Количка за близнаци - тема №6

• 147 648
  • 822
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Аз още не съм се спряла на модел, но да ви кажа честно много ми е трудно с избора, защото живеем на 1-я етаж, входната врата е ужасно тясна, а за асансьора  smile3518 smile3518 smile3518 smile3511 няма да говоря.... И колата ще сменяме....Но на мен ми се иска тази количка да я видя на живо-да я хвана, да я пробвам...Тук по магазините няма модели мостри-само сайтове показват, а аз не искам така! Все пак ще са две бебета и не ми се рискува с директна поръчка и после да си бия главата. Мислим с ММ да отскочим до Варна, за да разгледаме там какво има. Има ли някоя бъдеща мама в темата от Варна, която да каже струва ли си да се ходи до там, т.е.  има ли какво да се види? Леко бременеене на всички!  Hug Hug Hug

# 286
Привет Бо, аз съм от Варна,но не очаквай да видиш много колички и тук. Има Хаук, Макларън, Чиполино и Кенгаруу. Ако искаш да видиш моите Адбор и хаук и да побуташ с бебетата и да прецениш, но определено помпащите гуми са предимство:) Живея съвсем в центъра, така че пиши на лични да се разберем. За теста на количките важи за всички мами от Варна или тези които имат път насам. Помощите наистина са 3600лв, жената от социалните е много любезна и ще ви обясни:)

# 287
  • UK
Аз като мама на пораснали близначки бих казала,  че според мен, е по-уместно тези помощи да се използват по-натам, ако има варианти, разбира се, за детската градина или някакви форми за частни занимания Crazy Светът е полудял по Монтесори примерно  Laughing

# 288
Количките с малки гуми са леки и маневрени, докато децата натежат Simple Smile. Тогава и с едно дете е трудно да ги буташ.

Ако ви е важно количката да минава навсякъде, търсете си тясна количка. Тя понякога обаче отеснява твърде рано, ако бебетата са по-едри. Има и такива близнаци Simple Smile. Лично аз съм за непомпащи се гуми. Досега не съм имала проблеми с такива, а вече почти две години бутам количката всеки ден  Grinning.

Действително количката е много важна, така че мислете и мерете!

# 289
http://bebehit.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … %D0%BE%D0%B2-1181
Мами, какво ще кажете за този модел? Не съм му много "навита", ама....

# 290
На  Mountain Buggy( поне на модела Duet 2.5)  зимните кошове могат да се трансформират в още един вариант.Използва се основата на зимният кош.Поне в нашият комплект го има този вариант.
http://www.to2bebe.com/1752-7451-zoom/mountain-buggy-duet-buggy.jpg

# 291
  • София
Здравейте, зачетох се понеже изпитах носталгия, но реших да се включа, защото прочетох, че едната бъдеща мама ще ходи до Варна да бута- имайте предвид, че нищо не може да сравни бутането на празна количка с бутането на същата с 2 деца + багаж .Който никак, ама никак не е малко- имайте и това предвид. Аз купих количка на абц дизайн втора ръка, влакче, беше кошмарна -а я бутах празна, викам -супер е. Тотално не влиза никъде, завои не прави никакви, в магазин или аптека _основните 2 места, които се посещават с нея), е абсурдна-няма никаква гъвкавост на завоите- в магазин Лили и ДМ е тотално неприложима. И тежи в пъти повече от тип пейка. Найлека мисля, че е Хаука и, понеже явно съдбата чу мрънкането ми, ни я откраднаха и ние се впуснахме в търсене на нова, нямахме пари, а децата бяха на 4 мес, та купихме директно лятна Макларан. Води се от 0+, но не мисля, че тези колички са подходящи за новородени. С нея се родих, макар и с малки гуми. В момента я подарявам, но състоянието и в никакъв случай не е представително- относно аксесоари и седалка е ок, но външните гуми са изтъркани до джанта, а една спица отзад е изкривена (Това само за година по нашите улици и то рядка употреба). Ако някой татко е майстор, може да се оправи...

# 292
  • UK
Аз съм доволна от нашата Бритакс. Минава през всякакви врати и въпреки,  че децата, вече, не са на по 3-4 кг, се бута лесно  Laughing Заслужава си всеки лев Wink

# 293
Аз съм доволна от нашата Бритакс. Минава през всякакви врати и въпреки,  че децата, вече, не са на по 3-4 кг, се бута лесно  Laughing Заслужава си всеки лев Wink
Може ли да споделиш кой модел на Бритакс? Някакви минуси има ли?

# 294
  • София
Kanari, да разбирам ли, че от Хаук-а си била доволна и кой точно модел на Хаук?Какво допълнителни аксесоари си взимала за него?

# 295
  • UK
Аз съм доволна от нашата Бритакс. Минава през всякакви врати и въпреки,  че децата, вече, не са на по 3-4 кг, се бута лесно  Laughing Заслужава си всеки лев Wink
Може ли да споделиш кой модел на Бритакс? Някакви минуси има ли?
Преди 2 години като я купувах нямаше модели. Беше само една и току-що излязла на пазара   Peace
Няма и един минус тази количка, това е мое мнение,  все пак  Laughing
Близначката и само една и сега!

# 296
  • София на морето
Ние също сме с Бритакс. И аз съм доста доволна, като се има предвид и цената. Минава навсякъде, лесно се бута по неравен терен (със заключени колела), лесно се сгъва, лесно се махат колелата, изглежда здрава за сега. Това, което ми се вижда странно е седналото положение - някакси много се плъзгат надолу децата - като че ли "седалката" е малка (сравнявам с единичната си количка) - не знам дали не е така при повечето близнашки колички. Иначе към цената беше включен дъждобран. Мисля, че имаше червена и черна преди година.
При нас минусът е ужасно тесния асансьор, в който едва се побира единична количка с човек, пък какво остава за двойна... така че всякакви комбинации правя с излизането...
И да, наистина с две деца е много по-различно. Като бяха бебета, без проблем качвах и слизах стълби, но в един момент стана просто невъзможно.

# 297
  • UK
Биги Бона, честно казано, Не разбирам,  за какво плъзгане на децата говориш #Crazy При нас, няма такова нещо, също така количката, съвсем, не е тясна, та все пак зависи и от децата,  но Маун тайн бъгито е доста по-тясно в седалките например, което пак не е в минусите на количката. Laughing

# 298
Аз днес съм на тема бейби монстер, та сега се чудя от къде мога да я взема по-евтино....Някой да си я купувал от чужбина и колко му излезе, интересува ме с кошовете за новородено  newsm78

# 299
Аз днес съм на тема бейби монстер, та сега се чудя от къде мога да я взема по-евтино....Някой да си я купувал от чужбина и колко му излезе, интересува ме с кошовете за новородено  newsm78

И аз съм на тази тема и също се чудя откъде да я купя. Май магазина на Чиполино на Т. Каблешков е добър вариант. Уж дават 10% отстъпка за близнаци, но още не съм ходила там.

Кошовете за новородено ги има на добра цена втора ръка в продавалника, но дали ще ги има още, като купувам - не знам.

Само да ви кажа, че вчера се отбих в магазин Пакостник на Мола на Опълченска и ми казаха, че ако от там закупим всичко за бебето и натрупаме по-голяма сметка, ще ни дадат всички цени без ДДС т.е. с 20% отстъпка. Може да разгледате сайта им ако сте си харесали количка от там. За жалост тези, които ме интересуват не ги предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт