Наближаваме и третата година!

• 47 346
  • 337
  •   1
Отговори
# 225
Рада има само 2 зъба #Crazy, но за сметка на това тича като светкавица, вече не може да ходи от едно място до друго, само тича. От ваксината имаше лек оток по лицето, но ме предупредиха да не се шашкам.
Изкара някаква настинка от Коледа до 15 януари някъде с много сополи, но се оправи.
Искам да попитам давате ли вечер преди да заспят децата шише с мляко?
Мисля че, ще ми е много трудно да откажа Рада, за жалост тя заспива и на обедния сън с мляко Embarassed, не знам какво да правя.  newsm78

# 226
  • София
Не, в момента млякото и е само сутрин. Така и не успях да измисля подходяща закуска за едногодишно, така че кара на мляко.
Обедът и е от детска кухня, а вечеря с нас, обикновено.

Но си имаме проблем, разбира се. В момента, в който види храна, направо пощурява, докато не се докопа до нея, независимо от последното и хранене. И може да яде докато вижда храната, без ограничения.
Това е първото ми притеснение по отношение на девойката и наистина не знам какво да направя. Притеснявам се дали не я държа гладна или не и достига нещо определено  Sad

# 227
Асос, възможно е да й е малко яденето. С тези малки стомахчета, събират колкото да ги засити до 3-4ч. максимум, а ако е по-активна и за по-малко време. Като имаш предвид колко й е дълъг деня, мисля, че може да вмъкнеш сутрин някаква зърнена закуска (елда, овесени ядки, кисело мляко с бисквити, кус-кус... без значение каква, а млякото може да й даваш преди сън например. Нещо такова. Дори можеш и да не махаш и сутрешното, ти си знаеш детето най-добре. Но щом казваш, че търси ядене, според мен дай й. Една приятелка се оплаква, че дъщеря й е постоянно гладна и все ги преследва, дори не могат да хапнат хапка без тя да иска. А детето си върви стройно, но е свръхактивно.

# 228
Момичета , малката е болна от десетина дена вече , сополи , от които идва и кашлица .. задна хрема ли се нарича , не изнам и аз .. и няма оправяне .. Кажете как лекувате децата си при такива симптоми. Ние пиеме сироп Стодал , Зиртек , някакво сиропче за имунната система , забравих му името .. Спрейчета за нослето , но не помагат . От вчера започнах да давам сребърна вода , четох в нета за някакъв доктор , който го препоръчва - 3 пъти на ден 1 супена лъжица в 30 мл вода .. Капвам и в нослето сребърна вода и пак има сополи ... 
и ние мъкнехме сополи цял месец с какво ли не лекувахме накрая пуснах носен секрет (трябваше веднага да пусна не да чакам толкова време  ooooh! ) и излязоха бактерии сега пие антибиотик и за 2 дни има видим резултат.Мой съвет е да пуснеш един секрет,пожелавам по бързо оздравяване

# 229
Марти отказа млякото още на 8 месеца...понякога много искам да си го пиеше и до сега и да заспива с него,вместо да се приспиваме на ръце,но....не всичко е такова каквото ми се иска на мен Simple Smile

# 230
Здавейте, мами, от известно време чета темичката ви, аз също съм декемврийка- синът ни се роди на 21.12.2013 г. Тук намирам много общи тревоги и радости. Има обаче нещо, което много ме притеснява, и се надявам, ако някоя от вас има подобен проблем, да ми помогне със съвет. Андрей има 4 зъба- 2 предни отдолу и 2 предни отгоре, но не мога да го науча да дъвче. Опитвала съм с не добре пасирана храна- отказва да яде или в краен случай просто повръща, опитвала съм с парченца плод- не иска и да види, с коричка хляб- дави се ужасно. Днес така ми се задави, че направо ми се подкосиха краката. Знам, че няма дете, което не се е научило да дъвчи, но на есен, живот и здраве, ни предстои ясла и там няма кой да го храни с гладко пасирана храна. Ще съм много благодаря, ако споделите как научихте децата да дъвчат и предварително се извинявам, ако сте обсъждали вече тази тема   bouquet

# 231
   BellaS, добре дошла!  Hug
Не се притеснявай,че детето още не може да дъвчи, ами нормално е според мен,след като си няма кътници! Дъщеря ми има 8 зъба-по 4 предни от горе и долу и също не може да дъвчи, а направо гълта. До преди десетина дни беше изцяло на пасирана храна. От скоро и я мачкам с вилица, но ако има нещо по-едричко го плюе. Иначе е от ящните и вечно гладни деца. Давай му я така както може да я яде,като порастнат кътниците сам ще започне да дъвче. Не съм убедена,че като е по-едра храната и я гълтат тя се усвоява пълноценно. По-скоро се натоварва стомахчето. А до есента има време не го мисли отсега!  Peace

# 232
  • София
Kate pate, мерси. Добавих масло и варено яйце към храната от кухнята и мисля, че овладях положението, Явно храната не и е достигала, макар че е 10 кг, с нормални килограми, мисля.

А относно полезността на зърнените съм предубедена и засега не смятам да и давам.

# 233
Блaгодaря зa посрещaнето, stediq, aз също съм пробвaлa с нaмaчкaнa хрaнс, но уви, не ще. Ще се мъчим, то е ясно  Simple Smile явно му трябвa още време.
Инaче гледaм дa имa 4 хрaнения нa ден и зa приспивaне вечер пие по около 120-150 мл. мляко. Тежи 10,600 кг., което не знaм до колко е добре, нa мен лично ми се виждa мaлко  newsm78

# 234
BellaS, все едно слушам себе си преди два месеца. И аз се бях отчаяла, не искаше да яде парчета, давеше се и никакви мои манджи, беше ме срам да си призная, често му давах пюрета, но тях поне ядеше. Имаше само два долни зъба. След Нова година поникнаха още 4 почти наведнъж и го записах на кухня и - о, чудо! Прояде всичко. Не знам дали от зъбите или пък съм била лоша готвачка, но така се случи  Laughing

# 235
Ехее имаме си мъж на наща дата .21.12 ....
Аз пък да се похваля..преди няколко дена писах,че не ходи о т.н...Вчера баща и я пусна и тч тръгна,та тича...Чак сама се кефи на себе си че може да ходи,без да се държи за ръката на някои,,и чака да и пляскаме и се смее...А днес и първото падане по чело..пак благодарение на баща и....

За яденето ,,аз от няколко месеца и мачкам яденето с точилката ( имам една малка точилчица) и с нея мачкам колкото може,,Иначе има само 3 зъба,които току що пробиха ,и 4 на ред да пробие..Но от малка има здрави венци и ръфа и дърпа с тях...Но естествено ,че гълта като патица,,А сложа ли я пред Маша и мечока,,сама си отваря устата и незнае какво яде..може и 5 купи да изяде....

Мляко задължително си се разбужда към то 23/00 за мляко и в полусън си изпива 210 ...и на сутринта ,ако я хвана към то 6 изпива 180,,ако не в 6,30 е на крак и скача,,и давам закуска ....напоследък филия с филафелфия крема сирене...

# 236
Добър ден  Wear Umbrella
Kate pate, много успокояващо ми действа да разбера, че има и други като нас  Hug Радвам се, че сте справили, явно при вас кухнята е била разковничето. И ние сме записани, но много често се налага да пасирам още веднъж, за да изяде порцията  Crazy
Направо ви завиждам, mammapak, че ядете вече филии   bouquet

И ние ходим много от скоро, даже още не съм правила питката  Blush

# 237
mammapak, честити ви ходещи крачета!  Heart Eyes
 BellaS, радвам се , че съм била от полза!
В крайна сметка децата са различни-едни прохождат по-рано, други по-късно. Едни прояждат по-рано, други по- късно. Едни ще проговорят по-рано, други по-късно. В крайна сметка всички ще пораснат и ще станат големи и пълноценни хора, да са ни живи и здрави! И затова сме тук в темата да си помагаме и обменяме мнения и опит  Hug
А за килограмите аз вече не се притеснявам, Ирина от раждането е под нормата и така си и върви- тежи 9.000кг и е 72 см. Дребничка е но пък и няма на кого да прилича да е едра. Съразмерна е подвижна, прави бели и всичко останало,което правят останалите на нейната възраст!  Simple Smile

# 238
  • UK
Добър ден и от нас Simple Smile

Двете хали, ми спират тока Mr. Green по цял ден и освен, че нямам мира, нямам и минута спокойствие, вече не просто ходим, ние търчим по цял ден Joy Всичкото това бягане е съпроводено и с индиански викове hahaha

Най-голямо удоволствие сред игрите им заема това, да ми подреждат прането, мама простира, едната девойка пристигна и замъква нещо, я от простира, я от легена, после тържествено обикаля с него из цялата къща с бойни и приповдигнати викове естествено hahaha Другата през това време просто ми е грабнала вече празния леген и търчи с него нанякъде си ooooh! Обичаме да чоплим тапетите, да бъркаме с тези малки пръстчета къде ли не, и да махаме первазите из под вратите, много били вкусни Whistling Mr. Green

Ужаст ви казвам! Heart Eyes

# 239
Здравейте! Не съм писала от 100 години, но грам време нямам с моето диване, че даже и ревнува вече като ме види на компютъра  и хайде рев, трябва сме да съм с нея, ама то време на остана, честито на всички проходили със закъснение Simple Smile

вече ще се опитам да ви следя по често, обещавам Simple Smile  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт