Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 583
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Честито на новите бебчета в стройните декемврийски редици, желая им много здраве и късмет!

За АМ: на мен едва днес ми тръгна кърмата, ползвах и дохранвам с LACTANA BIO с много добри акателни резултати. Не, че не е сухо мляко, но поне е сигурен човек, че няма антибиотици или хормони вътре.

pepinnaa, невероятен лекар е Чорбова, просто думи нямам. Второ секцио ми е и мога да сравня - предния път ми трябваше сума ти време, сега се изправих в деня и ме изписаха на 3-тия. Изобщо във Вита наистина се работи, впечатлена съм - такова отношение, такъв професионализъм, такова внимание... Евала за добрата работа, наистина. Бяха 14 жени в отделението - явно всички бързат да се приберат вкъщи за празниците.
Голям майтап при мен - бях в същата стая, в която и със сина ми преди 8г, същата беше и анестезиоложката. По време на операцията, когато извадиха бебенцето по радиото тръгна любимата ми песен, та чак си тананиках и хлипах и изобщо - като на филм... Винаги съм гледала подозрително на жените, които разказват, че раждането им е било "вълшебно преживяване", но и аз така го усетих този път. Пожелавам ти бързо и успешно раждане!

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 14:15 от Barbamama

# 676
Честито на новите мами!
Моето бебе също е с колики, но не мога да кажа, че са по едно и също време. Отначало дохранвах с Аптамил, после педи препоръча да сменим с Хип Комбиотик. За коликите давам Еспумизан 25 капки на всяко хранене и Биогайа 5 капки еднократно. Нз дали помагат, може би без тях ще е по-зле.
Ака 1-2 пъти на ден, но е имало случаи да не ака по-дълго. Педи каза, че ако до 48 часа не се получи, тогава да пробвам с термометър.
Той също не обича да спи в леглото си, най-добре се чувства и си спинка сладко и дълго като е по коремче на гърдите ми. Имаме горе-долу 2 пъти в денонощието будни часове, лошото е като се падне нощем Wink Като се поумори, не се успокоява докато не посуче малко - друго не признава, нито вода, нито залъгалка. Като споменах вода, педи каза за по-лесно преминаване на жълтеницата да давам глюкоза. Той не я тачи много-много, ама пийва от време на време.
Снощи излизах (на банкет Wink) и ме нямаше за 2 хранения, подлудил баща си за цица, почти не спал, после като се прибрах, бях арестувана - час и половина сука с тревожен поглед и двете ръце стиснали гърдата - изсмука ми зърната! И без това ме болят... сега още повече. Боли ме даже като ми заслиза млякото за хранене.
Имам останала една малка бучка на лявата гърда - дайте идеи как да я разкарам.

Големият ми син имаше гъсти секрети и сълзене от очите като бебе. Не помогнаха при нас нито капки, нито масажчета, на 6мес. му отпушиха каналчетата и на двете очи. Казаха, че е стафилококова вътреболнична инфекция. Много майки се спасиха с масажи и промивки, ние не.
Мимченце, чакаме новини и стискаме палци!

# 677
  • София
И според мен от болницата си носи инфекцията в окото. Имаше две бебета със секрет(поне които знам), едното беше в моята стая.
Иначе още му тече, но предните дни сякаш беше по-обилно и му залепваха клепачите. Сега някак е по-добре, надявам се от капките да мине.
Сега съм го съблякла без памперс и е на слънчице, че се е подсякъл и вчера и днес така го слагам да му диша кожата.
Струва ми се, че има малко хранения на ден, уж кърмените ядяли между 8 и 12 пъти на ден, той дали има 6... Яде дълго, ама нещо много спи тези дни. Аз си записвах в телефона до онзи ден, но ме домързя...а трябва да си отбелязвам храненията.

# 678
Barbamama, благодаря за разказа, имах нужда от добра дума, че съм на ръба вече. От вчера съм с 4см.разкритие и нищо не се случва. С Др Чорбова се чуваме редовно и тя все ми казва, че е готова да тръгне всеки момент към болницата да го вадим, но нямам никакви контракции и си стоя така на 4см. Много е изнервящо-нищо не се случва. Направи ми впечатление, че се е обадила в родилното и е предупредила всички да ме чакат и всеки път като ида за тонове ме посрещат като ВИП персона  Laughing Laughing
Много съм впечатлена от тази жена, да е жива и здрава.

# 679
  • София
И при мен нищо ново!
Направо съм в шок, колко треперих от 5 месец да не родя преждевременно, със супер силни контракции, от които ми се отлепи плацентата, а сега- ни-щи-чко!!!
Вчера бях на тонове- всичко е ок с бебешорката, но контракции йок, права черта!  Shocked

ММ вече почна да ме подпитва дали съм склонна да я чакаме през новата година или да я вадим насила през 2014г  Twisted Evil

Искаше ми се да е стрелче, ама явно ще е рогато и се е запънало вече.... Mr. Green

# 680
От 5тия месец ме тъпчат да не родя, че съм с контракции, влезнах в 9тия и нищо. Даже доки днес ми каза:Отивам на йога, нали няма да родиш.  Laughing Laughing Laughing Laughing къде ти. Чакаме си и това е. До термин ми остават 6 дена.

# 681
Pepinnaa, това ми е мнооооого познато - лекарства, системи, опасност да се роди по-рано.... А от началото на 36 седмица - тишина и спокойствие.

# 682
И аз определено ще прескоча термина  Confused А така ми се искаше да сме си вкъщи за Бъдни вечер и Коледа, но на - май ще ги посрещаме в болницата.  newsm78

# 683
Момичета, и аз бях така. .. контракции от 5тия месец,  6 и част от 7ми лежах за задържане. Лекарката ми каза, моли се да устискаш до 32гс. .  и т.н.
И после какво - от 9тия месец никакви контракции .... накрая предизвикаха раждането 4 дена преди термин,  защото беше огромна. Но даже и коктейла от хормони за предизвикване 18h не даде резултат. .. зор да ги задържиш, после зор да ги извадиш  Blush
Така че спокойно - има доста такива "инат" бебета  baby_neutral
Но няма такова да не е излязло  Wink
Много целувки и успех! Съвсем скоро ще ги гушкате и ще се тревожите за кърма и акане  Party

# 684
Здравейте момичета. Колко много сте изписали Simple Smile
Честито на всички майки и техните бебчета. Да са живи и здрави Hug
 Ние все още чакаме термина ми беше за 18-ти. Тъкмо се чудя какво да правя и да пия за да ускоря процеса Simple Smile вие знаете ли нещо?

# 685
При мен сексът ( Embarassed ) и движението определено не помогнаха и датата на терминът ми (днес) определено ще бъде задмината.
Утре сутрин отивам в болницата да видят докъде и как вървят нещата. Като нищо да ме оставят и да предизвикат процеса чрез хапче или система.

Hmm, викат ли те на прегледи след като датата ти вече е минала?

# 686
Днес гинекологът препоръча утре сутрин да навестя болницата с куфарчето в ръка....Спекох се....Крайната дата за поява на бебка беше изчислена за миналата събота и като мина денят "хикс" ми се иска да си остана 2в1 и за празниците.  Cry

# 687
Майчета много сте неактивни в темата  Mr. Green Simple Smile
Я кажете тези, които се цедят, всичко ли съхранявате? Аз вчера успях да събера една 20 мл за целия ден и ми се видя безсмислено да я замразявам. Изцеждам почти след всяко хранене, защото Дари не успя да изяде всичко, но пък количеството, което изцеждам с помпата е нищожно. Разбира се, не се мъча да изпразвам гърдите докрай, защото ще си докарам друга беля.

Айде мамите, които още чакат, стискаме палци всичко да се развие по план.

Лъжичке, и аз бях така. Като ми казаха н другия ден да отивам с багажчето и изведнъж рязко ми се прииска да си остана бременна Simple Smile. При все, че малкият вече много ми тежеше. След като се роди изпитах невероятно облекчение и радост Simple Smile

# 688
  • на брега на морето
Аз не се цедя този път. Предния път по едно време се цедях по малко през нощта и съхранявах. Точно по това време ми се запушваха на често каналите и си мисля, че може и да е заради цеденето. Затова съм си оставила този път циците на самотек. Да си текат когато има в повече и така. Peace На всичкото отгоре не ми се видя харна кърмата, която бях съхранявала и я изхвърлих всичката. Тъй като си продължавах да си кърмя, като почнах захранването си цедях по малко и си добавях прясна кърма към кашите. Peace
Успех на очакващите мами! Hug  bouquet

# 689
Да се похваля и тук на 19.12. Се роди малката ми Евелина 3090 г и 49 см. Утре ни изписват, а тя е голяма кротушка. Simple Smile

И тъй като не съм чела - честито на новите майчета, ако съм изпуснала някой от ФБ.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 13:36 от Lady Clarion

Общи условия

Активация на акаунт