Наближаваме и третата година!

• 47 340
  • 337
  •   1
Отговори
# 210
Ох и мен много ме е страх от ваксината. И аз четох страшни неща и се притеснявам. Някой чел ли е повечко специално за тази ваксина? Моля да сподели! Асос, ти четеш - помагай.
Иначе бибата е още я ползва само за сън.
На гърне си прпризнавам, не съм го слагала още, не се гордея с това, но е факт. А скоро трябва да почна, знам, знам...

# 211
  • София
Ох, ами въпрос на нагласа е. Чела или не, аз страхове по отношение на ваксините нямам.

А за гърнето мисля, че сме позакъснели.
Доколкото знам първият подходящ период за приучване е между 8-ия и 10-ия месец, а следващият е през втората половина на втората година (от 18-ия до 24-ия месец). Затова и не се опитвам в момента.

# 212
Ние махнахме бибата преди месец. Зора беше 1 седмица. Срязах й връхчето и не я искаше в този й вид. Сега изобщо не се сеща за нея. Относно гърнето- ще се пробваме тази пролет. Затова бързах да махнем бибата сега, за да не се струпват 2 зора за малката наведнъж. За ваксината- ние я сложихме и нямаше никаква реакция.

# 213
Ние биба само за сън ползваме , нося си една в чантата за всеки случай , ако нещо много плаче и т.н. , но още не се е налагало да я ползвам. Ние гърне имаме , но малката 1 път се изпишка в него , като беше на 10 месеца , от тогава нищо .. Даже си го ползва за скривалище - крие си малките играчки там  Joy Joy Joy

# 214
Нямахме реакции от ваксината.
На гърне ходи от 6-месечна, биберонът сама го отказа на 9 месеца.

# 215
Биберон никога не е ползвала, така и не спря да го плюва. Още не съм започнала с гърнето, някъде четох, че след 18-ия месец децата вече могат да осъзнаят нуждите си и да дадат знак за това.

# 216
За гърнето си мисля, че е както го научиш,  Криси отдавна започна да ми казва сама, че й се ака например, така че както за много неща децата са различни.

# 217
Какви гърнета,какви биберони,Божееее!!! Та ние още пасираме храната,спим с бибата, движем се с проходилка, приспиваме се на ръце и......положението ни е толкова ЛИГАВО,че не знам какво да го правя моя мамин син златен.Особено за ходенето вече почнах да се притеснявам.На 1г.3мес. сме почти,но е толкова плах придържайки го някой,че не виждам скоро да проходи самичък Sad

# 218
ааа и ние...само 3 зъба,,ходи НО само за ръка.,,търси си ръката ,ако не лази..
Бибата само за спане,гърнето тц.....
Ни мама ,ни друго..само Бау бау...но е толкова хитра,че има очи и уши и на гърба...

# 219
Ici13, все си мисля, че няма да сбъркаш поне да архивираш проходилката  Laughing

# 220
Момичета , малката е болна от десетина дена вече , сополи , от които идва и кашлица .. задна хрема ли се нарича , не изнам и аз .. и няма оправяне .. Кажете как лекувате децата си при такива симптоми. Ние пиеме сироп Стодал , Зиртек , някакво сиропче за имунната система , забравих му името .. Спрейчета за нослето , но не помагат . От вчера започнах да давам сребърна вода , четох в нета за някакъв доктор , който го препоръчва - 3 пъти на ден 1 супена лъжица в 30 мл вода .. Капвам и в нослето сребърна вода и пак има сополи ... 

# 221
Когато е река настинка, аз давам винаги Шуслерови соли #3 и 4 три пъти по едно от всяко, разтворени в лъжичка вода, половин час преди или след хранене. В допълнение промивам често само с физиологичен разтвор и дърпам сополите с помпичка. Чай от лайка, липа, мащерка или шипка плюс лимонов сок вътре, ампула течен витамин Ц. За задна хрема облекчава и ако сложиш детето да спи на по-висока възглавница. Ако забелязваш влошаване, разбира се, консултирай се с лекар. На нас са ни помагали солите точно за упорита задна хрема. Мина за два-три дни. Аа, забравих - ако е сух въздуха в стаята, сложи метален съд с вода или мокра дреха на радиатора. Това е от мен. Бързо оздравяване!

# 222
Момичета , малката е болна от десетина дена вече , сополи , от които идва и кашлица .. задна хрема ли се нарича , не изнам и аз .. и няма оправяне .. Кажете как лекувате децата си при такива симптоми. Ние пиеме сироп Стодал , Зиртек , някакво сиропче за имунната система , забравих му името .. Спрейчета за нослето , но не помагат . От вчера започнах да давам сребърна вода , четох в нета за някакъв доктор , който го препоръчва - 3 пъти на ден 1 супена лъжица в 30 мл вода .. Капвам и в нослето сребърна вода и пак има сополи ... 
И ние бяхме така миналия месец.Сменихме Стодала с Проспан и ползвахме черни капки понеже никакви други не помогнаха.Аз такова чудо не бях виждала.Сополите му задръстиха нослето,наподобяваха желе.
Проспана е по-добър,пробвай с него.
Кате Пате,опитах да махна проходилката,но не мина номера,а на ръце не мога да го разнасям.

# 223
Ици а опитала ли си да го оставиш на пода и да се справя само

# 224
sunshine1991   преди седмица Марти беше с кашлица,точно в празничните почивни дни,започна леко,малко и сополи се появиха,започнах да давам Стодал и капки за нос,педи не работеше ,давах няколко дни сиропа и вит.С,но нямаше подобрение и накрая спрях сиропа и вит.С,купих черна ряпа,направих я с захар,защото не бяха давала мед (ориг.рецепта е с мед) и започнах да давам на Марти,след 2 дни лечение с ряпата имаше видим резултат-кашлицата намаля...на третия ден реших да сложа в ряпата домашен мед вместо захар и за този един ден кашлицата напълно изчезна и сополите спряха.Бях чувала доста педи за лечение на кашлица с черна ряпа,но не го бях прилагала-е,вече съм убедена че помага
П.С : рецептата е : взимаш 1 черна ряпа,издълбаваш я и в дупката слагаш 2-3с.л захар или мед (най-добре мед) и я оставяш на стайна Т за едно денонощие,на другият ден ряпата вече е отпуснала сока си,изсипваш го в чашка и даваш на детето 3 пъти по 1с.л от сока,а самата ряпа можеш отново да напълниш със захар или мед

Общи условия

Активация на акаунт