Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 606
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, намерих малко полезно инфо:

1. В Рая Тойс има намаление -25% от 24 до 31 ноември

2. В сайта на НОИ вече има опция за изчисляване на обезщетение за майчинство с ПИК, много е готино.

Вие може и да ги знаете тези неща вече, но аз току що ги откривам Simple Smile

# 91
Момичета, преди малко се прибирам от преглед. Всичко с бебока изглежда наред, около 2800 гр е, нормално било.
Но тъй като терминът ми е 25ти декември, док заминавал тогава някъде, каза не съм ли родила до 24ти  отивам да предизвикаме раждане. Какво значи това. Thinking
Чувала съм да слагат системи уж за по- бързо разкритие или дават някакво хапче. Нямам си идея. Някоя има ли по- запозната?

# 92
  • варна
Какъв карък съм аз да се оплача-сутринта ставам аз  и нещо ми теква леко ама чак пижамата ми намокри  -викам води са .Кръста и той почва бая да ме боли , идвам в болницата  , преглеждат ме приемат ме обаче ме оставят да си чакам .Оказва се че това не са води ами може би някакво воднисто течение , другото че съм с 1 см разкритие и болките спряха и сега като на хотел си стоя и ако не почнат пак болки сигурно ще ме пуснат в нас.А така се надявах че ще мине всичко.

# 93
Момичета, преди малко се прибирам от преглед. Всичко с бебока изглежда наред, около 2800 гр е, нормално било.
Но тъй като терминът ми е 25ти декември, док заминавал тогава някъде, каза не съм ли родила до 24ти  отивам да предизвикаме раждане. Какво значи това. Thinking
Чувала съм да слагат системи уж за по- бързо разкритие или дават някакво хапче. Нямам си идея. Някоя има ли по- запозната?
Предполагам с окситоцин, това е хормонът, който предизвиква ритмични контракции. И не само. Simple Smile

# 94
  • София
Да, слагат ти система окситоцин. По-бързо прави разкритие и се стига до раждане.

Аз бях на тонове, нищо не ми казаха, а че са добре. Моята лекарка я нямаше, имала секцио, та друг лекар ги погледна.
Аз очаквах, че ще ми кажат, че раждам, защото цял ден имам болки. 3-4 пъти усетих болезнени контракции, цялото ми тяло се стегна. Но явно не е още момента.

# 95
Maми минавам да ви споделя,че днес прегледа мина супер,всичко е наред, рутинните изследвания са добре,крув,урина,влагалищен секрет,нямам диабет,тоновете са супер,шийката не се е скъсила,плацентата е свежа,според докторката ще си изкараме спокойно до термин.Целувам ви и до скоро Hug Hug Hug

# 96
Първо... Честито на новите мами! Да са им живи и здрави бебетата и много да ги слушат.  bouquet

Аз също днес бях на преглед и според доктора няма изгледи за раждане в следващите две седмици. Бебо тежи около 2800 и е слязъл надолу, но не достатъчно. Между 10 и 12 декември пак съм на преглед. Тогава сигурно ще ми е за последно преди раждането.

# 97

Мименце, аз тук ако бях отишла с такива симптоми като теб, на първите 15 минути щяха да ме изгонят обратно у дома  Laughing Понеже ходих на училище за бременни в същата клиника където ще раждам и класовете ни ги водиха акушерките от там, направо ни казаха, че ако нямаме налични контракции 2 на всеки 5 минути или 3 за 10, изобщо да не тръгваме към клиниката  Grinning И аз все се оглеждам за тапа и води, ама ако нямам контракции изобщо не смятам да тръгвам.. само да се разхождам Simple Smile

Ива и Димитрия, хубави новини Simple Smile Hug

И аз утре на преглед с ехограф, най-накрая, няма да спя тази нощ от вълнение Heart Eyes

Снощи сглобих кошарката Heart Eyes Вече лягам и ставам с усмивка като я погледна Heart Eyes А вчера получих два колета от мама от БГ, единият от които с бебешки дрешки на каката Simple Smile Толкова мило ми стана като ги гледах, такива хубави спомени ми донесоха Heart Eyes Нямам търпение да ги облека и на бебето Heart Eyes

# 98
  • на брега на морето
Честито на всички с хубави новини! Hug  bouquet
направо ни казаха, че ако нямаме налични контракции 2 на всеки 5 минути или 3 за 10, изобщо да не тръгваме към клиниката  Grinning
Тук затова са ни инструктирали 1во да звъним на телефона в родилното(дадоха ни специален номер, който между другото е същият, който беше преди 2 год). Да опишем какво става. При мен предн. път като се обадих имаше кървене сутринта, все едно че ми е дошло. Иначе контракциите хич не ги зная как бяха, не ги бях засичала, но имах такива. Като им казах за кървенето, казаха да идем в родилното. Установиха само 1 см разкритие, но заради кървенето казаха да се намираме в диапазона на града, в който е родилното, и да идем пак следобяд, или ако кървенето се усили. Мотахме се по м-ните с мм. Следобяд отидохме вече беше 2см и казаха да останем в предродилно и така. 4-5 см стана чак към 4 ч сутринта(вече на др.ден), и тогава получих епидурална. И т.н...

# 99
Привет момичета  bouquet

Вчера ходих на преглед - малката шушка си расте, отговаря на 37седмица, води в норма, плацента 2-ра степен. Другата седмица ще са готови резултатите от микробиологията, а в понеделник ще пускам отново кръв и урина. (дано хемоглобинът ми се е вдигнал - трябва да стане 120 до секциото, че беше паднал на 110 Tired)

Днес най-накрая се наканих и изпрах кошарката Party Не мисля още да я сглобявам, обаче, че ще трябва само да я прескачаме. Другото вълнуващо за деня - довечера ще докарат количката (за съжаление ще я видя сигурно чаааак в петък, че доставката е при нашите Crazy)

# 100
честити бебчета.нека са живи и здрави и много да радват мама и тати

Глорита, как е Кевинчо, кърмите ли се?  Flutter

На Зизу положението също ми е интересно. Как ли се хранят близнаци? Редуват ли се на гърда или наведнъж ги храните с таткото?
Привет, не сме пробвали едновременно на гърдите Simple Smile Те не се събуждат едновременно. Цедя се и с помпа, та и татето се включва. Учим се още, надявам се да имам достатъчно кърма и занапред Simple Smile Още допреборваме и жълтеничката.

# 101
Честито на всички родили мами!
И аз да се включа в новата тема!Днес съм на преглед,ще видя какво ще ми кажат,но нямам още никакви симптоми!Роднини залагат за др.седмица ,но то не се знае!!Времето тук е много студено и ще си прекарам деня вкъщи,а за капак снощи ни гръмна стъклопакета,браво че е само вътрешното стъкло,иначе на тоя студ нз как щеше да е докато го сменят!!!

# 102
  • бургас
Момичета, днес ходих на запис на тонове и малкия имаше много завишен пулс близо 170/180, а нормалното е 150. Какво може да означава това, тъй като сестрата само завъртя глава и каза: утре нали си на преглед при доки, кажи му да видим, какво ще реши

# 103
Момичета, намерих малко полезно инфо:

2. В сайта на НОИ вече има опция за изчисляване на обезщетение за майчинство с ПИК, много е готино.

Това и на мен ми хареса, като полезна информация, за което ти благодаря Wink

# 104
Момичета, днес ходих на запис на тонове и малкия имаше много завишен пулс близо 170/180, а нормалното е 150.

При мен излезе нещо 190 / 110. Сестрата каза, че детето ми било лудо, щото се беше яко разшавал по едно време, но после гинекологът като погледна записа каза, че е добре - нямало нищо обезпокоително.  newsm78

Два-три дни имам болки ниско в корема и отзад ниско в кръста (не постоянни), които вече и на мен ми приличат на тип менструални. Докторът каза вчера, че бебокът още си е нависоко, всичко засега е наред. Само ме предупреди, че ако случайно се появи засилено разстройство (понеже му казах, че бях ходила сутринта три пъти по голяма нужда), то може да пообърка плановете. Дори ми каза за всеки случай да съм си вземела медицински въглен, ама аз нищо не съм вземала.
Иначе хлапето си е доста шавливо тия два-три дни  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт