  насам бебо просто не иска да спи, не реве както преди , ами мрънка , хленчи, успокоява се само като го вземеш на ръце и пак овреме нареме похленчва-не съм спала почти цялата вечер...не мисля , че са колики, но какво му е- не знам Sad Не е памперс, не е гладен, не ми прилича и на плач от някакъв вид болка. Дори сега в момента го държа, защото ревеше в кошарата и спря в момента, в който го взех. Ето това за мен е неспокойно бебе Cry Някой друг с подобен бебок?

# 648
И моят така прави понякога - аз мисля, че са си колики все пак, не е задължително да реве неистово, за да са колики. Моят си се напъва, става червен, почва да мрънка и пръцка..Като го хвана на ръце се поуспокоява. Това са колики за мен. Реве неистово само когато не съм успяла да го успокоя по-дълго време.
Иначе давам Абоколикен и аз, също и БиоГая, взела съм възглавничка с черешови костилки, доста съм доволна от нея, защото му затопля коремчето и се успокоява много и заспива.

# 649
Някой друг с подобен бебок?

Моя  Whistling
Решението е да спи при нас- няма хленчене, няма мрънкате, спи като буба. Вчера на обяд, след като не беше спал от 8 сутринта, легнахме двамата на спалнята- заспа за секунди и спа 4 часа непробудно. Иска да усеща присъствие и това е.
Един -два дни и той се напъваше и присвиваше, започнах да пия чай с копър и анасон (аз) и, да чукна на дърво, вече няма такъв проблем, дано не се появи отново. Био Гая давам от седмица, някъде.

# 650
  • Варна
И аз мисля като Адичка за коликите. Пък възглавницата с костилките я ползвам и аз да си топля гърдите, има ефект  Grinning

# 651
  • на брега на морето
Нашият бебо май няма колики, или поне засега. Нищо не съм давала, нищо специално не пия, избягвам прясното мляко. Peace И Кирил нямаше колики. Но Борис има будни периоди, е, не всеки ден. Някой път обаче е буден за повече от 2 ч последователно, например вчера вечерта. За мой късмет бях сама с двамата(мм беше на курс). Сложих го по корем на килима за игра на Кирил. И им четох приказки. Хубаво е като са будни да се оставят за известно време по корем, да заякват, така съветват тук. Още докато е съвсем малко бебето може да се започне. Стига да не мрънка, може да си стои по корем колкото иска. Така правех с Кирил, така правя и сега. Пробвайте като са будни да сменяте мястото. Сигурно им писва на бебоците да лежат само в леглото. Аз затова го премествам като е буден. В сгъваемата кошара също стои някой път като е буден, като сме на другия етаж. Иначе спи на спалнята, в дървената кошара не ще да спи. Скоро мисля и шезлонга да извадя, и там може за малко да полежава. И нашите бебета Laughing си спят при нас. Не ми се тормози с местене, така всички са рахат. Peace Нощите си спя доволно(пу пу), кърми се от време на време(като аз продължавам да спя), някой път преобувам памперс, но няма рев и всички спят. Hug

# 652
Бладодаря ви дами, хубаво е като знаеш, че не си сам. Hug Добре де, коликите не са ли само вечер?
А тази възглавничка с костилки, откъде си я взехте?

# 653
Ужас! Мами помагайте... Моята мишка е цялата в обрив... някой друг със същия проблем (дано да няма) ? Много ми е притеснено доки ми изписа едно мазило с цвят на мастило и гентамицин но положението стана по зле.. Дали съм я претоплила или има алергия към прах или козметиката на Бочко?

# 654
Ужас! Мами помагайте... Моята мишка е цялата в обрив... някой друг със същия проблем (дано да няма) ? Много ми е притеснено доки ми изписа едно мазило с цвят на мастило и гентамицин но положението стана по зле.. Дали съм я претоплила или има алергия към прах или козметиката на Бочко?

Купи студено пресован зехтин и го разтопи на топла баня (както мед се разтапя като е захаросан) и мажи с него.Ако обрива се оправи значи е от козметиката.Със сигурност няма да навреди.Нашата педи така не посъветва ако се обрине.

# 655
politam, 11 лв. от store.bg е възглавничката (не мога да пусна линк, че ми излиза като рекламен спам)

Мелина, моят също не иска да си спи в кревата, но спи в шезлонга и навсякъде другаде  Simple Smile Въпреки, че когато мноооого му се спи, спи навсякъде, дори и в кошарата. но и аз му сменям местата постоянно, искам да се научи където го сложа да спи, навсякъде.

# 656
  • Варна
Бладодаря ви дами, хубаво е като знаеш, че не си сам. Hug Добре де, коликите не са ли само вечер?
А тази възглавничка с костилки, откъде си я взехте?
Не е задължително да са само нощем. По-скоро са по едно и също време на денонощието при конкретното бебе.
Възглавницата мъжа ми я взе от DM за 10 лв.

# 657
  • на брега на морето
Мелина, моят също не иска да си спи в кревата, но спи в шезлонга и навсякъде другаде  Simple Smile Въпреки, че когато мноооого му се спи, спи навсякъде, дори и в кошарата. но и аз му сменям местата постоянно, искам да се научи където го сложа да спи, навсякъде.
Аз повече го местя докато е буден, ама и спящ се е случвало. А пък дървената кошара не знам как я угаждат, ама докато го сложа вътре и се буди и почва да мрънка. И Кирил беше същият в това отношение.

# 658
Дойде ми музата между храненията за едно заглавие  Laughing
"Коледната приказка започна вече, почти всяка мама гушка Декемврийско бебче!"
"Дядо Коледа с подаръци дарява - Декемврийчето да си гушка всяка мама!"
- това ми хрумна сега, пишейки  Wink

# 659
Аз съм си още тук, момичета Crazy Днес бях на ехограф да видим разположението на беба.Честно казано не ми се преносва повече, не ми се чака по-късно от 20ти - не искам да отива в другата зодия и не искам да отива в коледните празници, искам да си има нейн си ден Simple Smile Ако не тръгне сама до петък сигурно ще индуцираме.

Същото искам и аз, Мимченце  Sad Ама и при мен няма изгледи за раждане. И  двамата доктори, които е гледаха, казаха, че още е високо и като нищо ще задминем термина, което хич не ми се иска. Хем не искам да има намеса за предизвикване на раждане, хем искам да си караме Коледа вкъщи, а ако така вървят нещата май ще я карам в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт