Наближаваме и третата година!

• 47 354
  • 337
  •   1
Отговори
# 195
ние имаме 10 зъба и още 2 кътника горе напират да излезнат всеки момент.

# 196
наште кътници отгоре отдавна избиха , вече са се подали целите .. имаме 4те горни от пред , 2та кътника и 2 отдолу

# 197
Ние сме с 12 зъбчета /1г.2мес./,но май започват да го мъчат кучешките вече.Снощи плака доста,едва му дадох малко Панадолче.Страх ме е от Т,голяма паника съм.
Голям мъж стана,а още иска в проходилка,не знам какво да го правя,за да се пусне да ходи сам.

# 198
   Малката има 8 зъбчета-4 горе и 4 долу,кътници още нямаме!
  Ici13 , аз ти препоръчвам да махнеш напълно проходилката,така като няма да има опора ще се опитва сам да ходи. Отначало ще се държи за дивана или по-ниски мебели и в един момент ще се пусне. И не се притеснявай, няма непроходили деца! Като му дойде времето и се почуства готов ще проходи, не се притеснявай!  Peace

# 199
  • София
Дребната изминава сама по десетина метра, но определено, когато бърза,  предпочита да пълзи. Малко е кофти, когато сме навън и си хареса някой батко Simple Smile

# 200
При нас май положението е обратното - момичето ми има само 6 зъбчета, но пък лети като светкавица на крачетата.

# 201
и нашта госпожица постоянно е в движение , не се спира .. от как проходи –на 10 месеца - лазенето за нищо си го няма .. Само ходене !!!

# 202
Здравейте момичета и Честита Баба Марта Simple Smile Имам чувството,че от цяла вечност не съм влизала тук )
Относно зъбите: вече спрях да ги броя Simple Smile около 12-14 имаме излезли,последно го мъчиха 6 наведнъж и 1 седмица беше ад,казаха ми за Хамомила Вулгарис 9 и откакто започнах да ги давам положението се успокои,но от вчера пак  започна да го мъчи нов зъб Simple Smile
инъче Марти вече не ходи,той направо си тича,за щастие рядко пада,в парка децата си играят,моето прави тичешком обиколка из парка,направим 3-4 обиколки и то стане време да се прибираме  Laughing Laughing

# 203
  • София
Честита Баба Марта   bouquet!! И ние тичаме много. Понякога пада и е голям рев. Не е стабилна по неравно и я държа за ръка по тревата или по пясъка. Зъбите са само 6 засега. При мен както винаги проблемът е със злоядството  Grinning

# 204
Отчитам се с 8 зъба и не ходене, ами тичане, не се спира за минута даже.

# 205
Здравейте Simple Smile
Моята буболечка също тича и най-обича някой да я гони  Laughing
И в парка е лесно, пускам я от количката и следват 40-60 минути обиколки, разучаване на всичко околно, кляка, взима си по някой буклук и се учим, че не бива. Вече дори записа първото ожулено коляно, на една площадка с вълнообразен асфалт.
Но се притеснявам как ще бъде във фазата на разходки по улиците. Тя е твърде самостоятелна - не ми дава ръчичка. Към момента няма как да минем с нея пеша по тротоар примерно - дърпа си ръката и тръгва в каквато си реши посока. Отказва да я води някой и да й определя маршрута.
Колани за прохождане пробвах с голямата, но не се получи. Отказах се още след първия опит. Дано не прозвучи жестоко, но аз съм привърженик да се остави детето да пада - така се научава как да го прави, без да се наранява. Дребното си взе дозата падания вкъщи на килима (каката е лятна - тя го направи на една полянка). Е, има и изключения, неизбежно е, но в 90% от случаите на падане или прехвърля тежестта към дупето и сяда, или подпира на длани и нослето остава в безопасност.

Имаме ли дребосък вече свикнал с гърне?
И другото, което ни предстои е да махаме бибероната-залъгалка - някой справи ли се с това?

# 206
Здравейте,момичета!
Моля тези,които са минали ваксината за морбили да споделят имали ли са някакви реакции от нея,как я понесоха децата и т.н. На нас ни предстои,а аз отново съм в паника.Изчетох какви ли не ужасии относно тази ваксина и съм на крачка да я откажа.Околните пък ме убеждават,че е по-добре детето да си мине през всички имунизации и че прекалено се шашкам и втелясвам.Но просто като става въпрос за здравето на детето ми /а и на всички малки същества/няма как да съм спокойна  ooooh!

# 207
  • София
Никаква реакция нямаше, а я наблюдавах по-внимателно от обикновено.

# 208
Имахме реакция от  ваксината,но чак след 10-на дни. 3-4 дни беше с температура и лек обрив, естествено беше кисела и плачеше без причина. Но вече е добре.

# 209
и ние нямахме реакции след ваксината,бибата я махнаме за 2 дни,срязах самата биба и му я дадох,усети че не става работата и 2 дни така и край-повече не я потърси Simple Smile
За гърне съм оставила като се стопли да започнем да се учим

Общи условия

Активация на акаунт