Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 631
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
От окото на Огнян тече гъсто течение, слепва му окото. Онзи ден педиатърката каза да промиваме с физиологичен разтвор. Но не се променя положението, даже по-зле става.
Сестра ми каза да му капна кърма, племенникът ми 1 месец имал и с промивки не ставала, като запошнала да му капе кърма се оправил. Та се чудя дали да пробвам...да звъня ли утре на педиатърката...

# 631
И аз съм го чувала това за кърмата. Но ако искаш и звънни на педиатърката. Все пак ако не помогне, не вярвам да навреди.

# 632
Може да е запушен слъзен канал или нещо да му е влезнало в оченцето - примерно мигличка. Давам предположения от опит, защото и на двамата са им сълзели очичките. Запушеното каналче го оправих с масажи.

# 633
Ирайн, кърмата определено помага, капни му Peace Помня когато бях малка, брат ми се беше разболял от ужасен конюктивит, майка го води няколко пъти при комшийката на първия етаж, която по това време беше кърмачка и от кърмата се оправи Simple Smile

Аз съм си още тук, момичета Crazy Днес бях на ехограф да видим разположението на беба. Понеже беше дясно разположена, от няколко дена правех упражнения и пълзях на 4 крака из къщи, та днес се видя резултата - вече се е наместила в ляво, в оптимална позиция за раждане  Heart Eyes Странното, обаче, е че според мерките на глава, коремче и краче, отговаря на 39 седмици и докторът й даде термин 22.12 Rolling Eyes Досега вървеше добре, дори напред, а сега защо така излезе.. незнам. Иначе пък я "претегли" да тежи 3800 гр.  Shocked Та съм в шок Laughing Води имало достатъчни, плацента 3 степен вече, но явно й е добре и си кротува. Аз я усещам супер ниско вече, имам някакви наченки на контракции, снощи дори ги засичах, бяха на 6 минути, но не много болезнени. Идват и после изчезват и заспивам. Тапа още не ми е падала.. И така. Сега в четвъртък ми е прегледа с моя АГ и ще решаваме какво да правим. Честно казано не ми се преносва повече, не ми се чака по-късно от 20ти - не искам да отива в другата зодия и не искам да отива в коледните празници, искам да си има нейн си ден Simple Smile Ако не тръгне сама до петък сигурно ще индуцираме.

Честито на новите мамчета pavpb, Regina, Manito87 и PassionDa! Да са ви живи и здрави бебочетата!  Hug  bouquet

# 634
Добре дошли и много щастие и късмет желая на всички новородени човечета! На мамите - бързо възстановявне и много поводи за гордост и щастие Simple Smile

Моята малка Зара се роди в понеделник сутринта, планирано секцио - 3,500, 52см. Благодаря на страхотната д-р Ана Чорбова от ВИТА.

Раждането беше леко, бъбрихме си през цялото време, успях да се изправя на 8-мия час и гледам да щъкам, за да ни изпишат по-рано. Боли, но е напълно поносимо след болките в кръста последните месеци. Доволна съм от спиналната упойка, предния път раждах с епидурална (естественото раждане премина към секцио) и 24 ч не можах да си възвърна контрола над тялото. Мляко още нямам, но Зарчето суче усърдно, така че разчитам днес/утре да слезе. 

Знаех, че втория път ще е по- добре, но не очаквах да е чак такова щастието. Ако не броим болката от шеметно-свиващата се към първоначален размер матка (е, просто не предполагах, че е възможно да боли толкова) - всичко е лесно и приятно. След 2 седмици ще е вече далечен спомен и ще си живеем със Зара сякаш винаги сме си били заедно.

Иначе момченцето ми - 8г. е болно от някаква брутална кашлица, видяха се за кратко, той много се разчувства като я взе, разплака се и ми я върна. Гледам го - пораснал и тревожен, дано да не се усети изместен или нежелан...

На момичетата, на които тепърва им предстоят всички тези вълнения: кураж и смело напред, ще бъдете страхотни, а бебетата ви - още по-! Simple Smile

# 635
Barbamama - честита радост!  bouquet Да ви е жива и здрава малката принцеса, а баткото бързо да се оправя, че да може на воля да я гушка!  Hug

И тук, освен във ФБ да честитя новите бебчета!  bouquet

Мимченце, предусещам как ще те изненада госпожицата всеки момент Wink

За секрет в окото - ако инфекцията е бактериална, не е добра идея да се капе кърма, поради високото съдържание на въглехидрати в нея, които благоприятстват размножаването на бактерии.
Ирайн, най-добре се консултирай с педиатъра, защото може наистина да е запушено слъзно каналче или мигличка. Също промивки с памуче с отвара от лайка, според мен са удачни, както и с физ.р-р. За бактериална инфекция ще изпишат сигурно АБ капки.

# 636
  • на брега на морето
Честити бебченца на Regina, Manito87 и PassionDa и Барбамама! Hug  bouquet
Да са здравички и щастливи! Hug  bouquet
Ирайн, на Борис му се беше запушил слъз.канал, някъде около 6я ден взе да му тече секрет. Изписаха антиб. капки(kloramfenikol). Капахме и за 2 дена изчезна всичко, сякаш никога не е било. Той имаше и подутинка там, под очето, където си притискал ръката при раждането. И подутинката изчезна. Но ни казаха да капем още 2-3 дена капките. Повече не се е появявал секрет в окото му. Praynig
Мимченце, по-големите бебета се гледат по-лесно. Peace Аз не че съм гледала малко. Mr. Green Но като е малко бебето то да те е страх да го пипнеш, пък тъй като е голямо, ми е по-спокойно. И аз мислех, че ще пренося пък то ме изненада. Тъй че- нищо не се знае, може и тези дни да излезе твоята принцеса. Grinning
 Hug

# 637
Barbamama, честито да ти е малкото барбаронче Зара   bouquet
Болките от контрахирането на матката са адски- и при мен беше така. Акушерките ме успокояваха, че това всъщност е прекрасно- наистина корема ми се прибра за 3-4 дни, нооооо...кърмейки на болничното легло, само дето на челна стойка не заставах от болки  ooooh!

# 638
  • Бургас
Аз влизам с въпрос към кърмещите майки - болят ли ви още гърдите? Ако не - кога се оправиха, на кой ден горе-долу?

# 639
Мен ме болят все още като засуче примерно минутка след това, после спира да ме боли. И когато суче по-стръвно, когато е по-гладен, тогава ме понаболва и усещам чак самото дърпане на млякото по каналите.

# 640
Честито на Barbamama ,да е жива и здрава бебката .

Мимченце ,стискам палци малката да те изненада и да се появи по-бързичко,а за килограмите наистина е хубаво да се гледа по-голямо бебче  Hug

# 641
  • София
Мен ме боли самата гърда, по-скоро лявата.като едно напрежение или боцкане. СЛед като се изцедя също ме болят зърната.Иначе по време на кърмене не, защото ползвам протектори.
Мен ме болеше матката като кърмех в началото, но не може да се състезава с болката, която ми е при обикновена менструация. Много са ми болезнени, сигурно затова не ме боля толкова след операцията. И за миг не съм усетила нещо доближаващо се до менструациите ми.
Аз вчера капнах кърма и до към 12 не се беше залепило окото, макар че спа. Тази сутрин, обаче, бяха лепнати и двете  Tired 
А да ви кажа, той тази нощ си я отспа.Храних го към 12 и съм заспала с него на ръце(имам голяма възглавница за кърмене, в която така се позиционирам, че ме държи закрепена и не мърдам)Събудих се в 6 часа  Rolling Eyes На него още му е жълто бялото на очите, та се чудя дали да не си навивам аларма да го будя.

# 642
Ирайн, аз писах и във ФБ - дъщеря ми прекара съвсем слаба жълтеница, която не я успиваше.
Най-много без цокане издържаше 2,5 - 3 ч. Нощното кърмене е много важно за стимулиране на лактацията.  Дори при нас то остана до последно. Недей да капеш повече кърма, а попитай за капки - явно е бактериално, щом е тръгнало и на другото око.

# 643
Ирайн, същият проблем имах с Ади. Значи капки Тобрекс за 7 дни капваш по 2 капки в оче 3 пъти на ден. Преди да капваш почистваш с NaCl 0.9 % (Тонимер например) разтворче с памучно тампонче. (Аз съм си нарязала тампони за почистване на грим - един разрязан на 4 парченца - цяла кутийка). По-добре от чист памук на топче, защото е възможно влакънца да се натрупат в окото. Мажеш от вънка на окото -> навътре като не повтаряш с едно и също тампонче.

Оченцата му минаха и сега почти не се случва да има такова жълтеникаво. Сега само почиствам от време на време с разтвора само. А беше доста зле преди, направо се залепваха.

И само да кажа - даже и да изчезне секретът за по-малко от 7 дни - ти пак запълни цели 7 дни.

Това ми го каза шефката на Неонатологията на Токуда.

# 644
Barbamama Честита Зара! Да ви е жива и здрава и много да ви радва. newsm07 Аз също съм при др Чорбова във Вита, за сега сме за нормално раждане, дано не ни изненада неприятно и да се наложи секцио.

Общи условия

Активация на акаунт