Любители на Котки Тема 90

• 57 096
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравейте, идвам с въпрос. Фрея е на антибиотик за 4 дни, днес е ден 2-ри. Открихме, че е с 41 градуса температура и затова е толкова отпаднала - много лошо й е било. От друга страна кръвната картина и биохимията не показват нищо притеснително - добри са. Не е ясно защо е станало така, но й изписа антибиотик за 4 дни и още 1 лекарство за 2 дни.

Та исках да попитам, след като приключим антибиотика мога ли да й дам пробиотик? Има ли изобщо пробиотик за котки? Не ми се ще да изтрепя всички добри бактерии в коремчето й и после да я оставя да се оправя сама...

# 421
  • Варна
Утро,недей.Кастриран котарак няма работа на улицата.Още по-добричък ще стане и съвсем няма да може да се защитава.
Гълъбинка е прекрасна  Heart Eyes

Разказите за Иран са като приказка  Heart Eyes
с фентъзи мотиви.Няма да разводнявам темата само искам да пожелая на авторката много щастие и късмет  Hug

Гушки от Лъкито и Буболинка на всички мацита и много специални за Сиско и Златинчето  Hug

Sway,онази вечер щях да ти пиша,но реших да не те притеснявам.Щях да ти кажа да провериш дали има температура.В ухото се проверява най-лесно.Бъркаш с пръст,кожата е много топла ако има.Лъкито беше така 39,9 със същите симптоми.Вета каза,че е вирус на горните дихателни пътища.Три дни беше на антибиотик.За пробиотик нищо не каза,но имуностимуланти му биеше два дни,третия на хапче.

# 422
Преди няколко страници някой беше казал, че има пробиотици за котка и че се копуват от ветеринар. Запомних го, защото ми направи силно впечатление, но не си спомням кой го писа

# 423
Гълъбинка е толкова сладкааааа Heart Eyes От кога не съм гушкала бебе коте. Искаааамммм!! Heart Eyes

# 424
  • София
Малко данък:

# 425
  • София и Морето от време на време
Танче, разкошна е тази Дейзи/Гълъбинка.  Hug

Аз да се оплача пак от оная малката ...

Вчера сложихме елхата - Чочо и Мърчо не я отразяват изобщо, а Муцуната е все там. По някое време дървото не издържа на битката и припада ... Сигурно 10 пъти вече за няма и 18ч сме го свестявали да стане и пак припада ...

Я, какво има там на върха?

И кво са - горе не може, и долу ли не става да си стоя?

# 426
А, щом е тъй за кастрираните котараци - кастрацията отпада. Аз понеже си мислех, че заради разгонването се бият.  newsm78
Ама че нахалник другия котарак. Как така ще му завзема територията на Томи? Че той си живее там откакто се е родил - вече 2-3 години.

Много хубави плюшени котки!  Heart Eyes

Нашата котка докато беше жива скъса дивана и пердето и заради това мъжът ми не се съгласи да вземе пак котка. Сега имаме куче и пиша в другата тема. Но кучето ми е приятелче на котките, защото всеки ден храним Томи.  Peace

# 427
Здравейте, идвам с въпрос. Фрея е на антибиотик за 4 дни, днес е ден 2-ри. Открихме, че е с 41 градуса температура и затова е толкова отпаднала - много лошо й е било. От друга страна кръвната картина и биохимията не показват нищо притеснително - добри са. Не е ясно защо е станало така, но й изписа антибиотик за 4 дни и още 1 лекарство за 2 дни.

Та исках да попитам, след като приключим антибиотика мога ли да й дам пробиотик? Има ли изобщо пробиотик за котки? Не ми се ще да изтрепя всички добри бактерии в коремчето й и после да я оставя да се оправя сама...

Можеш, има на хапченца е, може още от сега да и даваш и след като свърши антибиотика да продължиш още малко.

# 428
А, щом е тъй за кастрираните котараци - кастрацията отпада. Аз понеже си мислех, че заради разгонването се бият.  newsm78
Ама че нахалник другия котарак. Как така ще му завзема територията на Томи? Че той си живее там откакто се е родил - вече 2-3 години.

Много хубави плюшени котки!  Heart Eyes

Нашата котка докато беше жива скъса дивана и пердето и заради това мъжът ми не се съгласи да вземе пак котка. Сега имаме куче и пиша в другата тема. Но кучето ми е приятелче на котките, защото всеки ден храним Томи.  Peace

Нищо им няма на кастрираните на улицата, това е поредния мит. Няма да маркира и няма да пречи на въпросния господинчо, по-скоро. Най-много да не спрат да се бият. Кастриран го предпазваш от котешки спин, хламидия и куп други болести, които като е уличен може да отнесе. Също съм по-склонна да вярвам, че ще спрат да се бият, на другите по-скоро ще спре да им пречи.

# 429
  • Варна
Не е мит.Кастрираните котараци продължават да отделят малко количество хормони от надбъбречните жлези.Ако има дразнители(разгонени котки) продължават да се разгонват,правят секс просто нямат оплодителни способности.Агресията обаче е сведена до минимум и затова не може да се защитава адекватно,а ще бъде нападан от другите мъжки по същия начин.Лъкито е кастриран от април месец и досега се е разгонвал няколко пъти(а няма дразнители).На позната котараците дори отделят течност и се бият.Агресията е жизнено необходима за уличните.Кастиран котарак няма да излезе победител от ни една улична битка.Маркирането също не спира при голяма част от уличните,защото се е превърнало в навик.За болестите съм съгласна.

# 430
Не е мит.Кастрираните котараци продължават да отделят малко количество хормони от надбъбречните жлези.Ако има дразнители(разгонени котки) продължават да се разгонват,правят секс просто нямат оплодителни способности.Агресията обаче е сведена до минимум и затова не може да се защитава адекватно,а ще бъде нападан от другите мъжки по същия начин.Лъкито е кастриран от април месец и досега се е разгонвал няколко пъти(а няма дразнители).На позната котараците дори отделят течност и се бият.Агресията е жизнено необходима за уличните.Кастиран котарак няма да излезе победител от ни една улична битка.Маркирането също не спира при голяма част от уличните,защото се е превърнало в навик.За болестите съм съгласна.

Не искам да те обидя, но написано от теб са абсолютни глупости. Имах 3 женски кастрирани, и маца трепеше де що види, също Рагина. Агресията и кастрацията нямат общо. Не ми е по силите да споря с безумици.  Peace Ако тестостерона влияе на агресията, то не значи че без тестостерон няма да могат да се бият, просто няма да пазят територия.

# 431
  • Варна
Имат общо при мъжките.За женските е друго.И аз не искам да споря  Peace

# 432
'начи, утро, решението е да кастрираш другия котарак Mr. Green

# 433
'начи, утро, решението е да кастрираш другия котарак Mr. Green

Ммм... доста добра идея!!!  Peace Peace

# 434
Имат общо при мъжките.За женските е друго.И аз не искам да споря  Peace

Няма логика, длаи са мъжки или женски. Щом женска може да си се бие с или без яйчници, на мъжкия какво му пречи. По-скоро другия няма да го вижда като заплаха, в крайна сметка се бият за женски. Трябва специалист да каже, но за мен логика няма.

Общи условия

Активация на акаунт