Количка за близнаци - тема №6

• 147 643
  • 822
  •   1
Отговори
# 270
1200 лв е еднкратна помощ за отглеждане за всяко дете, и два пъти по 600 лв еднократна помощ за раждане когато едно от децата е второ за майката.

# 271
Децата ми са на шест месеца и още ги возя в зимните кошове. С бъгито съм. Мисля да изкарам поне още месец с тях. Защитени са в тези кошове от вятър и прочие.

# 272
1200 лв е еднкратна помощ за отглеждане за всяко дете, и два пъти по 600 лв еднократна помощ за раждане когато едно от децата е второ за майката.

Сигурна ли си, че не се дублират двете помощи? Според мен само по 1200 на дете за близнаци. Ето една извадка от текста в наредбата:

Цитат
- еднократна помощ при раждане на дете – тя е в размер на 250 лв. за 1-о, 600лв. за 2-о дете и за 3, 4 и нагоре по 200лв. Тя се получава независимо от дохода на семейството.
 - еднократна помощ за отглеждане на близнаци –също не зависи от дохода на семейството, размерите са – по 1200 лв. за всяко дете.

http://bg-baba.net/prez-ianuari-2016g-vsichki-roditeli-koito-pol … alno-podpomogane/

Би било чудесно ако изплащат и двете еднократни помощи  Hug

# 273
И аз знам за 3600! Но не ми се иска да изгърмявам всичко за в началото,все пак незнам какви нужди ще имат по нататък, а паричките никога не стигат,дори само за двама камо ли сега за четирима, искам да имам нещо заделено!

# 274
  • Пловдив
помощта действително е 3600 лв., бързо изчезват  Mr. Green

# 275
  • София
Мислех да питам Amini в ЛС за помощите, но понеже вече е повдигната темата:
Аз четох и правилника, и темата тук за помощите обаче пак не го разбирам как стигат до 3600 - 2х1200 са ми ясни. Но 2х600 това не е ли за тези, които вече имат едно дете и близнаците се явяват 2-ро и 3-то дете в семейството? В Социалните не оказват ли някакво съдействие при попълване на документите, та да не стане грешка?

Иначе за количките и нас почнаха да ни съветват да си търсим 2-ра употреба. В OLX намерих ABC и Peg Perego. Цените се движат в широк диапазон. Но си мисля, че още е рано. Гледах и в близнашката тема дали някой не иска да се оттърве от количка, но не намерих нищо.

debelo_grahche, кой модел на Хуак ползваш?

# 276
# 277
Ърт еднократната помощ за раждане е 2*600, когато едно от децата е второ за майката. Другата е помощ за отглеждане (не за раждане).
Не се притеснявайте, аз ще съм преди вас, така, че като дойде време ще ми пишете на лични и ще помогна с декларациите.
Мен вече много хора ме карат да си купя втора употреба, но монстърса е отскоро и няма, а и с ММ не обичаме този тип търговия.

# 278
  • София
Amini, явно на теб ще разчитаме за много неща  Grinning Дано да ти остават време и сили  Hug

Grahche, точно тази ми е засега фаворит, ама на картинка Grinning Чакам малко да се оправи времето да ходя да я тествам някъде.

# 279
Earth80 Тествах количката в магазин Дундьо в Младост. Никак не е лоша. Кошовете за новородено ми се сториха малко паянтови, но ако вършат работа няма проблем (всъщност, не знам дали бяха същата марка, един клиент си я беше комбинирал с кошове и столчета за кола). Маневрена е ми се струва  и функционална. За съжаление, няма да влезе в нашия асансьор.

Amini ти ме зарадва с тези помощи. Не съм очаквала държавата да е толкова щедра. При това положение и ние клоним към Baby Monsters, а кошовете за новородено може да ги вземем втора ръка (предлагат се в продавалника). Другият вариант е Mountain Buggy втора ръка, но честно казано ми се струва неоправдано скъпа. Онзи ден се натъкнах на майка с такава количка - беше сложила обикновени кошове за новородено, които просто бяха паснали по случайност. Жената каза, че е много доволна засега. Опитвам се да разбера какви са предимствата на Mountain Buggy пред Baby Monsters, но не мога да схвана съвсем. Ти имаш ли идея?  newsm78

# 280
Бъгито според мен е по-здрава количка, по-стабилна. Това, което не ми харесва е помпащите се гуми, начина на сгъване и че е малко по-дълга и съответно не влиза в багажника ни.

# 281
  • София
KittyCatty, коя количка точно си тествала там, защото Хаук-а не съм го виждала, но казаха, че могат да ми го доставят за тест. Иначе в Дундьо съм всеки вторник на училище и наличните модели сме ги огледали. ММ е за Бъгито още от Бебеманията, шереното Косато също му хареса, но са му малки гумите. Но пък продавачката каза, че било много здраво и досега оплаквания не са получавали. Миналата седмица имах късмет друга мама да прави оглед на Чиполино атмосфера, та успях и аз да хвърля един поглед.
Ходих до Моето слънчице в Люлин, но нещо техните колички ми се видяха доста грубовати и големи. Хем ги измериха пред мен (под 80 см ширина) и пак не можеш да повярвам.
Кумовете отгледаха техния младеж с Макларън и съм имала честа да го разхождам по уличките из Младост. Малки гуми, но много маневрена. А младежът се оказа и сериозен едър мъж още от раждането и си тежеше. Та хич не беше за подценяване лекотата на количката и маневреността при това положение. Сестра ми смени няколко колички, ама хич не й хванах края коя каква марка беше. Знам че първата тежеше много и се ужасявах, в кой момент ще се изхлузи по стълбището до входната врата.
Та и в Дундьо това ме съветвам, да търся възможно най-леката конструкция, че после с две бебета вътре си е зор. И задължително да запиша ширините на всички врати, през които ще минаваме, както и размера на багажника  Joy

# 282
Earth80 Бях в магазина в началото на миналата седмица (вторник или сряда) и точно тогава дойде доставчик, който обеща да докара количката. Консултантката много ми я похвали и ми препоръча да наминем в неделя, за да я тестваме. Минахме с мъжа ми и я видяхме, но беше само една и вече капарирана.

Беше ето тази или поне много приличаше на нея. http://www.madeformums.com/reviews/pushchairs-and-travel-systems … ter-duo/1146.html

Питах дали могат пак да доставят още, но консултантката беше друга и не беше много наясно как точно става. Предполагам, че може да се поръча. Питай.

# 283
  • София
Мдааа, същата е! Е, ще дебна и все ще изкочи нещо. Аз съм отбелязала в още няколко магазина, като дори я намерих на цена под 500 лв. Решила съм до средата на април най-късно, огледи и преценки и след това яко дебнене за промоции  Grinning То само тая пуста количка ми е грижа. Другите неща или са запланувани или ще ги получим "наследство".
Въпреки че не е по-темата, да питам: стойки за бебешките вани предвидили ли сте и тези стойки стават ли и за преповиване?

# 284
Този Хаук преди време го имаше в Чиполино на Т.Каблешков.
Иначе в Дундьо са много услужливи, разрешават и тест в багажника.
Бебешка вана ще вземем от по-скъпите, но от стойката ще се въздържим.

Общи условия

Активация на акаунт